Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komputer się nie uruchamia/zawiesza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2663 odpowiedzi w tym temacie

#561 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 17 06 2007 - 22:17

Siada grafika, prawdopodobnie się przegrzała. Miałem tak z moim bardzo starym GF2

• 0

#562 love me

love me

Obserwator

• 5 postów

Napisano 19 06 2007 - 23:53

3D Mark 1141 punktów to o to chodziło ? sorka, że tak pózno :P

• 0

#563 badDog

badDog

Początkujący

• 16 postów

Napisano 20 06 2007 - 08:44

podłączyłem drukarkę do innego przedłużacza i prawdopodobnie to pomogło :P więc jeśli problem się już nie powtarza, znaczy, że rozwiązany...
  • 0

#564 meesha

meesha

Zaawansowany użytkownik

• 527 postów

Napisano 20 06 2007 - 19:29

1) Jaki mark, jaka grafa?
2) Czy kondensatory na płycie głównej nie wypuchły/wylały?
3) Czy ram jest w jednej kości, czy "zbierany"?
  • 0

#565 love me

love me

Obserwator

• 5 postów

Napisano 20 06 2007 - 19:56

radeon 9200 3d mark 2003 rok, nie, 512 ramu bylo z kompem , 512 dokupione na poczatku nie było takiego problemu.
  • 0

#566 meesha

meesha

Zaawansowany użytkownik

• 527 postów

Napisano 20 06 2007 - 20:06

Czy jeśli wyjmiesz kingstona to takie rzeczy też się dzieją? Zresztą przy takim wynalazku jak "AKYGA" wszystko jest możliwe. Sprawdź miernikiem linię +12V.
  • 0

#567 meesha

meesha

Zaawansowany użytkownik

• 527 postów

Napisano 20 06 2007 - 20:11

Próbuj resetu biosu na tym abicie. Zworką, bateryjką.
  • 0

#568 love me

love me

Obserwator

• 5 postów

Napisano 21 06 2007 - 15:05

Chyba odkryłem przyczyne w momencie odpalenia lineage zurzyie procesora 100% jak to zmniejszyc ?? :D
  • 0

#569 shadow of fight

shadow of fight

Stały użytkownik

• 241 postów

Napisano 21 06 2007 - 16:18

Niekoniecznie, ale sprawdź ten przedłużacz i kabel od drukarki wyglądało jak by jakieś zwarcia były (spadek mocy)
na twoim miejscu zainwestował bym w listwę antyprzepięciową bodajże od 30 zł już jest i sprawdził wtedy
  • 0

#570 badDog

badDog

Początkujący

• 16 postów

Napisano 21 06 2007 - 21:39

w sumie to czasem jak dotykam obudowy to czuje jakby jakieś napięcie tam było, nie wiem bo czasem tego nie mam. mam listwę z guzikiem, ale jak jest wyłączony to też to czasem czuję.
  • 0

#571 kevin54

kevin54

Początkujący

• 18 postów

Napisano 22 06 2007 - 15:38

Siemka...mam program...niedawno wymienilem wentylator na karcie graficznej bo stary się zepsół(Saphire Radeon 9550).Po wymianie wszystko cacuś glancuś gry ok. Ale msuaiłem przeinstalować Windowsa. NO i problem jest taki że przy uruchamianiu gry PES 6 czasami na początku czasami w grze zawiesza się lub restartuje komp. Myślałem że mi sie karta przegrzewa, ale nie...radiator nie był nagrzany. Wymienilem na jądrze paste i spostrzegłem że odpadł z niej taki mały kondensator koło wentylatora( wcześniej musiałem go troszke przekrzywić bo mi lekko chaczył o wentylator).Czy to może byc wina tego uszkodzenia?? Nie tylko dzieje się to przy pesie ale przy innych aplikacjach 3D np. Aqua Mark.Czy można ten kondensator normalnie przylutować??i Czy to kondensator jest problemem?? Windowsa nie zainstalowałem tego samego co wcześniej...tzn to jest ta sama wersja nawet z tego samego roku...nie wiem czy to ma związek ze sprawą...czy format coś pomoże??

• 0

#572 Sage

Sage

Nowy

• 1 postów

Napisano 23 06 2007 - 14:11

Witam
Mam kłopot z uruchomieniem komputera, wczoraj wyłączyłem go z guzika (nie mogłem długo czekać) i teraz nie chce mi się włączyć :/ wie ktoś może jak to naprawić ?

• 0

#573 Adek4100

Adek4100

Początkujący

• 65 postów

Napisano 23 06 2007 - 20:24

Może wiemy, ale opisz dokładniej co sie dzieje bo takto nikt Ci nie pomoze jakis blad? w którym miejscu sie wysypuje? itp..
  • 0

#574 lordKszyh

lordKszyh

Obserwator

• 9 postów

Napisano 25 06 2007 - 15:40

Siemka...mam program...niedawno wymienilem wentylator na karcie graficznej bo stary się zepsół(Saphire Radeon 9550).Po wymianie wszystko cacuś glancuś gry ok. Ale msuaiłem przeinstalować Windowsa. NO i problem jest taki że przy uruchamianiu gry PES 6 czasami na początku czasami w grze zawiesza się lub restartuje komp. Myślałem że mi sie karta przegrzewa, ale nie...radiator nie był nagrzany. Wymienilem na jądrze paste i spostrzegłem że odpadł z niej taki mały kondensator koło wentylatora( wcześniej musiałem go troszke przekrzywić bo mi lekko chaczył o wentylator).Czy to może byc wina tego uszkodzenia?? Nie tylko dzieje się to przy pesie ale przy innych aplikacjach 3D np. Aqua Mark.Czy można ten kondensator normalnie przylutować??i Czy to kondensator jest problemem?? Windowsa nie zainstalowałem tego samego co wcześniej...tzn to jest ta sama wersja nawet z tego samego roku...nie wiem czy to ma związek ze sprawą...czy format coś pomoże??

nie myślisz chyba że ten kondensator był tylko po to żeby ładnie wyglądał... ? :D ewidentna przyczyna i pozostaje tylko serwis, albo znajomy z lutownicą :D
  • 0

#575 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 26 06 2007 - 11:00

(...)

Jeśli płyta na gwarancji oddaj na gwarę. Jeśli nie zanieś do serwisu komputerowego. Od razu mówię, że znajomy z lutownicą to zły pomysł, można bardzo szybko przegrzać płytę.
  • 0

#576 jarzynakrzys

jarzynakrzys

Obserwator

• 6 postów

Napisano 26 06 2007 - 18:07

siema
Moj problem jest nastepujacy. Komputer sie zawiesza, wywala blue screeny, errory http://img479.imageshack.us/my.php?image=vpumj0.jpg generalnei nie zaleznie od tego co robie. Przy grach praktycznie co 15min zwiecha, przy windzie roznie ale tez sie wiesza nawet jak jestem w pulpicie.

Moja konfiguracja to:
athlon 2200+
2x 512 ram 400mhz kingston ddr
radeon 9600pro
plyta glowna Biostar niewiem nawet jaki model
dysk maxtor ata 300gb
zasilacz chieftec 620W

-chcac sprawdzic ramy dzialalem raz na jednych raz na drugich wkladalem po kolei do slotow, nic nie dalo, sprawdzalem memtestem bez bledow <- wykluczam
-sprawdzalem na 3 zasilaczach, to samo <- wykluczam
-probowalem dzialac na innych dyskach <-rowniez nic nie pomoglo
-odkurzaczem troche kurzu wciagnelem, dokladnie tego nie robilem i nadal sie wiesza

temperatura proca raczej w normie. komp sie wieszal nieraz odrazu po uruchomieniu kiedy mialem temp ok 38 stopni. podczas pracy nie przekracza 50C. wiec to raczej tez nie jest to
kompa formatowalem juz wiele razy, wirow niemam
dziwne jest to np. ze jezeli chce siedziec w necie w operze to nawet nie dam rady na jedną stronke wejsc bo odrazu mam zwiechy, to samo na firefoxie, musze siedziec w ie inaczej nie da rady
teraz siedze na xp home ale na xp pro z sp2 bylo to samo
macie dalej jakies pomysly? co robic ?
  • 0

#577 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 26 06 2007 - 19:24

Stawiam na kartę graficzną.
  • 0

#578 Adams

Adams

Początkujący

• 67 postów

Napisano 26 06 2007 - 20:28

mialem to samo z karta radeon 9000pro ... Nie wiem czego to bylo przyczyna ale prawdopodobnie karta sie przegrzewala
wez na pulpicie prawym nastepnie wlasciwosci >ustawienia i zaawansowane nastepnie poszukaj dokladnie po zakladkach slow"VPU Recover" gdzie trzeba ta opcje odznaczyc-mi to pomoglo...Dalbym ci dokladnie namiary ktora to zakladka ale teraz jade na geforcie.. Pozdrawiam
  • 0

#579 jarzynakrzys

jarzynakrzys

Obserwator

• 6 postów

Napisano 27 06 2007 - 17:39

wylaczylem w biosie fast writing czy jakos tak , zainstalowalem omegi i wylaczylem vpu recover. zwiech jest o wiele mniej,opera juz mi dziala normalnie, dzisiaj na przyklad komputer zwiesil sie tylko dwa razy, wylaczalem jakas gre i poprostu obraz stanal, dzwiek sie zatrzymal i nic nie mozna bylo robic, za drugim razem bodajze podczas grania.. ogolnie problem nie jest jeszcze rozwiazany ale dzieki bo mi niezle pomogliscie :P
  • 0

#580 Adams

Adams

Początkujący

• 67 postów

Napisano 27 06 2007 - 20:50

no i prawidlowo bo od tego jest to forum :P
  • 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: zawieszanie komputera uruchomienie komputera włączenie komputera nie uruchamia się komputer

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych