Mianowicie OCZ Agility 3 120gb. Moja płyta to MS-7519, która generalnie wspiera sata2.
No ale dowiedziałem się że sata3 da radę podłączyć pod moją płytę i wszystko powinno działać ok.
No to podłączyłem dysk ssd, uruchomiłem komputer i odpaliłem 'starego' windowsa z hdd. W moim komputerze dysku nie widać, natomiast w managerze urządzeń już tak, nie wiedziałem o co chodzi. Żadne sterowniki się nie instalowały, żadnej płytki nie dostałem. Poszukałem gdzieś na necie, że należy włączyć tryb AHCI co zrobiłem w BIOSIE, wtedy natomiast nie uruchomił mi się ten stary windows z HDD. No to pomyślałem że zainstaluję windowsa na nowym SSD w tym trybie AHCI, ok, zainstalowane, teraz właśnie z niego piszę, ale jest jeden problem. Chciałem sobie testowo zobaczyć jak długo będzie się buforować film na dysku, i po przewinięciu go w czasie dostaje info o błędzie "W komputerze brakuje pamięci. Zamknij inne programy, a następnie próbuj ponownie." Ramu jest pod dostatkiem bo dołożyłem dziś dodatkowe 4gb, łącznie mam 6.
Co zrobiłem nie tak? Proszę o pomoc i wyrozumiałość.
Pozdrawiam
edit: mała aktualizacja, zmieniłem w biosie tryb AHCI na IDE, uruchomiłem winodwsa z ssd i sterowniki się zainstalowały, potem uruchomiłem windowsa z hdd i juz tam jest widoczny dysk SSD. Z tym że problem z brakiem pamięci dalej występuje.
Użytkownik djstefan edytował ten post 30 08 2012 - 15:54