Posiadam lapka HP Pavilion DV7 3010ew:
parametry:
HP DV7-3010EW • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław
Windows 7 x64 oryginalny, tzn z plyt przywracania, robilem kopie po kupieniu komputera jakies 2 lata temu.
Od pewnego czasu komputer zaczął dziwnie używać procesor, na wlączonym świeżo systemie potrafi zużywać od 0 do 100%, do tego wiatraczek zaczyna głośno chodzić etc... Początkowo myslałem, że to kwestia kurzu, więc delikatnie wyciagnąłem "koty" odkurzaczem, fakt troszkę tego było, no ale niestety nie pomogło. Skanowałem kilkoma antywirusami online, czy instalowałem po kolei kilka AVAST, KAV, NOD etc, niestety bezskutecznie, SPYBOOT ani inne tego typu programy również nic nie znalazły. Okurzacz czy CCleaner nie pomogły, defragmantacja programami dedykowanymi również.
Komputer służy mi i do pracy i do "zabawy" mam troche filmów, programów czy gier jak najmniej. Dyski nie są przepelnione, a sam komputer na bieżąco czyszczony z niepotrzebnych programów czy gier. Nawet MOHAA w trybie multiplayer się przycina, gdzie jakieś 2-3 miesiące temu chodziło wszystko płynnie.
Zainstalowałe później HiJackThis, znalazl kilka wpisów, zazwyczaj toolbar więc usunąłem co niepotrzebne i co pokazało na stronce producenta. Pomogło, komputer chodził sprawnie i cichutko. Niestety nie minęły 2 tygodnie problem sie powtarza. Strony włączają sie wolno (internet 50 MB/s) przez Firefox czy Opere, włączając przegladarke od razu wchodzi na obroty, wielkie zuzycie procesora. O rozpakowaniu pliku dajmy 5 GB nie wpominam, bo nic wiecej nie mozna zrobic.. gdzie kiedyś mogłem rozpakować kilka plików na raz i swobodnie pracować..
Nie chciałbym formatować, bo mam dużo programów zwiazanych z moja praca, o robieniu kopii zapasowych nie wpominajac, no ale chyba czas na formata, bo juz nie mam pomyslow.
Chciałbym, zebyscie odczytali cos z logow poleconych przez was programow.
Komputer nigdy mnie nie zawiodl, zawsze chodzil szybko i sprawnie, nigdy sie nie zawiesil, no niestety ostatnio pracuje dosc niestabilnie, zatem proszę o pomoc. Czym go przeskanować oraz od czego potrzebujecie logów ??
Jesli powinienem pisać w dziale Windows 7, bardzo przepraszam i prosze o przeniesienie.
Użytkownik qauke edytował ten post 28 05 2012 - 11:19