zainstalowałem sobie stąd:
http://www.dreambox.hk/downloads.php
dreamboxa.
tylko jakoś za łatwo to wszystko poszło. Program działa u mnie na kompie, nic za niego nie płaciłem

too good to be truth.
Jak to działa, jak sciągnąć sima tym programem? Komu i kiedy będę musiał zapłacić (oprócz serwisowi/komisowi gsm, jak mi się nie uda, bo to oczywiste

Walczę by zbić koszty przy w910i. Wziąłem go od Ery i sprezentowałem mojej Małej, sam zaś korzystam z mojego starego foniaka.
Te sprzęty "pod kartę sim" z allegro wydają się być jakieś podejrzane. Cuda na kiju, za 20-30 złotych nie ma simlocka, tylko jest simlock. Too good to be truth po raz drugi.
Na allegro niejeden szmelc można kupić. A później się denerwować na samego siebie że się szit kupiło.
Szperam po forach w celu znalezienia dobrej rady. Ale widzę że nie bardzo.
W komisie za zdjęcie chcą 100 i o to toczy się gra.
Więc zapytuję po raz wtóry:
1. Czy da się takim deramboxem sciągniętym z powyższego adresu coś zrobić, czy zaraz będę musiał jeszcze coś gdzieś wysłąć, za coś zapłacić i pupa zbita

2. Czy te wynalazki z allegro do oszukiwania Simu rzeczywiście działają? Czy rzeczywiście na wszystkich modelach? To jakieś podejrzane. Telefony o różnej architekturze i zabezpieczeniach, łykają jakiś jeden dziwny patent.
Dzięki jeśli ktokolwiek się ustosunkuje. W najgorszym wypadku wyskoczy się z tej dodatkowej stówki i quatit...