Witam,
posiadam pewien dziwny problem z komputerem od pewnego czasu, tzn od próby wyczyszczenia go w środku..
Starałem się niczego nie uszkodzić, użyłem suszarki do wydmuchania kurzu itp.
Po owym czyszczeniu włączyłem komputer, muzykę i usłyszałem lekkie stukanie w głośnikach, nie jest to bardzo głośne, najlepiej je można wyłapać włączając jakieś instrumentalne dźwięki.
Z tego co zauważyłem występuję to tylko i wyłącznie gdy włączam jakąś muzykę, czy podczas jakiegoś sekundowego / dwu dźwięku np. z Windowsa..
Mój komputer jest to: HP Compaq Elite 8300 Microtower.
Dodam tylko, że zmieniałem głośniki, podłączyłem dodatkową kartę dźwiękową, podłączałem słuchawki, na każdym wejściu i każdym sprzęcie jest to samo.
Sterowniki reinstallowałem, Windowsa również, próbowałem jeszcze przeczyścić komputer kilka razy lecz nic się nie zmienia.
Jedyne co zauważyłem to, pierdzenie / pukanie nie występuję podczas słuchania poprzez HDMI (telewizor). Jednak gdy zmienię na domyślnę urządzenie którąś z kart dźwiękowych jest nadal to samo.
Nie mam kompletnie pomysłu co jest przyczyną. Na dłuższą metę bardzo to męczy i irytuję.
Jak ktoś ma jakiekolwiek pomysły.. czy cokolwiek - wszystko postaram się wypróbować i z góry dziękuję.