Nie wiem co się stało ale od jakiegoś czasu IE przestał wyświetlać grafikę w formacie *.png a wraz z tym pojawił się m.in. problem z obsługą programu cFosSpeed, jako że korzysta on z interfejsu IE.
Ktoś wie w czym leży problem?
System to Vista Business x64.
Internet Explorer nie wyświetla obrazów w formacie *.png
Rozpoczęty przez
kamecha
, 01 10 2009 22:01
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 10 2009 - 22:01
Napisano 02 10 2009 - 10:39
Prawda jest taka że Internet Explorer nie stosuje się do nowych i nawet starszych standardów (X)HTML i CSS. W ogóle nie akceptuje XHTML (potrafi nawet nie wyświetlić strony w XHTMLu).
Internet Explorer wiele stron (zwłaszcza nowszych, opartych o nowe standardy) będzie nieprawnie wyświetlał, przez co strona będzie brzydka i nieczytelna, lub w ogóle nie wyświetli.
I z tego co wiem , w starszych wersjach nie obsługuje przeźroczystości w obrazkach (m.in .png)
Ale pomińmy....
W innych przeglądarkach dobrze się wszystko wyświetla ??
Jaka wersja IE ?
Może firewall Ci blokuje obrazki ?
PS: Nie polecam korzystać z IE
Internet Explorer wiele stron (zwłaszcza nowszych, opartych o nowe standardy) będzie nieprawnie wyświetlał, przez co strona będzie brzydka i nieczytelna, lub w ogóle nie wyświetli.
I z tego co wiem , w starszych wersjach nie obsługuje przeźroczystości w obrazkach (m.in .png)
Ale pomińmy....
W innych przeglądarkach dobrze się wszystko wyświetla ??
Jaka wersja IE ?
Może firewall Ci blokuje obrazki ?
PS: Nie polecam korzystać z IE
Napisano 02 10 2009 - 11:49
W innych przeglądarkach png wyświetlane są poprawnie
IE wersja 8
Firewall odpada bo nie mam
PS: z IE jako tako nie korzystam wcale, ale kilka programów, które używam, korzysta z jego interfejsu, np. Tlen i CfosSpeed.
PS2: w sieci znalazłem jakiś "png fix" dla Visty w postaci wpisów do rejestru, niestety regedit nie chce podmienić kilku wpisów gdyż "niektóre klucze są otwarte przez system". Dodawanie uprawnień dostępu też nie pomogło.
Czekam do 22 października i instaluję Seven
IE wersja 8
Firewall odpada bo nie mam
PS: z IE jako tako nie korzystam wcale, ale kilka programów, które używam, korzysta z jego interfejsu, np. Tlen i CfosSpeed.
PS2: w sieci znalazłem jakiś "png fix" dla Visty w postaci wpisów do rejestru, niestety regedit nie chce podmienić kilku wpisów gdyż "niektóre klucze są otwarte przez system". Dodawanie uprawnień dostępu też nie pomogło.
Napisano 02 10 2009 - 12:21
Spróbuj wyczyścić cache.
I co ? na sevenie też jest ie8 , ten sam co na viście
I co ? na sevenie też jest ie8 , ten sam co na viście
Napisano 02 10 2009 - 22:54
z tego co wyczytałem na forach, ten problem występuje tylko na Viście
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych