Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pogaduchy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9828 odpowiedzi w tym temacie

#361 Ziele

Ziele

Biblioteka Zielińskiego

• 1 812 postów

Napisano 18 03 2008 - 17:53

Dobra organizacja, dobry sprzęt, dobra dyscyplina, to już jest połowa sukcesu.

Gramy bez sprzętu z chłopakami, ale mamy organizację i dyscyplinę, bo żyjemy od dawna razem i wiesz mi, że idzie nam świetnie i nie chcemy grać tak jak nasze "orły".

• 0

#362 yahoo69

yahoo69

Nałogowy palacz, uzależniony od adrenaliny

• 763 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:23

nasze orły to porażka, ja nie wiem gdzie selekcjonerzy mają oczy :P
kiedys pamiętam oglądałem mecz z naszymi orłami to do meczu zostali wystawieni zawodnicy z młodzieżowej kadry... i było na co popatrzeć bo chłopakom zależało
przypomnijmy sobie zawodników Górskiego, sami mówili że żadnych pieniędzy z tego nie mają ale mają satysfakcję z gry i z tego, że zobaczyli kawałek świata bo za PRLu wyrwać z kraju było bardzo ciężko :P

• 0

#363 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:27

O tak, ale niestety już chyba nigdy nie będziemy mieli takiej kadry, jak za czasów "panowania" Górskiego... :P

Dziś liczy się tylko pieniądz, taka pogoń za kasą. Nie widzę, żeby było inaczej, choć nie śmiem twierdzić, że to reguła. Przykładem jest zresztą Matusiak...
  • 0

#364 yahoo69

yahoo69

• 763 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:29

w naszej kadrze może znajdzie się 3 zawodników którzy graja bo to lubią, ale niestety tych 3 nie pociągnie całej drużyny za sobą żeby jakoś grali...
Mnie zawsze dziwiło dlaczego Rasiak był kapitanem :P
  • 0

#365 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:36

Często układy, znajomości... Niestety. Biorą cioty i jeszcze promują, przykładem jest Rasiak. Strzelił kilka bramek i robili z niego gwiazdę reprezentacji. Tylko gdyby porównać go z Messim, który regularnie zdobywa bramki, to Rasiak jest kalekim drewniakiem...
  • 0

#366 yahoo69

yahoo69

• 763 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:40

zgadzam się :P naszym piłkarzom jakby zagrozili że jak na euro dadzą d...tyłka to ich na syberie wywiozą albo dadzą wilczy bilet i już w żadnym klubie w polsce i zagranicą sobie nie pograją i będą pracować jak każdy zwykły polak moim zdaniem to by poskutkowało :P
  • 0

#367 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:43

Jeśli chcą, to niech pogrywają, tylko jeśli będzie widać, że ktoś gra dla kasy, a nie ma formy, jak Matusiak, to wywalać takich z kadry i klubów, przynajmniej na określony czas...

Niech trenują i poprawiają formę, ale niech nie grają na meczach... :P

Takie moje skromne zdanie :P
  • 0

#368 yahoo69

yahoo69

• 763 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:44

bo nasi piłkarze czują sie bezkarni i nawet za siedzenie na ławce i pierdzenie w stołek dostają ogromne pieniądze ;)
  • 0

#369 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:48

Tymczasem przeciętny Polak musi zapier****, żeby utrzymać siebie i rodzinę...
  • 0

#370 yahoo69

yahoo69

• 763 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:53

Euro 2012 i tak się nie odbędzie u nas bo wszyscy sie do tego zabierają ze hohoho, tak jak brutus3 powiedział będą grać w krzakach na łące ;)
  • 0

#371 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:55

Jeśli jakimś cudem się uda, to zostaję w Polsce... ;)

Jeśli nie - wyjeżdżam i koniec... ;)

• 0

#372 yahoo69

yahoo69

• 763 postów

Napisano 18 03 2008 - 18:59

ja i tak wyjeżdzam ;) także mi to lata
bo w naszym kraju młody człowiek nie ma startu w życiu i musi uciekać za granicę aby sie dorobić i wrócić do ojczyzny którą nie wiem za co sie kocha ;) może za naszego prezydenta ja kochamy ;) do polski ogólnie nic nie mam ale nasz kraj tak dołuje zwyklego szarego obywatela ze nie pozwoli mu sie wybiuć ale jak głosi staropolskie przysłowie ;) gów... i tak wypłynie na wierzch :) więc może polska będzie drugą irlandią jak to mówi nasz premier Donald który też pierdzi w stołek jak reszta tych w sejmie :)

• 0

#373 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 18 03 2008 - 19:08

Myślę, że politycy to najsłabszy punkt naszego kraju. Przecież oni zgarniają tylko grube pieniądze za nic nie robienie i głupie gadanie...

Przynajmniej ja tak to widzę.
  • 0

#374 yahoo69

yahoo69

• 763 postów

Napisano 18 03 2008 - 19:18

również tak to widze i chce zostać politykiem HAHA
a tak na poważnie to nasz kraj nie będzie nigdy irlandią tylko będziemy 100lat za murzynami jak tak dalej pójdzie ;)
  • 0

#375 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 19 03 2008 - 03:17

Mieli byśmy szansę na zwycięstwa w sporcie i nie tylko te pierwsze miejsca ale powiedzmy w pierwszej piątce, dziesiątce. Powiedzmy w paru dyscyplinach piłka nożna, siatkówka, pływanie, skoki narciarskie, kolarstwie i paru innych dyscyplin. Lecz brak motywacji i nie chodzi tu o pieniądze ale, chęć gry, pokazania, dumy, i silniejszego związku z krajem i społeczeństwem.
Niestety na postawę narodu, wpływa postawa polityki/polityków, za komuny oszukiwano naród i teraz też oszukują. Jedyna różnica między komuną a obecnym systemem jest to że granic nie zamknięto, do więzień nie sadzają tych co nie są z nimi, nie wspominając o karach śmierci dla przeciwników politycznych. Za komuny dbano by obywatelowi nie było za dobrze, bo wyznawano zasadę "Im gorzej tym lepiej". Teraz to samo kumoterstwo, łapówki, wazeliniarstwo, i kolejność odpowiedniego traktowania według drogi służbowej a najgorzej to dostaje ten na dole zwykły robotnik. Nie będę więcej pisał bo coś do mojego bloga muszę zostawić, a to link do niego Świat Brutusa. Dlatego nie możemy liczyć na zwycięstwa w sporcie czy innych dziedzinach życia codziennego.
  • 0

#376 Ziele

Ziele

Biblioteka Zielińskiego

• 1 812 postów

Napisano 20 03 2008 - 13:05

Możemy liczyć ;)
Spójrzcie na Benhakera.. Człowiek ten poruszył polską piłkę nożną. Oby takich więcej!
Leo wie po prostu jak porozumiewać się z innymi ludźmi.

Poza tym polacy to bardzo zdolny naród.. Musimy tylko nauczyć się to wykorzystywać
  • 0

#377 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 20 03 2008 - 14:18

Polacy czyli my rodacy jesteśmy zdolni, tylko oprócz motywacji finansowej musi być w narodzie więź duchowa bez tych nienawiści, zawiści, traktowania jeden drugiego ja śmiecia, szanowania się na wzajem solidarności społecznej, chęć udzielania pomocy rodakowi, z wzajemnością. A nie poniżane, opluwanie, a przykład powinie pójść z góry, nie tylko z dołu.
Polska nie ratyfikowała umowy o ochronie socjalnej obywatela, wiec jak to jest. Jest takie pytanie co ty zrobiłeś dla kraju i jest drugie, co kraj zrobił dla ciebie. Jedno zależne od drugiego. Jak ty krajowi tak kraj dla ciebie, tylko że kraj dla mnie nic, ale ja dla kraju wszystko mam zrobić. To chyba coś z Kalego, wszyscy płacą podatki, część podatków idzie na pomoc społeczną, ale nie dla faktycznie potrzebujących, tylko dla alkoholików, narkomanów, przyjdzie matka z dzieckiem na ręku do pomocy społecznej i czuć od niej alkohol i domaga się pomocy i nie wyżywienia ale pieniędzy. Które i tak przeznaczy na alkohol, bo to są chorzy ludzie im należy pomóc, a ile oni maja lat co psychole?. A taki co płacił podatki pracował zdrowie stracił idzie do pomocy społecznej to traktują go jak wrzód na D....., i co łaska albo nic.
  • 0

#378 Killaz

Killaz

Profesjonalista

• 2 300 postów

Napisano 20 03 2008 - 21:14

Jak zleciał Wam dzisiejszy dzień? ;)
  • 0

#379 Bardock

Bardock

Ocean of Apathy

• 985 postów

Napisano 20 03 2008 - 22:28

A, byłem u babki i promowałem jedno forum, co przyniosło pozytywny skutek ;)
  • 0

#380 Ziele

Ziele

Biblioteka Zielińskiego

• 1 812 postów

Napisano 20 03 2008 - 22:56

Bardzo ciekawy ;)
Odbyłem interesującą rozmowę z autorem cneb.pl (Piotrem Majewskim).
Muszę wam powiedzieć, że to człowiek naprawdę inteligentny z masą ciekawych pomysłów :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych