Tylko że na tej karcie nie pogra w wyzszych rozdzielczościach. 1280x1024 to w zasadzie wszystko na co mozna się rzucać z taką kartą, w wielu nowszych grach trzeba ciąc detale i grać w 1024x768Więcej ramu w wyższych rozdzielczościach się przydaje.
Palit Sonic ma jedną zasadniczą zalete - pamieci 1ns. Dzięki temu ma taktowania w zasadzie jak GTS i wydajnościowo wypada na jego poziomie. Dlatego mówiłem że nie warto dokładać 100 zł do tej karty. Takich pamieci nie ma Galaxy (chyba że w wersji GE, odpowiednio drozszej) ani inne, powszechnie dostępne GT. Na głosnośc chłodzenia palita też nie słyszałem zeby ktoś narzekał, pewnie galaxy jest cichsze, ale za to karta mniej wydajna. A gdyby zależało mi na ciszy to brałbym pasywnego gigabyte za 330 zł.W sumie można sobie go darować...Nie musi dokładać. Może wziąć GT galaxy 256mb z chłodzeniem coolmaster- cena prawie taka sama jak palit, który niestety jest głośny. Proponowałem gts'a gdyż jest wydajniejszy Ta 100 by sie nie znarnowała. Po dokładniejszym przemyśleniu tematu doszedłem do wniosku,że najlepszym wyjściem będzie Radeon X1950Pro PowerColor 256MB DDR3 (400pln)Lecz z drugiej strony GTS jak i Radeon mają większy pobór mocy.
Zgadzam się że zasilacze Tagana są lepsze od większości Amacroxów i Chieftecków. To normalne bo to inna półka cenowa. Natomiast to co piszesz o taganach tyczy sie w zasadzie wszystkich firmowych zasiaczy - Anteców, Corsairów, Seasoniców itp. Nie mówię że Tagany są złe, wręcz przeciwnie, ale w tej chwili w podobnej cenie mozesz dostać taki sam albo czesto i lepszy zasilacz innego producenta. Przykładowo gdybym miał wziąc tego Tagana 380W http://zenfist.pl/tagan-tg380u01-black-p-56.html to znacznie lepszym wyborem byłby http://zenfist.pl/corsair-cmpsu450vxeu-450w-p-1654.html .Może już 400 taganów nie ma ale są 380 (sam taki mam) za ok. 150 z roczną gwarancją lub nowy 400 z 3 letnią (222pln) w zenfiscie. Te tagany są ultra ciche i wydajne. Moz szczytowa 380tki to 450W ! a 400tki to 500W ! Mocne linie i perfekcyjne wykonanie, ekranowany kabel zasilający itd itp Jak dla mnie nie brzmi to jak przereklamowanie. Nie zrozum mnie źle amacrox jak i chieftec to dobre zasilacze nie ma ich nawet co porównywać do medecomów. Amacrox jest lepszy od szefa i gwarancje ma o rok dłuższą ale w tej konfrontacji i tak wygrywa tagan. Swoją drogą zanim kupiłem tagana spaliłem 4 zasilacze...
Po prostu na dzień dzisiejszy Tagan na tle konkurencji niczym szczególnym się nie wyróżnia.