Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2156 odpowiedzi w tym temacie

#841 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 09 10 2009 - 18:23

w linku :whistling:

• 0

#842 Gość_Vojt007_*

Gość_Vojt007_*

Napisano 09 10 2009 - 18:41

hmm, ja tam widze snoba ktory wywalil kupe kasy na komputer a teraz chwali sie nim na forum ale sa rozne sposoby leczenia kompleksow.

• 0

#843 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 09 10 2009 - 18:46

To że ma najlepiej zmodyfikowanego i zwodowanego kompa w PL nie oznacza że jest snobem i chwalipiętą :whistling:

Cóż wywalił kupe kasy na kompa a raczej na WC i różne przeróbki . Bo sam komp niczym szczególnym nie jest.

To jest jego hobby a nie leczenie kompleksów :P Jeśli go stać to czemu ma tego nie robić ? Koleś głupie złączki za pare złotych sprowadza ze Stanów.

EDIT: Ostatnio wprowadził małe zmiany: http://picasaweb.google.com/GIZIU85/MurderModByGIZIU# wszystko wykonał sam widac ze to go kręci.
  • 0

#844 Gość_unitraxxx_*

Gość_unitraxxx_*

Napisano 09 10 2009 - 18:52

to coś ma być najlepszym kompem w polsce ? LOL i jeszcze do tego z ONETLaba

cóż WC to można zadać szpan w gimnazjum :P jeszcze przezroczysta obudowa i niech wszystko świeci jak w choince .

każdy ma inną wizję modingu, on po prostu kupil podzespoly i złożył z nich komputer

ja mam wizję modingu taką - bezgłośny komputer bez żadnych wentylatorów rułek itp, mały i lekki

lub komputer we własnej obudowie , zrobionej na swoją własną modłę , to samo z chłodzeniem

co to za sztuka iść do sklepu po części i złożyć komputer , sztuka to jest zrobić coś samemu :P a ta buda jest szpetna :whistling:
  • 0

#845 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 09 10 2009 - 18:56

http://picasaweb.google.com/GIZIU85/MurderModByGIZIU# te zmiany dokonał samodzielnie , nie poszedł do sklepu i jej nie kupił tylko sam przerobił min pomalował środek ,MurderMod itp.

Wszystko jesr zrobione ze smakiem nie ma tam żadnych świecących fajerwerków i przeżroczystej obudowy.
  • 0

#846 Gość_unitraxxx_*

Gość_unitraxxx_*

Napisano 09 10 2009 - 19:00

mi bardziej chodzilo o obudowe wykonaną w 100% samodzielnie, jest to możliwe :whistling: właściwie nic cię nie ogranicza.

żadnych świecących fajerwerków i przeżroczystej obudowy.

to akurat była ironia :P wiesz dzieci w gimnazjum bardzo jarają się świecidełkami ,przezroczystymi obudowami czy właśnie OC
  • 0

#847 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 09 10 2009 - 19:03

widziałem na labie w 100% wykonane obudowy samodzielne(z drewna) , szczególnie ładne to one nie były choc pochwała za włożone prace im się nalezała.
  • 0

#848 Gość_unitraxxx_*

Gość_unitraxxx_*

Napisano 09 10 2009 - 19:11

jakass po co poprawiac cos co jest dobre tak jak ta obudowa silverstone ? mial chęć zmian , mógł zrobić własną , wzorując się na tej obudowie

jeśli ktoś zbuduje coś samemu to to wlasnie jest godne pochwały - można wykonywać własne bloki wodne, można też inne uklady chłodzenia -inwencja twórcza

poprawianie czegoś co jest dobre jest przejawem braku innych zajęć :whistling:

mi się na przykład bardzo podoba ponowne wykorzystywanie starych urządzeń w nowych celach :P np wbudowanie nowoczesnego komputera w obudowe po jakimś zepsutym spalonym wzmacniaczu czy inne tego typu mody :P - dzięki temu choć część takiego starego urządzenia będzie działać dalej :P
  • 0

#849 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 09 10 2009 - 19:12

Ja też nie przepadam za bardzo oświetlonymi budami, ale w większości przypadków mają wielki plus.. Są dłuższe od zwykłych i przez to można tam wepchnąć większą kartę :whistling:
  • 0

#850 Gość_Vojt007_*

Gość_Vojt007_*

Napisano 09 10 2009 - 20:01

Wszystko jesr zrobione ze smakiem nie ma tam żadnych świecących fajerwerków i przeżroczystej obudowy.

ale to nie o to chodzi.
Ja nie przecze ze jest to "zrobione" (a raczej kupione) bez gustu - nie w tym rzecz. Po prostu kazdy potrafi wydac nascie tysiecy(oczywiscie najpierw je trzeba miec) na czesci i jest sklecic. Tylko nie kazdy jest tak zboczony, by wydawac tyle pieniedzy i w dodatku chwalic sie tym publicznie. Dlatego ten komputer nie zasluguje na miano dziela sztuki, bo dzielem byloby wtedy gdyby, jak to unitrax wspomnial, wszystko zostalo zbudowane od zera.

http://forum.pclab.pl/t519411.html

okazje...

pojawiaja sie zawsze wtedy gdy ty spisz
  • 0

#851 Krzychu25

Krzychu25

Zaawansowany użytkownik

• 1 045 postów

Napisano 09 10 2009 - 20:35

wiesz dzieci w gimnazjum bardzo jarają się świecidełkami ,przezroczystymi obudowami czy właśnie OC

Ja jestem w gimnazjum i świecidełek nie znoszę... Właściwie to zaklejam większość diod jakie trochę mocniej świecą, diody od zasilania nie zakleiłem tylko dla tego, że zasłania ją stolik.

Wie coś ktoś w związku z moim pytaniem?

• 0

#852 anduvir

anduvir

Zaawansowany użytkownik

• 952 postów

Napisano 09 10 2009 - 21:31

Mam C2D E7200 podkręconego na 3.53Ghz bez zmiany napięcia. Czy zdoła on pójść na 4Ghz?

• 0

#853 Gość_Vojt007_*

Gość_Vojt007_*

Napisano 09 10 2009 - 21:36

wrozka bedzie dopiero o 22
  • 0

#854 anduvir

anduvir

Zaawansowany użytkownik

• 952 postów

Napisano 09 10 2009 - 21:40

Raczej w poniedziałek po południu jak spróbuję. Pytałem się, bo nie wiem czy jest sens :whistling:
  • 0

#855 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 09 10 2009 - 22:03

mial chęć zmian , mógł zrobić własną , wzorując się na tej obudowie

Samemu wykonać taką obudowe z aluminium to raczej nie wykonalne . Chociaż ze zakupiłby maszyny za kilkaset tysięcy pln. Zresztą i tak marnie by to wyszło.

I co w tym złego że pokazał swoją obudowe publicznie ? Odrazu uznajecie że się tym chwali , nie napisał tam wielkimi literami ile wydał , zazdrościcie czy co? :whistling:

Dla mnie ten komp jest dziełem sztuki w tym sensie że jak postawie go na środku salonu to nie będzie go szpecił , tylko bedzie jego głównym elementem , ozdobą na którą każdy zwróci uwage. Nie widac tam gołej blachy ani masy przewodów w środku , tak jak to bywa z "zwykłym" komputerem

anduvir sens jest zawsze , dajesz na 4GHz a jak się da to i dalej :P
  • 0

#856 anduvir

anduvir

Zaawansowany użytkownik

• 952 postów

Napisano 09 10 2009 - 22:09

Ok to będę próbował :whistling:
  • 0

#857 Gość_Vojt007_*

Gość_Vojt007_*

Napisano 09 10 2009 - 22:27

I co w tym złego że pokazał swoją obudowe publicznie ? Odrazu uznajecie że się tym chwali , nie napisał tam wielkimi literami ile wydał , zazdrościcie czy co? :whistling:

no kurde jeszcze by tego brakowalo by napisal ile to go kosztowalo i ile ma zer na koncie.
szczerze, go.wno mnie to obchodzi ile ma kasy, ale takie worklogi mnie rozwalaja. robia snoby zdjecia kazdej srubce ktora kupili na coolingu i dostawaja wzwodu z tego powodu.
  • 0

#858 anduvir

anduvir

Zaawansowany użytkownik

• 952 postów

Napisano 09 10 2009 - 22:32

Vojt jaki z Ciebie poeta jest :whistling:
  • 0

#859 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 09 10 2009 - 23:17

Samemu wykonać taką obudowe z aluminium to raczej nie wykonalne . Chociaż ze zakupiłby maszyny za kilkaset tysięcy pln. Zresztą i tak marnie by to wyszło.

Bzdura masz smykałkę do robótek ręcznych, zwłaszcza z ślusarstwa jesteś cierpliwy, masz zdolności manualne (czyli wyobraźnię). Możesz samemu zrobić obudowę i to nawet lepszą niż fabrycznie wykonana. Narzędzia jakie potrzeba to nie tysiące złotych, kiedyś w zestawach jakie sprzedawali były oferowane specjalne stojaki do wiertarek. Oczywiście jeśli ktoś liczy że od dzisiaj zaczyna skupować odpowiednie narzędzia, do wykonania obudowy to po pierwsze odradzam, po drugie nie opłacalne, już lepiej wykorzystać jakieś stare używane obudowy choćby od starego DVD, lecz i tu potrzebne będą narzędzia i znajomość ślusarstwa czyli obróbki metali żelaznych i nieżelaznych na zimno.

Dla mnie ten komp jest dziełem sztuki w tym sensie że jak postawie go na środku to nie będzie go szpecił , tylko bedzie jego głównym elementem , ozdobą na którą każdy zwróci uwage. Nie widac tam gołej blachy ani masy przewodów w środku , tak jak to bywa z "zwykłym" komputerem

Dzieło sztuki to rzecz wykonana od początku do końca przez autora z materiału jakim dysponował, oczywiście można wykorzystać już istniejące różne gotowe elementy ale wykonawca nie jest wtedy jedynym autorem danego dzieła, czyli inaczej współautorem.

Tylko nie kazdy jest tak zboczony, by wydawac tyle pieniedzy i w dodatku chwalic sie tym publicznie.

To nie jest zboczeniem chyba że tak nazwiemy nasze lub czyjeś hobby, a pokazywanie publiczne czym my się interesujemy i co wykonaliśmy wcale nie jest takie złe, przeciwnie wręcz motywujące do walki o to byśmy byli lepsi.

Co z tego że ktoś ma lepszy od nas komputer jeśli nie potrafi wykorzystać jego możliwości. Jedynie co to potrafi tylko wykorzystywać go do gier, dla mnie taki użytkownik komputera przedstawia człowieka na poziomie pitekantropusa.
  • 0

#860 Gość_unitraxxx_*

Gość_unitraxxx_*

Napisano 09 10 2009 - 23:23

czekalem na gościa co chcial w unitra elizabeth umieścić komputer, ale sie nie doczekalem , to co wydaje się proste z pozoru może się okazać prawie niewykonalne :whistling:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych