Gry Wszechczasów
Napisano 05 11 2012 - 00:58
Tutaj ciekawostka, facjata Mike'a Vanderloo, gościa który był modelem dla Sheparda:
Napisano 13 12 2012 - 01:25
Najlepsza samochodówka - fizyka nie należała do najłatwiejszej . Była grupa osób, która wymiatała w tej grze ( w tym ja ). Ale skur**** z Atari zamknęły serwery pod koniec września. W każdy piątek wieczorami graliśmy ze znajomymi z całego świata po 3-4 godziny. Stare dobre czasy. Teraz pozostały tylko wspomnienia ...
Napisano 15 01 2013 - 12:32
-Crysis - pierwsza część sagi FPS, super grafika i nieoczekiwane zwroty akcji.
-The Elder Scrolls V Skyrim - powieść o Smoczym Dziecięciu, wybrańcu walczącym ze Smokami, widoki zapierające wdech w piersiach, potwory i sławne FUS RO DAH !
- Call of Duty MW1 - brak słów na opisanie...
- Assassin's Creed II - świetna grafika i fabuła i często mylne akcje przypominające koniec gry, a tak naprawdę przed nimi jeszcze parę godzin grania...
To moja TOP5 lista.
Napisano 15 01 2013 - 13:21
A z nowszych to bardzo mi się podobał Assasins Creed -cała seria oraz Wiedźmin 1(Dwójka już nie była taka fajna).
Tak z sentymentu wspomnę jeszcze Uplinka:D
Użytkownik bipiw edytował ten post 19 01 2013 - 23:00
Napisano 06 02 2013 - 14:21
Co do serii Elder Scrolls - jak każde dziecko Bethesdy jest zbugowane jak jasna cholera
Popieram przedmówców o nieśmiertelnosci :
Diablo 1 - tylko i wyłącznie jedynka - za klimat
Wolfenstein i jego wariacje czyli Doom, Duke Nukem oraz Quake - kamienie milowe. Doom (ten stary) ejst do dziś rozwijany i modowany. POlecam pooglądać filmy o Brutal Doom
Final Fantasy - za pożywkę intelektualną dla miłośników fantastyki, której to tak bardzo brakuje w ksiażkach i filmach
Chrono Trigger - fani twierdzą że Squaresoft przebiło samych siebie
Stonekeep - jeden z wielu dungeon crawlerów, ale za to jaki!
Dungeon Keeper 1 - fakt że do dziś fani robią mapy i mody z nowymi przygodami o czymś świadczy
Vampire Masquerade Redemption - za wspaniały system, grafike, i najlepszą romantyczno/tragiczną fabułę na miarę FF. Obecnie kończę 9 raz
Puzzle Quest - za cholernie wysoki poziom trudności i wspaniałą fabułę.
Brix - bardzo stara gra logiczna, poniekąd polskiej twórczości
Fire Fight - legendarny klasyk, z muzyką która przeszła do historii, zresztą polskich kompozytorów
Tyrian - to samo co wyżej
Crusader No remorse i No Regret - prawdziwym graczom nie trzeba nic więcej mówić. Legenda za 1000 godzin grania
Blade Runner - ... w tamtych czasach ta grafika była szczytem. Dziś tylko sentyment potrafi przywołać tamte uczucia i ta muzyka ... boski Vangelis
Heroes of Might and Magic - czy ten tytuł trzeba komuś przedstawiać?
Command & Conquer Red Alert - za pobicie popularności Dune
Street Fighter, Mortal Kombat i Tekken - za wywrócenie świata do góry nogami
Cadillac & Dinosaurs, Top Hunter - Rudy and Cathy, Punisher, 3 Wonders, Rastan Saga, Vendetta, Metal Slug - tytuły z Maszyn Arcade.
Z nowych natomiast jest garstka. Knights of the Old Republic (2 cześći) oraz Mass Effect
Użytkownik 100nka edytował ten post 06 02 2013 - 14:50
Napisano 06 02 2013 - 15:50
Do gry został zaprzęgnięty Frank Klepacki który odtworzył ponownie ala filmową.
Użytkownik Celdur edytował ten post 06 02 2013 - 15:52
Napisano 06 02 2013 - 15:51
W sumie nieśmiertelne jest wszystko wszystko wydane przez Interplay, Blizzard, Bullfrog
Star Wars: Mysteries of Sith, Academy, KotoR oraz najnowsze MMO - arcydzieła
Arkanoid (zawsze wolałem Batty), Contra, Tanks, Dizzy, Larry, Tetris, Lemingi, PacMan, Mario i River City Ransom z NES
Prince of Persia - osobiście nie lubie, ale jest legendą
Deluxe ski jump - polska oszalała w latach 2000.
Dla mnie polską legendą jest Franko
Neverhood - co pare lat powracam do tego tytułu. Za każdym razem umieram ze śmiechu.
Sanitarium - najlepsza gra horror !
Ishar - absolutna legenda
Worms i Minecraft - przykład jak z prymitywnego pomysłu może powstać coś ciekawetgo, co zainteresuje wiele osób.
W Blade Runner Frank robił muzykę? Będę musiał zainstalowac i przypomnieć sobie. Facet robił do Red Alert
Użytkownik 100nka edytował ten post 06 02 2013 - 15:52
Napisano 06 02 2013 - 15:53
Użytkownik Celdur edytował ten post 06 02 2013 - 15:54
Napisano 06 02 2013 - 22:56
Użytkownik bipiw edytował ten post 06 02 2013 - 22:58
Napisano 08 02 2013 - 12:28
Napisano 09 02 2013 - 14:18
Napisano 13 03 2013 - 13:43
pl.bigpoint.com
Użytkownik Eizzy edytował ten post 13 03 2013 - 13:45
Napisano 20 03 2013 - 17:53
Ja niestety w Black Dahlia nie mogę pograć. Obraz się sypie na x64
Hmm, u mnie na W7 x64 wszystko dziala ok.
Napisano 21 03 2013 - 12:18
TBC rządzi!
Napisano 21 03 2013 - 12:53
Napisano 28 03 2013 - 15:00
Gothic I, II, II Noc Kruka - Od czego zacząć? To co wyróżnia Gothica, oraz co sprawia że jest w moim mniemaniu kandydatem na grę wszech czasów to głównie fabuła, chodź w czasach gdy tytuły z tej serii były 'świeże' to powalał także duży, otwarty świat i np. w wypadku G2:NK świetna grafika. Mimo że w każdej z wymienionych części brakowało dopracowania wielu elementów rozgrywki ( w tej kwestii uznaję wyższość Morrowinda) to jednak Gothic miał to coś ! Niestety, dla mnie seria zakończyła się na Nocy Kruka.
The Elder Scrolls V - Skryim - Arcydzieło! Gra sama w sobie jest rewelacyjna, ale jeśli dodać do niej parę modów (których jest pełno) to tytuł ten staje się według mnie najbardziej dopracowaną grą w historii. Można np. zmienić klimat na tropikalny, zamienić równiny w wielkie pola bitew między frakcjami, budować domy, zarządzać własnym zamkiem i własną armią, właściwie to chyba wszystko jest możliwe Osobiście używam miedzy innymi: Lakeview extended, Amazing follower tweaks, Immersive armors, Immersive weapons, Immersive battles/Logical civil war, Warzones, Become king of riverhelm - wszystkie polecam! Zapomniałbym - Powala także wielkie uniwersum TES !
Seria Assassin's Creed - Po pierwsze fabuła, która wciąż trzyma mnie przy serii i jestem w stanie kupować co roku kolejną część, byleby poznać zakończenie. Po drugie grywalność - Gdy zobaczyłem po raz pierwszy ACI to po prostu się w niej zakochałem bo nigdy nie widziałem gry w której można by było w taki sposób prowadzić walkę, ani też (pomijając Prince of Persia) w której można było eksplorować świat wspinając się i skacząc po dachach. Po trzecie interesujące postacie - Do dzisiaj czuję niedosyt przez wrażenie że nie wiem jeszcze wszystkiego o Altairze czy Ezio, nie wspominając o Desmondzie.
Diablo II + Lord of Destruction - Najlepszy hack'n'slash w historii, do dzisiaj robi na mnie wrażenie mroczny klimat, muzyka, dynamiczna akcja i banalna aczkolwiek ciekawa fabuła. Zapomniałem tez o multi które dało mi niezłą frajdę bo ja i moi rówieśnicy już jako dorośli faceci siedzieliśmy po nocach i graliśmy przez hamachi, a potem następnego dnia wieczorami spotykaliśmy się na ulicy i gadaliśmy komu co w grze wypadło, kto co komuś ukradł sprzed nosa itd
Heroes III - Nie jestem największym fanem tego tytułu, chodź dostarczył mi wiele frajdy! Nigdy nie zapomnę godzin spędzonych z kuzynami przed jednym komputerem, co jak co ale fakt, że jest to turówka jest największą zaletą Heroes'ów.
Warcraft 3 + Dodatki - Fabuła, fabuła i jeszcze raz fabuła którą nie każda strategia może się pochwalić + własne, obszerne uniwersum.
SimCity 3 i 4 - Najlepsze symulatory (z przymróżeniem oka) budowy miasta + w wypadku czwórki wiele dostępnych modów, budynków itp. które sprawiają że nawet dzisiaj ten tytuł jest konkurencyjny.
Stronghold Crusader - Moim zdaniem najlepsza strategia w historii i szkoda że twórcy w kontynuacjach postawili na grafikę zamiast na wysoką grywalność, rzut izometryczny w Krzyżowcu był po prostu idealny do budowy zamków. Apropo - w tej grze wspaniałe jest to, że wiele zależy od tego w jaki sposób zbudujemy swój zamek i to daje wielki upust dla kreatywności.
Call of Duty II, seria Modern Warfare i Crysis - Te gierki jak na strzelanki mają fajną fabułę.
Napisano 09 04 2013 - 21:16
Ciężko by mi było wybrać jedną najlepszą grę. Tworząc listę umieściłabym na niej następujące tytuły:
- Skyrim - czy coś jeszcze nie zostało powiedziane? Olbrzymi świat, setki questów, dodając kilka modów grafika, która zapiera dech w piersiach (a i bez nich daje radę). I klimat. Mroźny, nieco barbarzyński. Cudowny.
-Heroes III i IV - to pewnie wyda się niektórym dziwne,że umieszcam te gry obok siebie. Heroes III to legenda, nic więcej dodawać nie trzeba. Czwórka natomiast jest grą jakby z innej serii, ale posiada wiele super rozwiązań - między innymi bardzo podobał mi się rozwój herosa - pierwszy raz wysokopoziomowy rycerz mógł w pojedynkę roznieść nawet duży oddział wroga
-Gothic I i II z dodatkiem - fenomenalne produkcje, niesamowicie wciągające. Prosty, ale rewelacyjny i niesamowicie miodny system walki. Duży świat, duża swoboda. Fajne uczucie, gdy wraz ze wzrostem poziomu doświadczenia możemy się zapuszczać coraz głębiej w las:)
-Diablo II+LOD - najlepsza gra internetowa, w jaką kiedykolwiek grałam. Baalruny, diaruny, ubery, pvp, taxi - kto grał ten wie, o czym mówię Aż mnie naszła ochota na skopanie tyłka innym moim smiterem:)
Napisano 09 07 2013 - 00:15
Ja raczej polecam sims 3 ♥
Napisano 01 08 2013 - 00:14
Return to Castle Wolfenstein i dodatek Wolfenstein: Enemy Teritorry, jedna z najlepszych gier w jakie gralam.
Napisano 01 08 2013 - 01:43
Unreal Tournament i Quake III Arena - to od nich wszystko sie zaczelo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych