Pogaduchy
#8601 Gość_Sicknature_*
Napisano 05 08 2010 - 13:19
Napisano 05 08 2010 - 13:25
Dlaczego jeszcze nie wyjechałeś na wyspy? Skoro Ci to zwisa i powiewa...
Napisano 05 08 2010 - 13:36
jackass pisze normalnie:to ty piszesz byle jak i bez sensu.A kogo to obchodzi? Mnie to zwisa dynda i powiewa.
Użytkownik Jochnka edytował ten post 05 08 2010 - 13:37
#8604 Gość_Sicknature_*
Napisano 05 08 2010 - 13:44
Napisano 05 08 2010 - 14:21
Napisano 05 08 2010 - 14:59
Napisano 05 08 2010 - 15:37
Napisano 05 08 2010 - 15:55
Wy tu wszyscy wraz zemną właśnie reprezentujecie taki przekrój ludzi te trzy kategorie, to dobrze bo nie zawsze ma się rację, choć możemy być do niej przekonani. Tylko że musimy sobie uzmysłowić że ludzki umysł jest jednak umysłem ułomnym. Przykład szybko zapominamy o naszych błędach ale chętnie pamiętamy innych lecz to i tak nie pomaga nam w tym abyśmy wyciągnęli lekcji dla siebie.
I jeszcze jedno chętnie zaprzeczamy innym (mniemając że ja i inni mają rację ) bez sprawdzenia tego co kto nam przekazuje bo po pierwsze jest nam tak wygodnie nie musimy się wysilać na poznanie tematu, po drugie lubimy dokopać innym a po trzecie to zawsze myślimy że to my jesteśmy najmądrzejsi.
A przecież wystarczy włączyć logikę i dość do prawdy (weźcie grę symulacyjną lotniczą ) i nawet tu zobaczycie prawdę, tylko jak wcześniej zaznaczyłem lenistwo, obojętność, wygoda, i tchórzostwo powoduje że większość nie chce prawdy bojąc się jej. Dlaczego co Rosja napadnie na Polskę i co boicie się wojny, śmierci, i tak śmierć każdemu jest pisana i wojna to samo co pokój ile ludzi ginie dziennie w Polsce z różnych przyczyn biorąc pod uwagę samobójstwa, starość, choroby, wypadki z winy i nie winy samego człowieka. Zliczając to dziennie ginie u nas więcej niż w takim Izraelu czy Iraku.
Po drugie otwartość, szybciej doprowadza do porozumienia, niż ukrywanie czegoś czego się nie powinno.
Jednym słowem jestem za ujawnieniem prawdy o pozostali co inaczej myślą są pożywką dla istniejącego zła.
Napisano 05 08 2010 - 16:12
#8610 Gość_unitrax_*
Napisano 05 08 2010 - 17:18
Są trzy kategorie ludzi , Za , Przeciw , Obojętni , zło wykorzystuje w zależności Za lub Przeciw licząc że tych Obojętnych będzie więcej od Przeciwnych złu. Na podstawie analizy ankiety otrzymujemy odpowiedź na nasze wątpliwości i pytania, chociaż nie zawsze muszą odzwierciedlać rzeczywistość. Żeby być dobrym politykiem nie wystarczy mieć prezencję i potwierdzenie-dyplomu o skończonych fakultetach, ale być dobrym psychologiem i umieć za pomocą psychologi wpływać na ludzi a zwłaszcza umieć przekazywać werbalnie i nie werbalnie to co chcemy by słuchający usłyszał zrozumiał i pozbył się wątpliwości.
Wy tu wszyscy wraz zemną właśnie reprezentujecie taki przekrój ludzi te trzy kategorie, to dobrze bo nie zawsze ma się rację, choć możemy być do niej przekonani. Tylko że musimy sobie uzmysłowić że ludzki umysł jest jednak umysłem ułomnym. Przykład szybko zapominamy o naszych błędach ale chętnie pamiętamy innych lecz to i tak nie pomaga nam w tym abyśmy wyciągnęli lekcji dla siebie.
I jeszcze jedno chętnie zaprzeczamy innym (mniemając że ja i inni mają rację ) bez sprawdzenia tego co kto nam przekazuje bo po pierwsze jest nam tak wygodnie nie musimy się wysilać na poznanie tematu, po drugie lubimy dokopać innym a po trzecie to zawsze myślimy że to my jesteśmy najmądrzejsi.
A przecież wystarczy włączyć logikę i dość do prawdy (weźcie grę symulacyjną lotniczą ) i nawet tu zobaczycie prawdę, tylko jak wcześniej zaznaczyłem lenistwo, obojętność, wygoda, i tchórzostwo powoduje że większość nie chce prawdy bojąc się jej. Dlaczego co Rosja napadnie na Polskę i co boicie się wojny, śmierci, i tak śmierć każdemu jest pisana i wojna to samo co pokój ile ludzi ginie dziennie w Polsce z różnych przyczyn biorąc pod uwagę samobójstwa, starość, choroby, wypadki z winy i nie winy samego człowieka. Zliczając to dziennie ginie u nas więcej niż w takim Izraelu czy Iraku.
Po drugie otwartość, szybciej doprowadza do porozumienia, niż ukrywanie czegoś czego się nie powinno.
Jednym słowem jestem za ujawnieniem prawdy o pozostali co inaczej myślą są pożywką dla istniejącego zła.
Napisał i przetworzył Bogusław mojrzesz Gas :
Dostrzegłem podobieństwo
Napisano 05 08 2010 - 17:23
#8612 Gość_unitrax_*
Napisano 05 08 2010 - 17:38
To był sarkazm , bo o ile brutus bardzo często pisze mądrze to nader często pisze zbyt dużo i niepotrzebnie - jak w zacytowanym przypadku.
Dodatkowo kolejnych myśli nie rozdziela przerwą co też utrudnia czytanie
Napisano 05 08 2010 - 19:50
boże kochany, ja piszę sensownie w temacie o samochodach.Jochnka twoje posty czasami wołają o pomste do nieba...
Napisano 05 08 2010 - 20:03
Napisano 05 08 2010 - 20:22
#8616 Gość_unitrax_*
Napisano 05 08 2010 - 20:33
Jeśli ktoś ma potrzebę czytania poradników czy to dotyczących życia , czy też podrywania (które od dawna serwuje brutus) jeśli umie szukać znajdzie ciekawsze prace
PS. i wiecie co jest największą obelgą? Jeśli ktoś o niższym poziomie mentalnym powie ci że jesteś inteligentny , wtedy pod przykryciem komplementu przemycona jest obelga , bo ta osoba uważa się (świadomie czy podświadomie) za mądrzejszego od ciebie . Sprawdzone kilka razy.
Napisano 05 08 2010 - 20:55
PS. Jesteś inteligentny uni
#8618 Gość_unitrax_*
Napisano 05 08 2010 - 21:11
Ty pisząc : oni nie chcą prawdy , piszesz tak jakby brutus pisał jedyną prawdę , tak to zabrzmiało , tymczasem jest to jego pogląd, ma do niego prawo , a ty się możesz zgodzić , myśleć podobnie czy też zanegować.
W jego słowach jak zwykle i jak zazwyczaj jest wiele racji , z tym że jest to przekazane w formie trudnej do przyjęcia(tak jakby ci ktoś dał obiad w formie papki z wszystkich dań łącznie z wmiksowanym deserem i herbatą) i każdy w mózgu musi jego słowa re-kompilować , czyli ponownie przeskładać . Gdyby było to podane w przyjemniejszej formie a nie :
Są trzy kategorie ludzi , Za , Przeciw , Obojętni
Jednakowoż było to moim pierwszym skojarzeniem gdy czytałem jego słowa .
wracając do drugiej części twojego posta - sam się przekonasz o czym mówię i jestem tego pewien że sobie wtedy to przypomnisz zresztą mam to gdzieś
Napisano 05 08 2010 - 21:21
Co do ostatniej myśli to ją rozumiem, ale nie mogłem się powstrzymać od takiego dżołka
#8620 Gość_Sicknature_*
Napisano 06 08 2010 - 07:50
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych