Witam! Czy opłaci się kupować któryś z tych laptowpów? Chodzi mi o grę shogun 2 i rome 2 tw, programowanie, cad cam, internet do 20mb i w ogóle długo siedzę przed komputerem - myślę , że za takie pieniądze laptop powinien być bardzo wydajny. Czy pogram na tych laptopach na wysokich detalach?
http://www.euro.com....8-srebrny.bhtml
http://www.euro.com....114v-w7hp.bhtml
http://www.euro.com....ty030h-w8.bhtml
http://www.komputronik.pl/product/173990/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Wyprzedaz_Lenovo_G580_59_332747_.html?tab=availability
Jak się nazywa ta częśc do laptopa, która zapobiega przegrzaniu się go? I ile kosztuje? Jak sobie to kupie to się nie przegrzeje?
Może jakieś wasze propozycje z euro mediaexpert komputronik (chodzi mi o te, które mają salony w moim mieście)
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
Jaki laptop do gier, programowania i zastosowań mulitimedilanych za [2800PLN]
Rozpoczęty przez
gelo441
, 17 01 2013 12:15
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 01 2013 - 12:15
Napisano 17 01 2013 - 12:48
No to oczywiste że Lenovo z i7 i gt630m ale nie bierz Windowsa 8 tylko 7
Na lapkach tego pokroju nie da się zagrać we wszystko na wysokich.
Najtańszy na którym można bardziej komfortowo Lenovo IdeaPad Y580 (59349192_ 8GB) - Sklep internetowy Agito.pl
GTX 660m już jest całkiem ok.
Na lapkach tego pokroju nie da się zagrać we wszystko na wysokich.
Najtańszy na którym można bardziej komfortowo Lenovo IdeaPad Y580 (59349192_ 8GB) - Sklep internetowy Agito.pl
GTX 660m już jest całkiem ok.
Użytkownik Celdur edytował ten post 17 01 2013 - 12:52
Napisano 17 01 2013 - 16:36
Generalnie średnio opłacalne te laptopy ale brałbym tego Asusa z i5 i GT635M lub Lenovo. W sumie za 2700pln to już wolałbym Acera V3 i5 i GT650M. Grafika dużo dużo wydajniejsza.
Napisano 18 01 2013 - 10:49
Od której? chyba tylko od GT645m bo zostaje w tyle za GTX 660m który jest droższy tylko o 200pln także nie ma sensu brać tego Acera V3
Napisano 18 01 2013 - 16:06
Nie będę zakładał nowego wątku. Zastanawiam się, czy nie kupić stacjonarnego (mam już, tylko na wyczerpaniu i chcę go właśnie wymienić na laptopa lub ewentualnie na stacjonarkę). Komputer ma już 4-5 lat, czy aby monitor będzie pasował do nowego komputera? Mam 2 dyski twarde, nie wiem, jakie, nie chcę tam grzebać (jak kupowałem ten dysk większy, to tylko powiedziałem, że 5letni komputer) i napęd, czy da rady to zachować i grać jednocześnie w nowe gry?
A teraz pytanie o laptopa. Bardzo Wam dziękuję za pomoc, jeśli się zdecyduję , to na lenovo. Ale mam pewne wątpliwości , co do laptopów "do gier". Boję się , że się przegrzeje, ponieważ ja długo siedzę przed komputerem i dodatkowo, jak kupię shoguna , a potem rome 2, to już calkiem nie zejdę z komputera. Czy gwarancja obejmuje przegrzanie komputera, przez granie? Bo myślę kupić 5letnią gwarancję. Jak zapobiegać przegrzaniu? To nie są bezpodstawne pytania i wątpliwości, ponieważ brat ma laptopa, kupił go w Anglii, był 3 lata, ale nie wiem, w którym momencie go kupił i jak wrócił, to już był w rozsypce (sam się wyłączał , przegrzewał, bateria, to tak, jakby jej nie było, mulił itp.). Do tej pory chodzi, ale to większy złom niż mój komputer kupiony 5 lat temu NIE DO GIER. Wiecie, chciałbym trochę mieć tego laptopa, przynajmniej na te 5 lat gwarancji. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
A teraz pytanie o laptopa. Bardzo Wam dziękuję za pomoc, jeśli się zdecyduję , to na lenovo. Ale mam pewne wątpliwości , co do laptopów "do gier". Boję się , że się przegrzeje, ponieważ ja długo siedzę przed komputerem i dodatkowo, jak kupię shoguna , a potem rome 2, to już calkiem nie zejdę z komputera. Czy gwarancja obejmuje przegrzanie komputera, przez granie? Bo myślę kupić 5letnią gwarancję. Jak zapobiegać przegrzaniu? To nie są bezpodstawne pytania i wątpliwości, ponieważ brat ma laptopa, kupił go w Anglii, był 3 lata, ale nie wiem, w którym momencie go kupił i jak wrócił, to już był w rozsypce (sam się wyłączał , przegrzewał, bateria, to tak, jakby jej nie było, mulił itp.). Do tej pory chodzi, ale to większy złom niż mój komputer kupiony 5 lat temu NIE DO GIER. Wiecie, chciałbym trochę mieć tego laptopa, przynajmniej na te 5 lat gwarancji. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
Użytkownik gelo441 edytował ten post 18 01 2013 - 16:11
Napisano 22 02 2013 - 15:04
Powiem tak,że jeśli kupujesz laptopa typowo pod gry,to za jakis czas,powiedzmy za pół roku czy rok- zacznie się grzać. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem w tym wypadku byłby zakup stacjonarki,tym bardziej jeżłei masz budżet ponad 2 tyś zł.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych