Kawałek jaki ostatnio wpadł Ci w ucho
Napisano 23 08 2009 - 15:26
Napisano 24 08 2009 - 14:38
To jest świetne:
Napisano 25 08 2009 - 11:22
Znalazłem w końcu piosenkę, a szkuałem jej dobre półtora roku
Napisano 25 08 2009 - 11:57
Napisano 25 08 2009 - 21:51
eun ocb?
Jeśli chodzi o piosenkę ;p Inna - Love to jest dno panowie słuchajcie czegoś ambitniejszego...
Napisano 25 08 2009 - 22:45
#27 Gość_unitraxxx_*
Napisano 25 08 2009 - 23:08
a jakie to są ambitne ? co masz na myśli mówiąc ambitne ? opisz to , krzychu to faktycznie daje jakąś kiche ale można mu to wybaczyć -w końcu oni(przedział wiekowy) takich rzeczy słuchają i lubią , nawet jeśli to jest totalny syf, tworzony w audacity flstudio i innych, który wykonawca uczy sie nutJeśli chodzi o piosenkę ;p Inna - Love to jest dno panowie słuchajcie czegoś ambitniejszego...
eunstachy jako że jestes dj to też niejako tworzysz muzyke - znasz nuty ? umiesz grać na tradycyjnych instrumentach ? przecież ty sam zapewne na imprezach dajesz komerche , bo to sie sprzedaje , jest POPularne , ludzie to lubią ,a nie grasz dla siebie tylko dla ludzi , ludzie ci za to płacą więc ?
Mój lekko kontrowersyjny pogląd będzie taki że sytuacja analogiczna jakby lady gaga mówiła dzieciakom z gim jakie jej słuchają - nie słuchajcie mnie , moja muza jest nie ambitna , zryje wam mózgi .
i naduzywasz słowa ambitne , ambitny to jest mozzart , shubert , bethoven
Napisano 25 08 2009 - 23:37
Nie, Dj miksuje muzykę a nie produkuje. Muzykę produkuje producent muzyczny.eunstachy jako że jestes dj to też niejako tworzysz muzyke[...]
I tu się mylisz. Ludzie już mają dosyć komerchy, nie idą do klubu posłuchać tego czego mogą posłuchać w radiu, i nie raz już mi dziękowano za to że zagrałem porządną muzykę, jak to się mówi "dobrą vixe", a nie jakieś [beeep] z radia.przecież ty sam zapewne na imprezach dajesz komerche , bo to sie sprzedaje , jest POPularne , ludzie to lubią ,a nie grasz dla siebie tylko dla ludzi , ludzie ci za to płacą więc ?
Jak bym zagrał komerche to Sander Stone (znajomi mówią, że to mój ojciec ) by mnie chyba zabił, i przestał się do mnie przyznawać.
Bardzo lubię posłuchać ich "kawałków"i naduzywasz słowa ambitne , ambitny to jest mozzart , shubert , bethoven
Napisano 26 08 2009 - 02:29
kazdy slucha to czego lubi, mowienie ze ktos slucha shitu brzmi tak samo jak obgadywanie jak kto sie ubiera
a zeby nie bylo offtop'a:
Bossanova - Stonecold
Joop - Prominent - stare troche, ale niedawno sobie odswiezylem
PS. jestem fane trance'u (rózne odmiany, ale ten najlepsze dla mnie sa w linkach), ale slucham przeroznej muzy do klasyki zaczynajac na metalu konczac
Napisano 26 08 2009 - 12:19
Napisano 26 08 2009 - 12:52
fajnie mozna czasem "odleciec"
BTW fajny guide do muzy elektornicznej - http://techno.org/electronic-music-guide/
mi bardziej odpowiadaja podgatunki trancu umieszone ponizej CLASSIC (ale innych tez dla odmiany lubie posluchac)
Napisano 26 08 2009 - 14:21
#34 Gość_unitraxxx_*
Napisano 26 08 2009 - 16:34
Niestety mylisz pojęcia.
Nie, Dj miksuje muzykę a nie produkuje. Muzykę produkuje producent muzyczny.
I tu się mylisz. Ludzie już mają dosyć komerchy, nie idą do klubu posłuchać tego czego mogą posłuchać w radiu, i nie raz już mi dziękowano za to że zagrałem porządną muzykę, jak to się mówi "dobrą vixe", a nie jakieś [beeep] z radia.
Jak bym zagrał komerche to Sander Stone (znajomi mówią, że to mój ojciec ) by mnie chyba zabił, i przestał się do mnie przyznawać.
Bardzo lubię posłuchać ich "kawałków"
niczego nie myle - to tylko moja opinia , a ty masz prawo na to odpowiedzieć albo mnie ignorować
kto to taki sander stone ? nigdy o nikim takim nie słyszałem
zagrałeś muzyke , czyli stworzyłeś ją , bo chyba nie powiesz mi że twoja rola sprowadza się do odtwarzania - czy w takim razie nie ekonomiczniej zlecić rolę DJ , odpowiedniemu programowi z rozbudowanym AI ? reagujący na reakcję publiczności . Każdy kto modyfikuje utwory tworzy muzyke , czy w takim razie znasz nuty ? umiesz grać na czymś innym poza elektroniką ?
nie mylę się , bywalcy klubów to ludzie liczący na proste skoczne kawałki , żeby się bawić , a nie myśleć nad tym co miał dj na myśli
Jesteś vixiarzem ? a wiesz że w internecie badzo rozpowszechniona jest akcja "vixiarzom-stop"?
ktoś stworzy muzykę , a dj bierze kase za przerabianie dzieła , czy to jest w porządku ?
przerabianie muzyki z reguły jest przeciwnością Ambitności , ambitny to był twórca utworu jaki ty przerabiasz ,
Didżeje to właśnie jest nieodłączny element POPu , muzyki popularnej , dla mas , a jeśli coś jest dla mas , to czy można mówić o Ambitności ? wydaje mi się że to się wyklucza .
Nie mam ochoty dalej się nad tym rozwodzić , bo nie czas i nie miejsce na to . Mam tylko nadzieje że pozwoli ci to na chwilkę refleksji , nad definicją Ambitności .
Napisano 26 08 2009 - 18:31
Według mnie to całe electro to nie jest muzyka.
Nigdy mnie nie przekonacie, że ta piosenka nie jest piękna i "ambitna" mówcie co chcecie
Napisano 26 08 2009 - 19:34
ostatnio Richard Durand mi wpadl w ucho :
Ledged Up - w mixie, ale hcyba lepszy niz oryginal
Art of Trance - Madagaskar - rownie udany co oryginal, choc ten "ping-pong" psuje mi tu co nieco
Napisano 26 08 2009 - 19:37
Napisano 26 08 2009 - 20:20
Dj miksuje utwory a nie je tworzy, tu nie ma żadnej opinii, czysta teoria.niczego nie myle - to tylko moja opinia , a ty masz prawo na to odpowiedzieć albo mnie ignorować
http://www.google.pl/search?source=ig&...mp;aq=f&oq=kto to taki sander stone ? nigdy o nikim takim nie słyszałem
Wg rankingu TopDj jest to 4ty najlepszy Dj w polsce.
Nie, ja nie odtwarzam muzyki, ja ją miksuję. Najpierw trzeba przesiedzieć kilka godzin w internecie, aby znaleźć dobrze zrobiony kawałek, który jest mało znany a do tego przyjemny dla ucha.zagrałeś muzyke , czyli stworzyłeś ją , bo chyba nie powiesz mi że twoja rola sprowadza się do odtwarzania
Potem jak już masz co zagrać, to musisz robiąc przejście zgrać beaty, co uwierz mi, jest zaje*** trudne (musisz ze słuchu wyłapać która piosenka jest wolniejsza bądź szybsza, i odpowiednio zmienić jej tępo). Następnie dostrajasz equalizację, i jechane - robisz przejście na kolejny kawałek, i tak przez całą imprezę.
No właśnie... Pokaż gdzie napisałem, że jestem wiksiarzem? Napisałem że ludzie określają porządną muzykę jako "wixa" - oczywiście błędnie. Dlatego w poprzedniej wypowiedzi słowo "dobra wixa" wziąłem w cudzysłów.Jesteś vixiarzem ? a wiesz że w internecie badzo rozpowszechniona jest akcja "vixiarzom-stop"?
Nie rozumiem Ciebie... I o co Ci teraz chodzi.ktoś stworzy muzykę , a dj bierze kase za przerabianie dzieła , czy to jest w porządku ?
Dalej Ciebie nie rozumiem. Jakie przerabianie utworów?! Ja nic nie przerabiam! Ja mixuję! To jedyne co robię z utworami na imprezach!przerabianie muzyki z reguły jest przeciwnością Ambitności , ambitny to był twórca utworu jaki ty przerabiasz
Kompletnie nie znasz ani sztuki miksowania muzyki, ani pojęć które jej towarzyszą, i próbujesz (z wiedzą o miksowaniu muzyki która jest równa 0) coś mi wmawiać, i ze mną dyskuktować... Zapoznaj się z pojęciami.Nie mam ochoty dalej się nad tym rozwodzić , bo nie czas i nie miejsce na to . Mam tylko nadzieje że pozwoli ci to na chwilkę refleksji , nad definicją Ambitności .
Disc JockeyA wiecie co oznacza skrót DJ
To posłuchaj sobie minimalu albo technoWedług mnie to całe electro to nie jest muzyka.
Napisano 26 08 2009 - 20:53
Koleś mnie wkurzył za 0:45 PS. radzę głośniki wyłączyć.
Napisano 26 08 2009 - 21:01
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych