Skocz do zawartości

1select dbms pipereceive messagechr120chr97chr90chr1155 from dual

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: 1select dbms pipereceive messagechr120chr97chr90chr1155 from dual

help_decrypt

Witam. Mam pewien problem. Mianowicie ostatnio wlaczam komputer a wszyskie moje zdjecia, filmy, pliki tekstowe itd. sa zaszyfrowane. Kiedy wlaczam plik z notatkami to mam w nim zamiast notatki cos w rodzaju chinskich znakow czy ciagu liczb i liter. przy kazdym pliku/folderze z plikami, utworzyly sie 4 pliki o nazwie "help_decrypt". Dwa jako pliki skrotowe do strony internetowej, jeden jako...

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1500zł do 7500zł

WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...

Modernizacja komputera

Chyba że mógłbyś polecić jakiś cooler w rozsądnej cenie o mniejszych wymiarach :)Zmierz ile masz miejsca licząc od laminatu płyty do krawędzi obudowy. Fera 2 ma 152m. Niższe to już tylko na 92mm wentylatorze zatem i głośniejsze i mniej wydajne. Dodatkowo przy OC przydatne będą dodatkowe wentylatory w obudowie - minimum dwa.P.S. Obudowa powinna być zamknięta dla prawidłowej cyrkulacji nie...

Problem z doborem chłodzenia CPU do Ram DDR3 1866

Witam,jak juz wyżej opisane w temacie mam problem z doborem odpowiedniego chłodzenia CPU (mój CPU to AMD 965 BE) do tych ram:Corsair Vengeance Black DDR3 8GB (2x4GB) 1866 MHz 9CL (CMZ8GX3M2A1866C9)Płyta głowna: ASUS M5A99X EVOObudowa: Fractal Design Define R4 BlackWydatek przewidziany do 200zł.Chłodzenie powinien być dosyć cichy. Wstępnie dziękuje za pomoc PozdrawiamAdam
  • Chłodzenie
  • napisane 03 02 2013 10:57
  • Odpowiedzi: 4
  • Wyświetlenia: 12245

Laptop do 2000 - Asus vs Lenovo

W tej cenie masz już spory wybór:Lenovo Essential B50-80 z i7 ulv  - matowa matryca, łatwy dostęp do podzespołów, cichy, nie grzeje się nadmiernieLenovo B50-70 z i5 ulv - to samo co wyżejAcer Aspire E5-571G z i3ulv i GT840 - matowa matryca, smukła obudowa, dobra wydajnośćAsus R510LN z i3 ulv i GT840 - matowa matryca, cichy układ chłodzenia, brak...

Ile ramu na owe i przyszyłe czasy

Mówisz i masz. Komp Dell Workstation 390 - 2x2 GB (drugą parę wyjąłem). Ustawienia i oznaczenia - single pamięci włożone w gniazda obok siebie (2 i 4 - z gniazda 4 tak ciężko wyjąć i włożyć pamięć, ze ją tam zostawiłem i dlatego nie 1 i 3 xD). dual - pamięci włożone do gniazd 3 i 4. Oznaczenia trochę mylące - pierwsze (single) kości włożone do gniazd obok...
  • Pamięci RAM
  • napisane 15 10 2015 19:38
  • Odpowiedzi: 22
  • Wyświetlenia: 20411

Laptop dla studenta i do gier (max2000zł)

Acer Aspire E5-571G Lenovo Essential G510 Dell Inspiron 15 (3542) Lenovo Essential G50-80 Asus R556LJ-XO163H

Komputer stacjonarny (multimedialny, kultura pracy, stosunek cena/jakość, 2000 zł)

Karty dźwiękowe zintegrowane z płytą gówną mają 8b dźwięk, karty dodatkowe mają 16b i 24b (w opisach używają kanały).Wiadomo że najlepszy dźwięk masz z karty 24b tylko że ucho ludzkie nie jest doskonałym odbiorcą dźwięku dlatego do słuchania wystarczy ci karta zintegrowana i będziesz zadowolony. Tym bardziej że masz w systemie program obsługujący kartę, sterownik w kórym możesz sobie zrobić...

Wyciek kodu rabatowego

Wyciekł kod rabatowy na grudniową promocje w xkom kod jest aktywny Smartfon kod rabatowy: samsung-gsmSamsung Galaxy J3 2017 https://www.x-kom.pl/p/368822-smartfon-telefon-samsung-galaxy-j3-2017-j330f-dual-sim-lte-czarny.html 699,00 złSamsung Galaxy J7 2017 https://www.x-kom.pl/p/376940-smartfon-telefon-samsung-galaxy-j7-2017-j730f-

Ile ramu na owe i przyszyłe czasy

Nie ma sensu do obróbki filmów to jest tak jak robisz defragmentację dysku np: partycji C jesli masz wolnej przestrzeni mniej niż 1/3 z całej partycji program nie wykona defragmentacji to jak z puzlami.Kiedyś stosowano pakiety pamięci RAM bez podziału i kości pamięci były montowane po jednej stronie płytki drukowanej w pakiecie i to były pakiety RAM-u single channel. Z chwilą gdy zaczęto...
  • Pamięci RAM
  • napisane 15 10 2015 19:38
  • Odpowiedzi: 22
  • Wyświetlenia: 20411

po zainstalowaniu nowego systemu nadal te same bledy

Witam , moj problem polega na tym ze wysakiwało mi przy każdej grze która probowałem właczyć po dłuzszej przerwie wyskakiwało mi ze brakuje mi jakis plikow DLL, wiec je zazwyczaj ściagałem ale problem nadal wystepował,wyczytałem na internecie ze moze mi brakowa jakis sterownikow aktualnych do karty graficznej itp tak wiec je pobralem zaktualizowalem biblioteki Microsoft Visul C,net
  • Windows 7
  • napisane 29 03 2020 14:54
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 2577

Pamięć DDR3 4x2 GB tylko 3 kości są rozpoznane.

Witam !Pojawił się problem z jednym slotem pamięci. Jest to slot #4 według CPU-Z SPD, fizycznie to 2 slot od strony procesora.Wymieniłem kartę graficzną, którą kupiłem razem z zestawem ASUS GForce 660GTX (płyta ASUS P7P55D-E premium) i właśnie po tej zamianie (poprzednio włożyłem swoją kartę, która nie wymagała osobnego zasilania) pojawił się problem z pamięcią. Gdy umieszczę w 4 slotach...
  • Pamięci RAM
  • napisane 18 11 2017 14:10
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 4136

komputer do 2000-2200 pomocy

Witam chciałbym uzyskać wasze porady co do wyboru podanych elementów które wybrać albo czy coś zmienić pozdrawiam :) głównie do gier i obrabiania zdjęćPłyty...

Wymiana karty sieciowej (obsługa 5ghz) w Lenovo z510

Witam, Posiadam laptop Lenovo Z510, w którym zainstalowana jest karta sieciowa Intel N7260 zintegrowana z bluetooth jednak posiada ona obsługę jedynie standardów bgn (pasmo 2,4ghz). Posiadam router z możliwością 5ghz i stąd moje pytanie, czy możliwe jest aby podmienić aktualną kartę na N7260 dual band z obsługą 5gzh + bluetooth ? ...
  • Notebooki
  • napisane 12 11 2015 00:22
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 4303