Na forum faktycznie rozwiązali problem. Ale trzeba je doczytać do końca. Nie wszystkim pomoże samo usunięcie gąbek (choć niektórym tak). Problemem jest elektrostatyka obudowy. Przeskakuje ładunek między częścią gdzie jest płytka touchpada i dolną częścią. Trzeba otworzyć...
Witam. Kupiłem Asusa Eee PC 1215b zaraz po polskiej premierze (koniec maja) i po kilku dniach pojawił się identyczny problem z touchpadem jak tu opisywany. Touchpad "wariował" - czas normalnej pracy przeplatał się z niemożnością...
Wątek już może trochę stary ale myślę że te informacje mogą się komuś przydać.Oddałem mojego netbooka do serwisu. Bardzo dokładnie i szczegółowo opisałem im problem (może dzięki temu zadziałali tak skutecznie i szybko). Asus bardzo pozytywnie nie...
Na wstepie przepraszam za brak polskich znakow, ale klawiatura i Windows niemiecki Model 1215B-BLK151M, ktorego jestem posiadaczem jest chyba najslabszym z modeli opartych na nowym APU (karta graficzna zintegrowana z procesorem) od AMD dostepnych na rynku.Jednordzeniowy procesor, zaledwie 1GB pamieci RAM, dysk 320GB, brak USB 3.0 i...
Mam podobny problem. Kupiłem ASUSa 1215B (5 dni temu). Nie instalowałem jeszcze na nim żadnych "śmieci". I w różnych sytuacjach normalnego użytkowania NAGLE połowa touchpada działa poprawnie a połowa nie powoduje przesuwania się kursora. Np. pojawia się w miejscu...
Netbook Acer Aspire ONE D255EMINI WPROWADZENIE CZYLI O CO KAMANNetbooki jak wiemy zdominowały już mocno światowy rynek co za tym idzie ciężko jest przekonać klientów tylko poprzez konfigurację sprzętową czy też designem. Producenci starają się za wszelką cenę by wprowadzić na rynek coś innowacyjnego. I tutaj...
Witam wszystkich fachowców Tak jak w temacie juz napisalem mam problem z brakiem mozliwosci przesuwania ikon, moge je zaznaczyc ale jak chce je gdziekolwiek przemiescic czy skopiowac przeciagając to pozostaja na swoim miejscu. Problem występuje na świeżo zainstalowanym systemie Win XP PRO SP3 (Asus A3000L) co mnie...
n3grom:bez sterowników touchpad mi też działa normalnie (prawie, w 95%, czasami tylko lekko skacze). Dopiero po zainstalowaniu sterowników na Win touchpad zaczyna wariować. Sterowniki udostępniają gesty, a touchpad działa czasami tak jakby miał dodatkowy docisk (oprócz palca) i...
Posiadam notebooka HP 530 z systemem operacyjnym Vista Basic Home 32.Po restarcie komputera nie działa mi touchpad. Odinstalowałem sterownik odpowiedzialny za obsługę touchpad'a i zainstalowałem najnowszy ze strony HP i problem jest ten sam.Poniżej podaje linki do zrzutów...
Instalacja systemu Windows XP na AcerzeSterowniki do Windows XPInstalacja karty muzycznejInstalacja WIFIInstalacja kart graficznejStandardowa instalacja systemu1. Uruchamiamy program nLite, jego obsługa w punkcie 3.1. Kompletujemy sterowniki do jednego folderu i podajemy go do programu nLite (jak dojdziemy do etapu integracja sterowników). Gdy nas potem zapyta jakie urządzenia...
Od wczoraj mam problem z touchpadem w laptopie. Rano, podczas używania laptopa na ok 30 seksund jakby zawiesiła mi się myszka, ale potem wszstko było w porządku. Wieczorem, po włączeniu i zalogowaniu się do komputera, kursor mi nie działa, gdy jeżdżę po płytce jednym palcem. Gdy jednak oby dwa palce mam na
Witam, od dwóch lat posiadam notebooka Samsung R590, którego chciałbym sprzedać gdyż potrzebuję kupić zestaw stacjonarny.JESTEM PIERWSZYM WŁAŚCICIELEM NOTEBOOKA! Pełna nazwa tego notebooka to samsung R590-JS02PL, lecz procesor i pamięć ram zostały zupgradowane do najlepszych możliwych do zainstalowania w tym laptopie. Tak prezentuje się na dzień dzisiejszy specyfikacja mojego...
Witam.Od pewnego czasu mam problem z klawiaturą i touchpadem w laptopie Samsunga. Pojawił się jakieś dwa miesiące temu, gdy klawisze oraz touchpad przestały działać tak jak powinny. Nie jestem nawet w stanie powiedzieć, jaka jest geneza tego błędu, bo zwykle po prostu piszę...
Witam!Rozglądam się za notebookiem. Mam trochę większe wymagania od "dobry do 3000zł" Budżet to ok. 2800zł.Rozmiar:Szukam czegoś nieco bardziej mobilnego. Z jednej strony nie sądzę, żebym bardzo często go wynosił z domu, jednak za rok studia i tam się to może akurat przydać. Kobyłę 15.6" ciężko się przenosi, chciałbym laptopa wrzucić do torby albo plecaka, między książki....