Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2156 odpowiedzi w tym temacie

#581 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 01 06 2009 - 23:22

OpenOffice nie wczytuje plików x.pdf robi się kaszana. Tylko można tworzyć i wysyłać/eksportować pliki pdf. ale można to ominąć wklejając jako foto.

• 0

#582 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 08 06 2009 - 23:32

Właśnie przyszła do mnie gazeta dokładnie to PC WORLD , przy gazecie oczywiście jest płyta , i to nie byle jaka :P
Jest na niej PŁYTA RATUNKOWA od microsoftu :D
Podobno kompletny zestaw narzędzi no naprawy XP i visty :P

Jak będę miał trochę czasu to wcisnę na jakiś serwer , tyle że jest problem bo ona ma 3GB :nuke:
No ale mimo wszytko może komuś się przyda :sciana:

• 0

#583 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 09 06 2009 - 08:57

mi by się przydała :sciana:
  • 0

#584 Krzychu25

Krzychu25

Zaawansowany użytkownik

• 1 045 postów

Napisano 09 06 2009 - 12:28

Ej, a co jest właściwie takiego złego w "gotowcach z allegro", bo ci co je sprzedają mają dobre komentarze.
  • 0

#585 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 09 06 2009 - 12:45

/Zestawy-kompute...gro-t29294/
  • 0

#586 Jakub566

Jakub566

Pedobear

• 897 postów

Napisano 09 06 2009 - 13:16

To proste, Ci co kupują takie komputery mało się znają i nie wiedzą, że w tej samej cenie można mieć coś o wiele lepszego. Stawiają dobrą opinię, bo uważają, że wszystko OK. A że opinie dają dopiero po kupieniu to nie mają jeszcze pojęcia o tym, że zasilacz jest do niczego i może się spalić po kilku miesiącach. :sciana:
  • 0

#587 Krzychu25

Krzychu25

Zaawansowany użytkownik

• 1 045 postów

Napisano 09 06 2009 - 14:01

Acha to o to chodzi. Dzięki za wyjaśnienie :sciana:
  • 0

#588 Macsch15

Macsch15

Profesjonalista

• 3 705 postów

Napisano 09 06 2009 - 14:12

Najbardziej mnie bawią takie teksty jak :
http://img261.imageshack.us/img261/7897/beztytuuttb.jpg

ModeCOM fell jako stabilny zasilacz ? :nuke: :sciana:
  • 0

#589 Jakub566

Jakub566

Pedobear

• 897 postów

Napisano 09 06 2009 - 18:02

Po prostu szukają głupiego który kupi, a podejrzewam że na pewno ktoś kupi. :sciana:
  • 0

#590 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 09 06 2009 - 20:19

mówiąc w skrócie to kompy z zasilaczami no-name i starymi przestarzałymi płytami głównymi nie odpowiednimi do procesorów oraz z słabymi kartami graficznymi w porównaniu do ceny.
  • 0

#591 fernandez

fernandez

150% normy

• 1 866 postów

Napisano 10 06 2009 - 00:39

znam ludzi, ktorzy kupili akie marketopodobne komputerki i sa juz dlugo zadowoleni
co prawda niewiele ich jest, mam na mysli tych zadowlonych

wszystko sprowadza sie do jednego faktu

mozna kupic i miec farta, ze wszystko bedzie chodzic, ale rownie dobrze trafic na szrot ktory pochodzi pare miechow (lub mniej), tzw. kupowanie kota w worku
czyli nie ma zadnej gwarancji, ze komputerek dluzej pochodzi

jednym slowem - totolotek
a chyba nie o to Nam chodzi kupujac komputer

• 0

#592 Jakub566

Jakub566

Pedobear

• 897 postów

Napisano 10 06 2009 - 06:36

Ja wczoraj robiłem gruntownie czyszczenie z kurzu kompa, odkręciłem zasilacz, radiator. Teraz jakby komputer szybciej się uruchamia, bo wcześniej po naciśnięciu przycisku na obudowie było kilka sekund oczekiwania zanim coś zacznie w ogóle pracować, a teraz to zjawisko znikło. :sciana:

• 0

#593 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 10 06 2009 - 08:43

Nie chodzi tu oto że kompy z marketów się psują tylko że są żle dobrane podzespoły , np pod quada dadzą jakąś najgorszą i najtańszą płyte główna która jest nie odpowiednia pod taki proc , Z pózniejszą rozbudową też bedzie problem u mnie nawet dysku sie nie da sformatowac taki mam dysk a do byłej płyty głównej nie było żadnych sterowników w necie Asus nawet się do niej nie przyznawał , o zasilaczach nie wspomnę , grafy też dają słabe np 9500GT 1GB DDR2 , po co 1GB tej grafie jeszcze do tego DDR2? lepsza by była 256MB DDR3.
  • 0

#594 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 10 06 2009 - 13:22

Po to dali 1GB RAM-u na karcie bo wiadomo DDR2 jest wolniejsze od DDR3 i nadrabiają wielkością pamięci RAM. bo gdyby dali 1GB RAM-u DDR3 to karta byłą by bardziej wydajna na pewno nie grzała by się tak (chodzi o GPU) bo procesor nie musiał by powtarzać niektórych operacji a tak dobry procesor wydajny a pamięć RAM zbyt wolna do GPU.
Dla przykładu :CPU , RAM , zobaczysz że procesor będzie bardziej się grzał niż jak byś dał o takiej samej pojemności RAM-y ale szybsze np.800 MHz.
Oczywiście płyta musi też mieć możliwość przenoszenia danych o takiej prędkości.
Po prostu tak na chłopski rozum słabe RAM-y to procesor się dławi.
  • 0

#595 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 10 06 2009 - 16:05

1GB ta grafika nigdy nie wykorzysta.
  • 0

#596 eunstachy

eunstachy

Zaawansowany użytkownik

• 512 postów

Napisano 10 06 2009 - 16:41

OpenOffice nie wczytuje plików x.pdf robi się kaszana. Tylko można tworzyć i wysyłać/eksportować pliki pdf. ale można to ominąć wklejając jako foto.

Co Ty za bajki opowiadasz?! Nigdy, prze nigdy nie miałem żadnych problemów z pdf w OpenOffice.

Sorry, że dopiero teraz o tym mówię, ale dopiero teraz to zobaczyłem :sciana:
  • 0

#597 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 10 06 2009 - 18:52

Chwila ja próbowałem wczytać plik PDF w OpenOffice i robiła się kaszana, może coś źle robię ale napisałem co wiedziałem jeśli uważasz że jest inaczej opisz w jaki sposób wczytujesz taki plik. Tym bardziej że jest on z reguły jako plik tylko do odczytu. I jedynie Adobe Reader jest do odczytu takich plików a obecnie nawet ma możliwość do ingerencji w dokument w formacie PDF i to z ograniczeniami, a w nie których nie można nic zmieniać. Tym bardziej że z reguły pliki PDF są plikami danymi zamkniętymi posadające zabezpieczenie w postaci podpisu, kodu.
Więc jak plik zabezpieczony kodem możesz odczytać w OO i zmieniać co chcesz, wiem że jedynie w postaci foto można skożystać z opcji wklejania. Inaczej takiego pliku nie wczytasz w pakiet biórowy/edytor tekstu/arkusz kalkulacyjny.
Gdyby było to możliwe to każdy mógłby zmieniać dokumenty jak by sobie życzył i to mająć czyś elektroniczny podpis potwierdzony przez odpowiedni urząd.
Jeszcze jedno OpenOffice ma opcję do zmiany formatu dokumentów na format PDF co umożliwia do bezpośredniego jego wysłania pocztą elektroniczną wraz z twoim podpisem i zabezpieczeniem odpowiednim kodem. Przed manipulacją w danym dokumencie zmian mających wpływ na cały dokument.
Chyba że ci chodzi o dokument nie podpisany i nie zamknięty czyli tworzony przez ciebie to już inna sprawa ale też jest ciekawe jak taki plik wczytujesz jak nie ma on opcji wczytywania plików PDF.
  • 0

#598 eunstachy

eunstachy

Zaawansowany użytkownik

• 512 postów

Napisano 10 06 2009 - 21:16

No tak... mój błąd... BRUTUSIE NAJMOCNIEJ PRZEPRASZAM I ZWRACAM HONOR :nuke:

sprawdziłem teraz, i to prawda, OpenOffice 3.0 robi z PDFu kaszane ;/

Zawsze mi się wydawało, że PDFy są u mnie otwierane za pomocą OpenOffice, stąd ten błąd. Teraz sprawdziłem, i są jednak otwierane za pomocą Przeglądarki Dokumentów, która bardzo ładnie wyświetla PDFy :sciana:
  • 0

#599 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 10 06 2009 - 21:23

OK nie przejmuj się, jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo się mylić ba nawet zapomnieć. Ale teraz wiesz że alkohol szkodzi zdrowiu :nuke: , mam nadzieję że starasz się nie sięgać po tenże napoje. :sciana:
  • 0

#600 Gość_Vojt007_*

Gość_Vojt007_*

Napisano 10 06 2009 - 21:57

Najbardziej mnie bawią takie teksty jak :
http://img261.imageshack.us/img261/7897/beztytuuttb.jpg

ModeCOM fell jako stabilny zasilacz ? :D :P

Na jakim ty swiecie zyjesz? :nuke: chyba nie od dzis wiadomo, ze sprzedawca wcisnie kazdy kit, by opchnac swoj produkt. jak sie nie spotkales z takim czyms (w co watpie) to idz do media marktu czy innego tego typu sklepu i powiedz ze kupujesz kompa - tak toba zakrecą ze bedziesz tanczyl jak Ci pan szanowny sprzedawca zagra i wyjdziesz z komputerem co bedzie mial na pokladzie jakiegos celerona i 512mb ddr. :sciana:
a to ze masz troche wieksze obeznanie od przecietnego kowalskiego i sie nabijasz jak mozna zachwalac taki szmelc jakim jest feel to inna para kaloszy. roznica polega na tym ze nie kazdy interesuje sie komputerami, przez co wiedza potencjalnego kupca jest mierna jesli chodzi o komputery.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych