Witam. Mam nastepujacy problem. Przenosilem ostatnio swojego pcta do znajomego a pozniej z powrotem. Kiedy przynioslem go do domu i podlaczylem, okazalo sie, ze nie dziala karta graficzna. Lekko obluzowala sie w gniezdzie, wiec docisnalem zeby wskoczyla na miejsce. Zaskoczony bylem gdy nie przynioslo to zadnego rezultatu. Przy wlaczaniu wiatrak zaczyna sie krecic, za chwile przestaje i na tym koniec (podobnie bylo gdy nie mialem podlaczonego dodatkowego zasilania). Nie wiem co moglo spowodowac problem. Probowalem ja wyciagac, wciskac, nic nie przynosi efektu. Jakies pomysly dlaczego tak sie dzieje?
Problem z kartą Gigabyte Radeon 7770
Rozpoczęty przez
Bakstah
, 01 01 2013 17:35
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 01 2013 - 17:35
Napisano 01 01 2013 - 17:55
Ale obraz się włącza?
Napisano 01 01 2013 - 18:28
Nie wlacza sie. 'No video input' - doczytalem sie ze moze to byc wina wszystkiego, poczawszy od zasilacza przez plyte glowna na procesorze i grafice konczac. Na plycie mam zintegrowana karte i po podlaczeniu monitora do plyty jest to samo. Czyzby ona? Glosniczkow tez nie mam podlaczonych zeby daly jakies rozeznanie.
Napisano 01 01 2013 - 20:28
Na początek reset biosu, potem włącz komputer bez ramów i karty graficznej. Podaj specyfikacje komputera.
Napisano 01 01 2013 - 21:48
Dlatego zazwyczaj lepiej karte wyciągnąć z pc jak sie go transportuje, zrób jak radzi kolega wyżej i napisz jaki efekt.
Napisano 01 01 2013 - 23:19
Sprzet prezentuje sie nastepujaco:
Plyta glowna AS Rock A780GM-Le
Zasilacz Tagan TG480-UO1 480wat
Procek AMD Phenom II x4 3.4GHzu
Dwie kosci Goodramu 4gb
Grafika jak w nazwie tematu.
Dziwna sprawa, bo wyglada na to ze sama plyta jest w porzadku, bo np wiatraczek od procka dziala. Wentylator w zasilaczu tez dziala. Moze posypalo sie samo wejscie pci od grafiki, ale wtedy powinno wykrywac karte z plyty glownej. W kazdym badz razie zrobie co poradziles i zdam raport najszybciej jak to bedzie mozliwe.
Plyta glowna AS Rock A780GM-Le
Zasilacz Tagan TG480-UO1 480wat
Procek AMD Phenom II x4 3.4GHzu
Dwie kosci Goodramu 4gb
Grafika jak w nazwie tematu.
Dziwna sprawa, bo wyglada na to ze sama plyta jest w porzadku, bo np wiatraczek od procka dziala. Wentylator w zasilaczu tez dziala. Moze posypalo sie samo wejscie pci od grafiki, ale wtedy powinno wykrywac karte z plyty glownej. W kazdym badz razie zrobie co poradziles i zdam raport najszybciej jak to bedzie mozliwe.
Napisano 01 01 2013 - 23:30
Wyjmij kartę graficzną, zresetuj Bios i podczep przewód do integry po czym uruchom kompa. Jeśli włączy się to z płytą wszystko jest ok
Napisano 02 01 2013 - 00:39
Po zresetowaniu biosa jest dalej to samo. No video input nie zaleznie od tego gdzie podlacze monitor, czy do zintegrowanej (z ramem i bez to samo) czy do grafiki (wiatrak sie nie kreci wiec jakby nie dzialala).
Użytkownik Bakstah edytował ten post 02 01 2013 - 00:50
Napisano 04 01 2013 - 00:59
Pozostaje sprawdzic karte na innym komputerze, jak tam dalej będzie brak sygnału = karte szlak trafił
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych