mam problem... ostatnio cos mi sie stalo z kompem... filmy zarywaja (nawet na youtube) gry zreszta tez i wogole komp jest strasznie przymulony. ja podejzewam ze karta graficzna mi wysiadla bo problem dotyczy grafiki
zastanawiam sie czy procek sie nie zepsul...
pomozcie
thx z gory

Filmy i gry przerywają, komputer zamula
Rozpoczęty przez
zjarany
, 01 06 2010 13:07
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 06 2010 - 13:07
Napisano 02 06 2010 - 17:28
Na początek sprawdź czy masz zainstalowane poprawnie wszystkie sterowniki.Wejdź w panel sterowania,system,sprzęt,menadżer urządzeń i zobacz czy niema żadnych żółtych wykrzykników lub znaków zapytania.
Po drugie piszesz że komputer jest zamulony, zainstaluj program everest home wejdź w zakładkę komputer-czujnik i podaj temperatury procesora,karty graficznej i dysku.
Po drugie piszesz że komputer jest zamulony, zainstaluj program everest home wejdź w zakładkę komputer-czujnik i podaj temperatury procesora,karty graficznej i dysku.
Napisano 02 06 2010 - 17:49
Ściągnij HDTune i zrób Error Scan dzięki czemu sprawdzisz czy nie ma bad sectorów na dysku.
Napisano 02 06 2010 - 17:56
przecież nie jestem głupi, jestem na 100% pewny że sterowniki są ok... najwyżej wymienię części wiadomo ze lepsze sie przydadza

Napisano 02 06 2010 - 18:59
Komputer muli to zaczyna się od początku a nie od tylca, wpierw oczyść komputer CClanerem lub Odkurzaczem 11/12.
potem przeskanuj komputer Spybot-Search&Destroy, a na końcu zrób defragmentację dysku twardego, zrestartuj komputer.
A potem będziemy dewagować co dalej zrobić, a podaj konfigurację potrzebna jest.
potem przeskanuj komputer Spybot-Search&Destroy, a na końcu zrób defragmentację dysku twardego, zrestartuj komputer.
A potem będziemy dewagować co dalej zrobić, a podaj konfigurację potrzebna jest.
Napisano 02 06 2010 - 19:33
Ja i tak bym poszukał bad sectorów, bo nagły spadek wydajności to często ich wina.
Napisano 02 06 2010 - 21:44
- Sprawdź czy masz zainstalowane wszystkie sterowniki.
- Podaj nam temperatury podzespołów.
- Przeprowadź skanowanie antywirusowe, polecam użyć skanera online.
- Podaj logi z programów: HijackThis, Combofix i OTL.
- Zrób test na ''bad sectory''.
- Przeprowadź defragmentację.

Napisano 01 07 2010 - 06:18
a jak tam tryb pracy dyskow i napedow ? PIO czy DMA
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych