Witam,
Posiadam Windows 7 w wersji 64 bitowej. Do komputera wczepione jest 6 GB pamięci RAM, oraz procek intel i5. Mimo wszystko, pochłania mi 80% RAM i nie wiem co z tym zrobić. Jak patrze w menadżerze to w procesach najwiecej zjada mi chrome, ale po jego wyłączeniu wciąż jest ok. 76% pamięci używanej. Próbowałem programów czyszczących pamięć, na niewiele się zdały. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Wysokie zużycie ramu w spoczynku
Rozpoczęty przez
Vegonator
, 29 05 2012 13:16
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 05 2012 - 13:16
Napisano 29 05 2012 - 13:34
jak wyłączasz chrome to jaki proces wtedy zabiera najwięcej pamięci ?
Napisano 29 05 2012 - 14:03
Skype, mniej niż połowe tego co chrome.
Napisano 29 05 2012 - 14:35
czyli ze to nie jeden proces zabiera tyle pamięci tylko kilka w sumie ?
Sprawdź czy system na pewno wykrywa 6GB pamięci (we właściwościach systemu)
jeśli tak to wejdz w start -> uruchom -> msconfig -> zakładka Uruchamianie i wywal wszystko; zastosuj i uruchom komputer ponownie, jak się właczy to monitoruj który proces / procesy zżerają pamięć
Sprawdź czy system na pewno wykrywa 6GB pamięci (we właściwościach systemu)
jeśli tak to wejdz w start -> uruchom -> msconfig -> zakładka Uruchamianie i wywal wszystko; zastosuj i uruchom komputer ponownie, jak się właczy to monitoruj który proces / procesy zżerają pamięć
Napisano 30 05 2012 - 08:56
Od kiedy pojawiło się duże zużycie pamięci?? Ja proponuje przeskanować system programem antywirusowym. Sądzę że to mogą być wirusy które przez ukryte procesy zabierają pamięć. Na początek to: http://www.programosy.pl/program,comodo-cleaning-essentials.html
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych