Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komputer się nie uruchamia/zawiesza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2663 odpowiedzi w tym temacie

#221 pawelas

pawelas

Obserwator

• 9 postów

Napisano 23 12 2006 - 17:28

Witam!

Od jakiegoś czasu borykam się z pewnym problemem, a mianowicie podczas pracy komputera na ekranie pojawiają mi się jakieś paski :P Nie wiem czym może być to spowodowane sparawdziłem juz komp programami anty wirusowymi i spybotem (nic nie nieznaleziono ) ale podejrzewam ze rzecz nie leży w tym bo dalej mam ten sam problem. Takze to samo zjawisko dzieje sie podczas gry - pojawiaja sie paski i komputer wraca do windowsa po czym wyskakuje jakiś komunikat ( dla mnie to czarna magia) . Myslałem ze to karat grafiki ale gdy pozyczyłem od kumpla na jego karcie dzieje sie to samo . Dla ułatwienia mojego problemu załaczam screny. Za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny.

POZDR.

• 0

#222 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 23 12 2006 - 17:48

Miałem to samo, szykuj się na wymiane grafiki.

• 0

#223 pawelas

pawelas

Obserwator

• 9 postów

Napisano 23 12 2006 - 18:03

Ale pozyczyłem karte graf. od kumpla i to samo sie dzieje wiec co obie karty szwankuja??? jest moe jakis program do testowania podzespołów koputera i który w konsekwencji wskazuje uszkodzenie konkretnej czesci kompa??
  • 0

#224 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 23 12 2006 - 19:06

No to to już mi wskazuje na problem a płytą i ten kominukat jest bardzo intrygujący. Co do programu to nie wiem jakim mógłbyś przestestowac komputer.
  • 0

#225 pisarz

pisarz

Komornik

• 690 postów

Napisano 24 12 2006 - 13:47

pamięci padają.
  • 0

#226 71proste

71proste

Zaawansowany użytkownik

• 1 009 postów

Napisano 24 12 2006 - 18:40

Miałem to samo, szykuj się na wymiane grafiki.

...ale porada buhahaha i to od moderatora,zero wnikniecia w problem tylko odpowiedz typu szykuj sie na zmiane grafy,a przepraszam jasnowidz z Ciebie???

Pawelas sprawdz pamieci memtestem i pisz jaki rezultat.
  • 0

#227 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 24 12 2006 - 19:02

A co Moderator to ktos inny ? Kosmita ? Ja mam napis "Moderator" a Ty "Member" i wcale nie czuje się lepszy :P Poprostu napisałem mu tak, bo problem z tymi paskami to lekceważyłem, paski były, ale po chwili zwisy, resety kompa, komunikaty, że cos nie tak z grafiką, aż w końcu całkiem padło...

Swoją drogą nie jestes lepszy :P Zobacz sobie swoje posty typu "Poszukaj już gdzieś było" Dostałeś warna, niestety tutaj tak jest, że każdy Mod wpieprza się do pracy drugiego Moda i niestety jest tak jak jest, wiesz o czym mówię :( Może sie to kiedyś zmieni
  • 0

#228 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 24 12 2006 - 22:54

Panowie każdy z was ma racje, więc powtórzę: problem dotyczy pamięci.. karty graficznej. Nie ma sensu sprawdzać mem testem, bo on sprawdzi pamięci ale całego kom putera a nie karty graficznej. Pzoostaje albo wymienić wadliwie działającą kość ,albo całą kartę graficzną.
  • 0

#229 rogi23

rogi23

Nowy

• 3 postów

Napisano 25 12 2006 - 16:22

hmm, ja miałem podobny problem ze starym kompem. były napuchnięte i rozlane kondensatory. efektem tego był restart kompa przy operacjach czy też po kilku sekundach pracy. popatrz na płytę główną, może coś zauważysz.
  • 0

#230 alex82

alex82

Początkujący

• 56 postów

Napisano 26 12 2006 - 03:21

512 DDR-400 Kingston Sprawdż ramy Bo ja też mam takie same kupione na alegro i mi kompa resetowały lub sie blokował na ekranie powitalnym wina . Nie wiem czy to jet wada tych kingstonów bo w testach nie było błędów ale jak dałem je do innego kompa było ok a w moim takie buty :P Najlepiej sprawdż inne ramy w twoim kompie jakieś innej firmy.
  • 0

#231 Firekage

Firekage

Stały użytkownik

• 379 postów

Napisano 26 12 2006 - 06:10

512 DDR-400 Kingston Sprawdż ramy

Memtest 86+ / Goldmemory.

Zapodac nowego biosa.

Pobawic sie ramami w slotach.

Jesli winda czasem wlazi to w awaryjnym przeczyscic rejestr(tez tak mialem).

Walic do pomocy MS'a na ich www. Tam jest temat o zamrazaniu Windowsa na ekranie "zapraszamy" itd.(linka nie podsiadam , ale znajdziesz bez problemu)

• 0

#232 hardwin

hardwin

Początkujący

• 79 postów

Napisano 27 12 2006 - 11:59

Panowie każdy z was ma racje, więc powtórzę: problem dotyczy pamięci.. karty graficznej. Nie ma sensu sprawdzać mem testem, bo on sprawdzi pamięci ale całego kom putera a nie karty graficznej. Pzoostaje albo wymienić wadliwie działającą kość ,albo całą kartę graficzną.

tez tak pomyslalem ale dlaczego po wymianie grafiki problem nie ustepuje??
ludzie piszcie jakie macie sprzety najlepiej w sygnaturkach
czy cos robiles ostatnio PAWELAS? zmieniales, istalowales przed pojawieniem sie problemu?

• 0

#233 pawelas

pawelas

Obserwator

• 9 postów

Napisano 27 12 2006 - 15:25

hello!

sprawdzałem pamiec Mam test'em tak jak sugerował mi to 71proste wynik to taki ze przy 2700% ( test był puszczony przez jkies 2,5h) nie znalazł mi nic.

Mój sprzęt jest dosyć stary- athlon 1800+ ; RAM'u 384 SD graf. radeon 9250 SE ; płyta główna niestety to KOB KT266A FDSX :/

A moze isteniej jakis progra do przetestowania płyty głównej i karty graf. zeby powoli eliminować te urzadzenia ktore sa dobre w wyniku czego pozostanie padnieta czesc.

ostatnio nic nie instalowałem. Pierwszy raz pokazło mi sie to jakies 5 miesiecy temu Myslałem wtedy ze to jakis wirus i był formacik - problem znikł az pewnego dnia znow :/ i myslałem ze starym sposobem pozbede sie problemu ale zaraz po załadowaniu sie kompa ( po formacie ) znow sie pojawił błedy jakie widac na screnach wiec postanowiłem zapytac na forum
  • 0

#234 zdzisekbutton

zdzisekbutton

Stały użytkownik

• 167 postów

Napisano 27 12 2006 - 23:15

Masz może zainstalowane sterowniki Omega do radeona? Ja miałem i też tak się działo. Wystarczy je wyłączyć i zainstalować Ati Catalist. Jak się myle to sorki.
  • 0

#235 michael015

michael015

Obserwator

• 6 postów

Napisano 28 12 2006 - 09:21

Dlaczego komputer sam mi się resetuje?
  • 0

#236 zdzisekbutton

zdzisekbutton

Stały użytkownik

• 167 postów

Napisano 28 12 2006 - 10:59

Najprawdopodobniej przecholowałeś z podkręcaniem podzespołów. Sprawdź w BIOS'ie czy wszystkie dane się zgadzają(marka procesora, ilość GHZ itp.)
  • 0

#237 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 28 12 2006 - 12:20

Dlaczego komputer sam mi się resetuje?

Wiesz, my nie jesteśmy magikami :) Powiedz coś więcej... Jaki masz sprzęt ? jest on nowy ? Podkrecałeś coś ? Podłączałeś coś dodatkowego ? Jakie sa temperatury podzespołów ?

Po za tym zmiana działu na "Problemy Sprzętowe"
  • 0

#238 pawelas

pawelas

Obserwator

• 9 postów

Napisano 28 12 2006 - 16:33

Masz może zainstalowane sterowniki Omega do radeona? Ja miałem i też tak się działo. Wystarczy je wyłączyć i zainstalować Ati Catalist. Jak się myle to sorki.

mam sterownik ATI Technologies

isteniej jakis program do przetestowania badz to karty garf. badz płyty głownej??? taj jak to było w przypadku pamieci???
  • 0

#239 Kropek

Kropek

Obserwator

• 6 postów

Napisano 29 12 2006 - 00:55

Witam wszystkich forumowiczów ;-) Ostatnio złożyłem nowy komputer mianowicie : DFI Infinity nF Ultra II-M2 , Athlon 3500+, Patriot 2x512 DDR2 800 MHz CL4 , Geaforce 7600 GS Galaxy. Mam z nim irytujący problem Dołączona grafika Resetuje się po kilku sekundach od załadowania sie systemu operacyjnego Dołączona grafika Na początku myślałem że jest to wina zasilacza ponieważ później nawet nie było można odpalić komputera (był to FORTRON FSP 400 WATT) , teraz został on zmieniony na CHIEFTEC GPS-450AA-101A ATX 450 Wat lecz problem nie został zniwelowany ;/;/. Poproszę o pomoc , pozdrawiam Kropek :-/
  • 0

#240 pisarz

pisarz

Komornik

• 690 postów

Napisano 29 12 2006 - 01:01

czy komp był podkrecany?
  • 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: zawieszanie komputera uruchomienie komputera włączenie komputera nie uruchamia się komputer

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych