Witam, mam dziwny problem, otóż, złożyłem sobie komputer, zamówiłem i dzisiaj składam, nie mam o tym dużej wiedzy, ale po licznych artykułach, że często są problemy przy nowych kartach graficznych i chłodzeniach przy transporcie, wybrałem opcje samych podzespołów i składam sam.
No i dobra, zestaw złożyłem, ale pojawił się problem bo nic nie wyświetla się na monitorze, to samo na drugim i tv, wyeliminowałem problem z kartą graficzną, tą zintegrowaną jak i tą dedykowaną. Ale po od początku....
Testowałem wyjścia DVI i HDMI (zintegrowane i dedykowane)na złożonym zestawie, brak sygnału.
Odpiąłem wszystkie karty rozszerzeń, dysk, napęd, zmieniłem port pamięci RAM, wyciągłem baterie CMOS, zamontowałem i uruchomiłem.... jest sygnał włącza się bios...
Ok więc dołożyłem kartę grafiki i odpaliłem, jest sygnał zarówno z portów dedykowanej jak i zintegrowanej karty graficznej.
Stwierdziłem że wszystko jest ok już, wpiąłem od razu dysk, napęd, i dedykowany do płyty panel USB. (Ogólnie wszystko SATA) i brak sygnału...
Macie jakieś pomysły w czym problem?
Specyfikacja komputera:
Płyta główna: ASRock Z170 Extreme 4+
Procesor: Intel Core i5-6600K Skylake
Pamięć: HyperX DDR4 Fury Black 8GB
Karta graficzna: MSI GeForce GTX970 4096MB 256bit
Zasilacz: Cooler Master G650M 650W Modularny 80+ Bronze
Chłodzenie CPU: Silentium PC Grandis XE1236
Obudowa: Silentium Pc Gladius M35
Dysk: Dysk Western Digital Caviar Blue 1TB
Napęd optyczny: Asus 24F1MT
Wentylatory: SilentiumPC Zephyr x 2
Jeśli jeszcze jakieś informacje mogą pomóc piszcie....