Opera VS. Firefox
Napisano 22 04 2009 - 15:04
Napisano 26 04 2009 - 01:00
Bardzo podobne do FF
Wszsytkie ustawienia , zakładki itp są przeniesione do flock'a
No ale szkoda że jest EN
Ale jak ktoś zna FF to z flockiem nie będzie miał większego problemu
Ogólnie OK
Napisano 26 04 2009 - 12:56
http://downloads.flock.com/index.php?utm_s...uct=flock-2.0.3
Ściągam i zaraz zainstaluję. Na razie mają u mnie plusa za to, że jest też wersja pod Linuksa
//edit:
dobra, nie chce mi się bawić w kompilowanie tego. Zainstalowałem sobie operę i muszę powiedzieć, że sporo się zmieniło na dobre od ostatniego razu.
Napisano 26 04 2009 - 19:46
wczesniej uzywalem firefoxa, i jakis czas opery..
wiec moim zdaniem chrome przoduje wsrod innych przegladarek- niezawodnoscia, szybkoscia, i prostota. zas brak tu dodatkow z firefoxa. to chyba tylko tyle
zas opera- szybko sie wlacza, musze przyznac. zawiech nie mialem (moze dlatego ze bardzo krotko ja uzywalem), ale zrezygnowalem bo jakas taka niewygodna nie lubie gdy przegladarka ma za duz opcji ktorych i tak nie uzywam
a firefox.. hm, przegladarka mozna powiedziec idealna.. dla kogos kto nie ceni sobie szybkosci i 100% pewnosci na brak zawiechy
powiem tak, dodatki do firefoxa sa swietne, ale brak tu bardzo takiej opcji jak w chrome.. (w operze i ie zreszta tez brak tej opcji)
I nie chodzi tu o prostote, lecz kazda zakladka chroma otwierana jest w oddzielnym procesie, wiec jak sie cos zawiesi, to tylko jedna zakladka, zas reszta dzala caly czas swietnie. nie raz mialem sytuacje, kiedy zakladka sie poprostu sciela, w firefoxie wygladalo to tak- mam otwartych ponad 50 zakladek, jedna sie wiesza, idzie caly program, po restarcie przegladarki moge przywrocic sesje, albo rozpoczac nowa. ale nie chce stracic tych 50 otwartych stron, i biore przywroc sesje, i.. przegladarka zawiesza sie spowrotem a nie bede wlaczac jej 50 razy by sprawdzic ktora to zakladka sypie caly program.. (to samo dzieje sie w operze, i ie(nawet 8))
w chromie tego problemu nie ma, kiedy ktoras zakladka sie zawiesi poprostu ona sie zawiesi, zas program dziala caly czas, wiec mam 100% pewnosc ze nie strace tych 50 zakladek, pozatym jesli zawiesi mi sie kilka zakladek zawsze moge je wylaczyc prawoklik nad zakladkami- task manager, mozemy powylaczac zawieszone zakladki.
wg. mnie chrome to najlepsza przegladarka
chodz jak mowie szkoda tych dodatkow z firefoxa..
zas co do ie8- przegladarka fajna, nie wiesza sie, chodzi ladnie, moge ja porownac do firefoxa, ale..
no wlasnie ale nowa zakladke otwiera duzo za duzo.. (jakas sekunde), wiec wyobrazic otworzyc sobie z 50 zakladek to tragedia..
poki nie poprawia tego bledu nie przesiade sie na ie
btw. to ze zuzywa duzo ramu.. heh, w dzisiejszych czasach dokupic sobie pare gb ram to nie problem..
Napisano 27 04 2009 - 17:13
Fireox
+Dodatki
+Poręczność
+Prostota
+Bezpieczeńsatwo
-brak poręcznej strony startowej jako ma miejsce w operze
-często przy dużej ilości dodatków długo się włącza
-Jeśli nie zauważyliście ten Lis jest rudy na logu Mozili a rude to ... (bez urazy dla wszysatkich użytkowników
Opera
+Strona startowa bardzo dobra
+zabezpieczenia
+intuicyjna obsługa
+dużo bajerów
-ma problemy z javą puki jej nie z aktualizujesz
-brak wtyczek (wersja zaraz po instalacji)'
Lubie jednak bardziej Opere bo lepiej dziaął mi na viście a przede wszystkim jestem oasobą lubącom poszpanaować bajerami
Napisano 27 04 2009 - 21:23
A ja uzywam aktualnie chrome.
wczesniej uzywalem firefoxa, i jakis czas opery..
wiec moim zdaniem chrome przoduje wsrod innych przegladarek- niezawodnoscia, szybkoscia, i prostota. zas brak tu dodatkow z firefoxa. to chyba tylko tyle
zas opera- szybko sie wlacza, musze przyznac. zawiech nie mialem (moze dlatego ze bardzo krotko ja uzywalem), ale zrezygnowalem bo jakas taka niewygodna nie lubie gdy przegladarka ma za duz opcji ktorych i tak nie uzywam
a firefox.. hm, przegladarka mozna powiedziec idealna.. dla kogos kto nie ceni sobie szybkosci i 100% pewnosci na brak zawiechy
powiem tak, dodatki do firefoxa sa swietne, ale brak tu bardzo takiej opcji jak w chrome.. (w operze i ie zreszta tez brak tej opcji)
I nie chodzi tu o prostote, lecz kazda zakladka chroma otwierana jest w oddzielnym procesie, wiec jak sie cos zawiesi, to tylko jedna zakladka, zas reszta dzala caly czas swietnie. nie raz mialem sytuacje, kiedy zakladka sie poprostu sciela, w firefoxie wygladalo to tak- mam otwartych ponad 50 zakladek, jedna sie wiesza, idzie caly program, po restarcie przegladarki moge przywrocic sesje, albo rozpoczac nowa. ale nie chce stracic tych 50 otwartych stron, i biore przywroc sesje, i.. przegladarka zawiesza sie spowrotem a nie bede wlaczac jej 50 razy by sprawdzic ktora to zakladka sypie caly program.. (to samo dzieje sie w operze, i ie(nawet 8))
w chromie tego problemu nie ma, kiedy ktoras zakladka sie zawiesi poprostu ona sie zawiesi, zas program dziala caly czas, wiec mam 100% pewnosc ze nie strace tych 50 zakladek, pozatym jesli zawiesi mi sie kilka zakladek zawsze moge je wylaczyc prawoklik nad zakladkami- task manager, mozemy powylaczac zawieszone zakladki.
wg. mnie chrome to najlepsza przegladarka
chodz jak mowie szkoda tych dodatkow z firefoxa..
zas co do ie8- przegladarka fajna, nie wiesza sie, chodzi ladnie, moge ja porownac do firefoxa, ale..
no wlasnie ale nowa zakladke otwiera duzo za duzo.. (jakas sekunde), wiec wyobrazic otworzyc sobie z 50 zakladek to tragedia..
poki nie poprawia tego bledu nie przesiade sie na ie
btw. to ze zuzywa duzo ramu.. heh, w dzisiejszych czasach dokupic sobie pare gb ram to nie problem..
Zgadzam się w pełni z Tym Panem co do FF. Jednak osoba, która go używa praiwe 5 rok będzie miała problemy z przeniesieniem się na Operę, czy co innego ; D
@Mac
Ściagam Flocka ;P
Napisano 27 04 2009 - 21:31
Korzystam z tego i tego obecnie więnc wyrażę swoje zdanie
Firefox
-często przy dużej ilości dodatków długo się włancza
-Jeśli nie zauważyliście ten Lis jest rudy na logu Mozili a rude to ... (bez urazy dla wszysatkich użytkowników
Opera
+duuużo bajerów
-brak wtyczek (wersja zaraz po instalacji)
Lubie jednak bardziej Opere bo lepeij dziaął mi na viście a przedewszystkim jestem oasobą lubącom poszpanaować bajerami
Nie do końca się zgodzę.
Firefox:
Raczej nie ma różnicy po instalacji wielu dodatków
Naprawdę upodabniasz programy do ludzi ??
Opera:
Mógłbym prosić linka do tych "bajerów"
Jeśli chodzi o wtyczki typu . flash player to żadna przeglądarka nie ma ich wbudowanych
Nowu "Bajery" - możesz konkretniej powiedzieć o jakie "bajery" ci chodzi ?
Użytkownik macsch15 edytował ten post 27 04 2009 - 21:32
Napisano 10 05 2009 - 13:47
Napisano 30 01 2010 - 19:06
Osobiście polecam Operę... A w tym momęcie używam Safari 4 czyli najszybszą przeglądarkę na świecie.
Użytkownik Shogunx edytował ten post 30 01 2010 - 19:06
Napisano 01 08 2010 - 19:09
A opera według mnie szybsza ale nie od Google Chrome .
Napisano 20 12 2010 - 22:16
Napisano 20 12 2010 - 22:38
Napisano 20 12 2010 - 22:39
Szybka i nawet działa bezproblemowo.
Napisano 02 11 2011 - 11:56
Napisano 18 12 2013 - 17:19
Ja używam Firefoxa i Chroma, wcześniej używałem też Opery ale co chwile miałem z nią jakieś problemy ;/ Właśnie zaczynam testować Firefox Nightly i jestem ciekawy co z tego wyniknie
Napisano 06 02 2016 - 01:03
Ja wole bardziej firefoxa, opera jakoś mnie nie przekonała moim zdaniem wolniej sie porusza, i dłużej się szuka
Napisano 08 06 2021 - 13:11
Ja się lepiej odnajduje na operze i wydaje mi się, że jest bardziej estetyczna od innych przeglądarek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych