Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakiego laptopa lepiej zakupic?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
723 odpowiedzi w tym temacie

#221 warpa

warpa

Nowy

• 1 postów

Napisano 25 04 2008 - 23:53

Witam,
proszę o pomoc.
potrzebuje laptopa i nie wiem co kupic, fundusz mam ograniczony max 1600zł. komp ma służyc do internetu, i obslugi programow geodezyjnych praca w terenie.
zauwazylem ze cieplo mowicie o firmie hp czy to najlepsza firma?
czy ten procesor 2rdzeniowy wart jest dolozenia 500zł
co on "usprawni" w laptopie?

• 0

#222 fake

fake

Początkujący

• 11 postów

Napisano 26 04 2008 - 15:54

tez polecam Compala JFL92 (jest to następca bardzo popularnego modelu IFL90)

• 0

#223 Sęp

Sęp

Początkujący

• 136 postów

Napisano 26 04 2008 - 20:25

To może coś takiego wygląda konkretnie, parametry też dobre a i najważniejsze że mieści sie w Twoim przedziale cenowym:) http://sklep.vobis.pl/oferta/notebooki/tft...cra_a9-51g.aspx

pozdro
  • 0

#224 Sęp

Sęp

Początkujący

• 136 postów

Napisano 26 04 2008 - 20:35

Polecam Ci osobiscie tego http://sklep.vobis.pl/oferta/notebooki/tft...amsung_r60.aspx z tego co wiem, to laptopy do 2600 mają 6 komorową baterię, która zapewnia do 2,5 godzin pracy do wyczerpania baterii... Wymagań nie masz dużych więc ten sie nada, poza tym możesz zawsze włączyć tryb oszczędzania baterii:)

pozdro
  • 0

#225 Gość_qiqqq_*

Gość_qiqqq_*

Napisano 01 05 2008 - 14:43

Jeżeli naprawdę zależy ci na długiej żywotności baterii, to polecam Asusy, a odradzam Toshiby
  • 0

#226 Gość_qiqqq_*

Gość_qiqqq_*

Napisano 01 05 2008 - 14:56

Jeżeli będziesz używał notebooka do pracy w terenie, to z pewnością zależy ci na długim czasie pracy na baterii. W tym przypadku polecam firmę Asus.

Osobiście nie uznał bym HP za najlepszą firmę produkującą notebooki ale przyznam że ich laptopy są całkiem dobre. Bateria w notebooku HP, powinna też stosunkowo długo trzymać, ale to oczywiście w dużej mierze zależy też od tego jak będziesz ją użytkował.

Co do procesorów dwurdzeniowych, to jak najbardziej warto w nie inwestować. Co on usprawni w laptopie? Przede wszystkim komputer będzie mógł wykonywać więcej procesów naraz

Jeżeli faktycznie zależy ci tylko na długim czasie pracy na baterii i mobilności, to polecam Asusa Eee PC. Do takich zadań ten notebook nadaje się chyba najlepiej no i co najważniejsze jest tani.
  • 0

#227 on92

on92

Nowy

• 3 postów

Napisano 03 05 2008 - 20:45

witam was jestem nowy

wkoncu zamierzam zmienic kompa
wiem juz ze to bedzie laptop w przedziale cenowym 1,5-2k
wolal bym kupic komputer osobiscie a widzialem w mediamarkcie ze sa okazyjne ceny co sadzicie o tym sklepie??
laptopa potrzebuje glownie do netu muzyki wiec mysle ze do tego bedzie ok
ale co z grami
pojdzie na nim gta san andreas?
itp

widzialem ze w tych cenach sa zintegrowane karty o co z nimi chodzi?? dobre sa? jak beda dzialac w popownaniu do radeona 9200 128mb??

teraz czesto dodaja viste ; / chodzi na nim wiekszosc programow i gier??
bedzie problem z xp?? bo czytalem ze problem moze byc ze sterownikami. jakis informatyk by sobie dal z tym rade?? bo ja raczej newbie w komputerach

jak jest z wytrzymaloscia w takich laptopach??
czy firmy typu max data, acer itp. nierozwala mi sie pochwili??(bardziej mi chodzi o przetarcia)

z gory dziekuje za odpowiedzi i sory za bledy

pozdrawiam
  • 0

#228 Sęp

Sęp

Początkujący

• 136 postów

Napisano 04 05 2008 - 08:55

gta san andreas nia ma wielkich wymagań powinien chodzić prawie ze wszystkimi nowymi lapami, które mają zintegrowane karty graficzne w tym przedziale cenowym raczej ciężko o nie zintegrowanom... te karty korzystają głównie z pamięci ram komputera tak więć najlepiej dokupić sobie ramu do dwóch giga lub kupić takiego lapa. Nie polecam acera i max daty ponieważ te laptopy są jak tandetne plasticzki, ścierają sie, przebarwiają. Co do visty to nie ma pochlebnych opinii myśle że musi do niech wyjść jeszcze jakiś sp żeby działały prawidłowo. Możesz zmienić na xp np. Asus ma dobre wsparcie na swojej stronie do XP, jak z innymi firmami trzeba wejść na ich strone by się dowiedzieć... Co do mediamarktu hmm są tam tanie laptopy ale jest tam taki bałagan że czasem reklamacj w takim sklepie staje się nie możliwa lub ciężka do realizacji, ja osobiście polecam sprawdzone sklepy takie jak Vobis czy Komputronik....
  • 0

#229 on92

on92

Nowy

• 3 postów

Napisano 04 05 2008 - 10:31

dzieki :D
  • 0

#230 Gość_qiqqq_*

Gość_qiqqq_*

Napisano 04 05 2008 - 12:19

Zdecydowanie odradzam Media Markt, bo tam tylko przepłacisz. Sprawdź sobie ceny np. na Skąpiec.pl. W większości tych sklepów także możesz odebrać towar osobiście.

Co do gier, to tak jak pisał Sęp, gta San Andreas powinno chodzić na większości nowych notebooków. Jednak będą problemy z Vistą. Sam instalowałem tą grę na Viscie i nie dało rady zagrać. Nie chciał mi się szukać jakiegoś rozwiązania, tak więc nie wiem czy da się grać akurat na tym systemie. A problemy ze sterownikami pod windowsa XP możesz mieć, bo niektórzy producenci powoli rezygnują z ich wydawania.
  • 0

#231 on92

on92

Nowy

• 3 postów

Napisano 04 05 2008 - 14:17

giggg dzieki skorzystalem
i przykladowo znalazlem takiego ibma:
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=7891
wszystko wydaje sie ok ale ten procesor niejest slaby????
poszlo by na nim wmiare plynnie gta sa? ; p
i wogole co on taki tani

a takie cos na allegro znalazlem
http://allegro.pl/item355399163_acer_5620_...xp_od_reki.html
niby acer
ale wkoncu to nie a z taka zla firma
i nawet sterowniki typ dolacza :D

i mam prosba napiszcie mi producentow u ktorych niebedzie problemow ze sterownikami
przeciez to jakas paranoja z ta vista ; /

• 0

#232 Madull

Madull

Nowy

• 1 postów

Napisano 10 05 2008 - 12:08

W takiej cenie to nic rozsądnego nie kupisz... A mówiąc o dobrej grafice, to raczej powinieneś wybierać "notesy", które mają zewnętrzną grafikę: Ati lub GF.

• 0

#233 dzikero

dzikero

Nowy

• 2 postów

Napisano 10 05 2008 - 17:46

Witam!

17 calowa matryca
karta graficzna nie zintegrowana, żeby była w miarę dobra komputer, wiec najnowszych gier nie muszę odpalać, ale ogólnie pograć bym tez czasem chciał, przede wszystkim do filmów internetu muzyki
nie kadłubek najlepiej toshiba ze względu na jakość dźwięku
tuner tv

z góry dzięki za rady
  • 0

#234 Sęp

Sęp

Początkujący

• 136 postów

Napisano 11 05 2008 - 18:15

Ja ostatno widziałem na ulotce vobisu fajnego lapa ASUS F3Sg poczytaj sobie o nim, ma spoko parametry i jest w rozsądnej cenie, z tego co pamiętam około 3000 tyś zł.

pozdro
  • 0

#235 tropikpsx

tropikpsx

Obserwator

• 7 postów

Napisano 12 05 2008 - 17:39

Zastanawiam się nad kupnem laptopa do 2500 zł, Asus lub Toshiba. Najlepiej gdyby posiadał: 2GB RAM, dysk >100 GB, Intel Core 2 Duo najlepiej 2x2 GB, grafika Radeon albo G-Force ok 512 MB. Czy taki zestaw jest możliwy? Proszę też o Wasze propozycje. Z góry dzięki.
Za dużo chyba nie wymagam :) ?
  • 0

#236 mirabelka

mirabelka

Początkujący

• 11 postów

Napisano 12 05 2008 - 18:29

moze taki asus: http://www.agito.pl/asus/asus_x51rlap183.494.328649.html?
  • 0

#237 Anarien

Anarien

Nowy

• 1 postów

Napisano 13 05 2008 - 19:22

Witam, ;)
Zastanawiam się nad kupnem laptopa.
Potrzebuję szybkiej odpowiedzi...
Zastanawiam się czy poniższy poradzi sobie w grach nowszego typu..
http://www.agito.pl/hp/hp_pavilion_dv6730e...496.330007.html
I czy nie ma lepszej opcji w tym przedziale cenowym.
Będzie to laptop do wszystkiego...
Gry, filmy, net..
Pomożecie? ;)
  • 0

#238 kondux

kondux

Początkujący

• 12 postów

Napisano 14 05 2008 - 22:11

Witam
Szukam taniego laptopa (max 1500zł ale lepiej było by taniej), który służyłby mi głównie do internetu, worda i raz na jakiś czas do prostej gry (nie musi być do nowych gier, od tego mam kompa stacjonarnego)
Interesuje mnie tylko nowy laptop, który musi mieć WiFi
Dobrze by było, że przyzwoicie wyglądał czas pracy baterii
W skrócie coś najtańszego z WiFi ;)
Co byście polecali ??Czy w ogóle jest coś w miarę sensownego w tej cenie ??

Pozdrawiam
  • 0

#239 Rondel

Rondel

Początkujący

• 112 postów

Napisano 14 05 2008 - 23:18

Witam
Szukam taniego laptopa (max 1500zł ale lepiej było by taniej), który służyłby mi głównie do internetu, worda i raz na jakiś czas do prostej gry (nie musi być do nowych gier, od tego mam kompa stacjonarnego)
Interesuje mnie tylko nowy laptop, który musi mieć WiFi
Dobrze by było, że przyzwoicie wyglądał czas pracy baterii
W skrócie coś najtańszego z WiFi :)
Co byście polecali ??Czy w ogóle jest coś w miarę sensownego w tej cenie ??

Pozdrawiam

hmm, za tą cenę raczej nie będzie dużej jakości... są HPeki z serii 530 np. Taki
ale te modele nie mają zatrzasku na ekran i trzeba się siłować z otwieraniem tego lapka...
Mógłbyś też spróbować coś z tańszej serii Fujitsu-siemens czy acer np. taki. Spróbuj też pogrzebać na ceneo i skąpiec.pl
  • 0

#240 kuba_kubi

kuba_kubi

Zaawansowany użytkownik

• 807 postów

Napisano 15 05 2008 - 08:00

http://www.agito.pl/acer/acer_extensa_5220...493.329809.html
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych