Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komputer się nie uruchamia/zawiesza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2663 odpowiedzi w tym temacie

#1281 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 19 01 2008 - 19:39

ja im zaniosłam całego kompa...
i ten dysk co tam został, to został popsuty. Niewiem co oni z nim zrobili, ale te "igły" co sa z tyłu dysku były połamane. Więc inaczej nie można było zrobić.
A ta płyte główna to nie wiem jak dokładnie było, bo to troche mój tata zrobił, troche ja i troche mój chłopak.
A ten dysk i tak i tak był sformatowany. No to i tak i tak musialam wgrywac system.
Wiem, że za darmo i wyszło w końcu tez za darmo. Bo mój tata z moim chłopakiem jak powiedzieli, ze maja mi oddac pieniądze, to oni mi grzecznie oddali.

• 0

#1282 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 19 01 2008 - 20:30

Proponuję:
Zawieźć jeszcze raz komputer
Powiedzieć, iż są ciągłe problemy ze sprzętem, że mają cały komputer zdiagnozować, ponieważ trudno określić co jest przyczyną. (Pamięć, procesor, zasilacz, dysk, płyta, grafika)
Następnie zażyczyć raporty z dokonanych czynności diagnostyczno serwisowych
Jeśli nie będą chcieli wykonać tych czynności to do szefa, chociaż nie spotkałem nigdy takiego serwisu jak Ty.
Aaa i właśnie, wszystko ma zostać zrobione bezpłatnie skoro nie zrobili wcześniej porządnie. Trzeba ich trochę z buta traktować to zmienią nastawienie :banana:

Co do płyty głównej, dali Ci na nią 3 miechy gwarancji ? To na bank jakaś naprawiana poserwisówka...

• 0

#1283 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 19 01 2008 - 21:14

Gwarancje na płyte to mi dali na 2 lata. Ale takie cos mi sie zaczeło robić od tygodnia. A nie od wymienienia płyty.

Ja ich od razu z buta traktowałam, i od razu poszłam do szefa.Szefowi to zrobiłam jazde. I zadzwoniłam po tate i mojego chłopaka. No i jak oni przyjechali to jeszcze zaczeli gadac jeszcze ostrzej do nich niz ja.

Do tego serwisu nie ma sansu isc. Bo jak ja do nich pójde to i tak wszystko ja bede robic. Oni mi tylko powiedza co ja mam zrobić i ja to bede robic (jezeli uznam za stosowne) bo ja im teraz juz kompa do ręki nie dam.
  • 0

#1284 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 19 01 2008 - 22:55

W takim razie inny konkretny serwis, zapłaci się, ale będzie pewniak, ew poszukać dobrego znajomego co ma pojęcie o sprzęcie.

W każdym razie powodzenia :banana:

Sam miałem z początku niezłe jazdy z nowym komputerem i serwis też miał swoje fochy, ale po prostu jak widzą osobę, która jest zielona (nie kieruję tego do Ciebie, bo nie wiem jaka z kompów jesteś) to po prostu często się zdarza, że zaczynają wkręcać i po prostu robić w konia...

Raz się sami wkopali. Brałem całego kompjutra, więc powiedziałem, żeby złożyli, bo nie miałem czasu ani chęci tego robić. Koleś policzył "Kompletacja i testowanie" Dostaję komputer, podłączam ładnie wszystko śmiga, sterowniki są. Patrzę na wyświetlacz a tutaj czas pracy komputera 55 minut o_O. Wniosek ? Dysk formatowany na trybie szybkim (250GB Normalny tryb wynosi godzina 35 minut), komputer wcale nie był testowany. 30 minut zajęła instalacją, a 25 wgrywanie sterowników.
  • 0

#1285 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 19 01 2008 - 23:02

Nie spostrzegali mnie jako osobe zieloną. Akurat tego jestem pewna, bo mam dobrego kolege, który jest ich kolegą i rozmawiali z nim na mój temat. A takiego zachowania komputera nie mogło spowodowac nic innego? Mnie już to zaczyna wkurzać :banana:

Ps. To oni sa zieloni, bo nawet naprawiając płyte wyciągneli i połamali dysk... Czy osoba mające jakie kolwiek pojęcie by sie tak zachowała?... mi sie wydaje że nie...
  • 0

#1286 krzyhoo

krzyhoo

Admin

• 1 039 postów

Napisano 19 01 2008 - 23:15

połamali dysk

to niezłe aparaty :banana:
  • 0

#1287 Ania06

Ania06

Stały użytkownik

• 340 postów

Napisano 19 01 2008 - 23:24

to niezłe aparaty :banana:

debile mi połamali te "igły" (czy cos tam) z tyłu dysku. Ale zapamiętali dobrze, tą jazde jaką im zrobiłam. A pózniej tatus i mój chłopak im dopowiedzieli, to o czym ja zapomniałam :banana:
  • 0

#1288 Pawel85

Pawel85

Nowy

• 1 postów

Napisano 20 01 2008 - 05:08

Witam.
Moja konfiguracja to:

Procesor: Pentium 4ht 3.0 ghz
Pamiec Ram: 2 gb ddr 2 667 mhz
Karta graficzna: Geforce 8600 Gts
Twardy dysk: 80 gb

Niedawno temu wymieniłem kartę graficzna(poprzednia Ge force 7600gt).Na początku już denerwował mnie fakt ze podczas gry w PES2008-po dłuższym graniu gra zaczęła sie zawieszać -robił sie czerwony ekran i po chwili restartowal sie caly komputer.Podczas wykonywanie stability test te same objawy.Sformatowalem Windowsa.Stability test juz z koleji przechodzil,ale z gra CZASAMI problem sie powtarzal.Grajac w Call of duty 4 nic sie nie dzialo.W ostatnim czasie Problem zaczal sie pojawiac i to dosc czesto.W chwili obecnej jest tak krytycznie ze podczas gdy probuje wlaczyc film komputer sie sam restartuje??Nie wiem co robic.Próbowałem instalowac nowe sterowniki i tez nic!! Prosze o pomoc i szybka odpowiedz.Z gory dziekuje i pozdrawiam.
  • 0

#1289 Sanko

Sanko

Pomocnik Tweaks.pl

• 430 postów

Napisano 20 01 2008 - 09:59

podaj jaki masz zasilacz jakiej mocy i jakie masz
napięcia na zasilaczu tu masz link do programu
  • 0

#1290 szachu

szachu

Nowy

• 2 postów

Napisano 20 01 2008 - 10:57

może przyczepił się jakiś wirus do programów muzycznych lub sterowników od dzwięku :banana: hmmm

przeskanuj kompa jakimś antyvirem :banana:

problem rozwikłany. niestety jest ot kwestia sterowników dźwięku asio4all. Rozwiązanie: trzeba kupić nową kartę dźwiękową aby korzystać z normalnych sterowników ASIO mając jednocześnie niską latencję.

Temat do zamknięcia, dziękuję!
  • 0

#1291 biedaczynka

biedaczynka

Obserwator

• 6 postów

Napisano 20 01 2008 - 11:20

witam serdecznie
mam problem tego typu iz komp (gdy go wlacze) zapali, zapali sie dioda na minitorze i po chwili gasnie monitor i komp.
juz nie mam sil z tym
sprawdzilem ram zasilacz grafe procek i nic zawsze to samo(plyta raczej jest ok bo gdy wyciagne ram piszczy)

pozatym moze restart biosa cos da???
tylko jak go zrobic w plycie glownej Fujitsu-Siemens w26361-w67-x-03

to wyglada tak jakby cos odcinało prad.
pozdrawiam

• 0

#1292 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 20 01 2008 - 11:27

A mi to wygląda na źle założone chłodzenie procesora. Sprawdź to dokładnie...

• 0

#1293 biedaczynka

biedaczynka

Obserwator

• 6 postów

Napisano 20 01 2008 - 11:29

to znaczy co dokladnie zrobic???
bez chlodzenia nie zapali??
  • 0

#1294 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 20 01 2008 - 11:35

To chyba logiczne. Istnieje zabezpieczenie, które wyłącza komputer przy zbyt wysokiej i groźniej temp. dla procesora. Jakakolwiek pasta termoprzewodząca na procesorze nałożona?

BTW. A co? Chciałeś uruchomić komputer bez chłodzenia?
  • 0

#1295 biedaczynka

biedaczynka

Obserwator

• 6 postów

Napisano 20 01 2008 - 11:38

tak jest pasta radiator i wentylator.
moze zdejme ta paste i naloze nowa ???
ale to chyba nie od grzania bo gasnie po ok 10 sekundach
  • 0

#1296 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 20 01 2008 - 11:55

W ciągu 10s. procesor potrafi nagrzać się do naprawdę wysokiej temp. (można robić jajecznicę). Zwłaszcza przy źle nałożonym chłodzeniu.

Miałem na myśli to, abyś sprawdził, czy cooler nie jest luźny i czy mocno przylega do procesora.

Nałożenie nowej pasty również nie zaszkodzi :banana:
  • 0

#1297 biedaczynka

biedaczynka

Obserwator

• 6 postów

Napisano 20 01 2008 - 11:57

nalozylem nowa paste.
wszystko jest jak byc powinno lecz ciagle to samo:(
  • 0

#1298 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 20 01 2008 - 12:13

Podaj jeszcze konfigurację podzespołów komputera oraz informacje na temat zasilacza (marka, model, moc W).
  • 0

#1299 biedaczynka

biedaczynka

Obserwator

• 6 postów

Napisano 20 01 2008 - 14:38

sprzet to :
-plyta glówna Fujitsu-Siemens( w26361-w67-x-02 )
-procek athlon 3200+ 64 bitowy
-frafa g-force fx5200
-rzm 512 kingston
-zasilacz(nazwy nie znam)500V
co wyklucze (uszkodzenia) to
grafa
procek
ram
zasilacz
(robilem test na innych i to samo)
pozatym dziwi mnie juz to niesamowcie bo ktos mi mowil ze plyta(bo nawet nie piszcze) lecz jak ramusia wyciagne to sygnalizuje to.
juz naprawde nie mam sil na to:(
  • 0

#1300 krzysnik363

krzysnik363

Początkujący

• 11 postów

Napisano 20 01 2008 - 15:52

Pierwsze co bym zrobił na twoim miejscu to zresetował biosa.

Wyciągnij baterie ,poczekaj kilka minut (chyba 5 nie pamiętam już) i włóż z powrotem
  • 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: zawieszanie komputera uruchomienie komputera włączenie komputera nie uruchamia się komputer

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych