Witam.Jako że mój obecny komputer ma już swoje lata, postanowiłem wymienić go na nowy. Zmieniam sprzęt rzadko, dlatego moja taktyka polega na złożeniu względnie mocnego zestawu tak, by pociągnął pare lat, Obecne gry mają smigąć na high, następnie z czasem gdy nawet na low nie będą ruszać, wtedy zastanawiam się nad nowym. Na podzespołach znam się kiepsko, składając ten sprzęt korzystałem z...
Witam.Chciałbym kupić grafikę do mojego komputera do 300zł.Myslę nad Radeon HD5670 1gb DDR5 Mój Sprzęt Płyta główna:Msi 760G-P33 Procesor : Phenom II X4 955 Black Edition Ram: 4gb ddr3 1330Mhz Grafika: Zintegrowana Jeżeli podajecie model karty do 300zł chciałbym link w którym ta karta będzie do
Hi.Zastanawialem się nad mikrofonem do nagrywania/gadania na skype/spiewania[spiewanie nie bierzcie az tak pod uwage]. Zalezy mi tez zeby byl to mikrofon kardioidalny(łapał jak najmniej z otoczenia)Na oku mam novoxa nc-1 ale nie jestem pewny czy go brac.Wiele osob sie wypowiada, że jest dobry poniewaz nie ma szumów i bardzo przyjemnie przez niego slychac. Jak już wspomniałem mam do...
Ale każde przepłacanie ma jakieś swoje granice. Nie sądzę aby w kompie "do zabawy" odczuł znacząco różnicę miedzy SSD za 460zł a takim za 300zł...Mierzalnie, w testach - owszem, ale w codziennym użytkowaniu niezauważalne. Zauważalna natomiast jest spora różnica w cenie dysku który najdalej za 6-8 miesiecy dostępny będzie za ...
Niedawno natknąłem się na test słuchawek:https://www.youtube.com/watch?v=ZmkqKH798zI Wydaje mi się, że ostatne z nich, czyli: CA StrikeBack CA-1708 Viper 2.0 nie są aż takie dobre jak widać to na filmie. Proszę obejrzeć fragment w: 10:37. Jakość mikrofonu jest znacznie lepsza niż w pozostałych modelach. Metoda nagrywania się nie zmieniła, bo nadal jest to ten sam telefon. Skąd więc tak...
A jaką masz obecnie karte? Obie to padliny do wyświetlania pulpitu i ewentualnie starych gier. Ja bym nie kupował - szkoda 300zł wydawać na taką zabawke. Zasilacz wystarczy nawet 300W, te karty ciągną może z 40W przy max obciążeniu - prawie jak zintegrowane.Już lepiej kupić używaną z gwarancją ale 5x szybszą za te 300zł...
Witam, planuje nie bawem kupić nowy monitor do komputera , problem polega na tym że nie wiem na jaką wielkość się zdecydować , Jedni mówią że 27 cali w Full HD to porażka i nie warto brać takiego monitora , inni że 24 calowe są najlepsze i bądź tu mądry... . Ja ostatnio patrzyłem na monitory 25 calowe ale powiem szczerzę że są one jakieś takie dziwne , po pierwsze są bardzo szerokie a przy tym...
Ok więc wiemy na czym stoimy. W zasadzie opcje są dwie, możesz dokupić używany procesor, dwa szybkie rdzenie C2D E8400 6MB cache i nowszą grafikę. Lub sprzedać kilka starych części i kupić nowszy CPU, płytę i ram + grafika. To jest droższa opcja i wątpię abyś zmieścił się w 700zł. E8400 kupisz za 150zł, chłodzenie posłuży twoje stare co jest na obecnym E4500. Grafika to jakieś...
Niech sobie kupi jakąs używkę na Allegro typu płyta+procesor+RAM, jak dobrze trafi to z epoki Core2Duo - tylko koniecznie z wbudowaną VGA. Na Alledrogo masz np. nowy zestaw za 300zł. Core2Duo+mobo+2 GB RAM: http://allegro.pl/intel-dualcore-2x1-6ghz-box-asrock-g41-2gb-ddr3-i3029669674.html do tego możesz dokupić w niedalekiej przyszłości lepsza karte...
Miałem takiego His-a szedł na 1ghz dało sie podbijac napięcie i karta była nie do za.... warta 300zł w sumie. Choc 4850 DDR5 po oc jest na równi a za 300zł kupisz nówke....
Witam,piszę w imieniu kolegi, który potrzebuje pomocy w wyborze karty graficznej.Budżet to +- 300zł.konfiguracja jego kompa to:Asrock 770 DE+Phenom X3 710 (z odblokowanym 4 rdzeniem) taktowanie podniesione do 3Ghz4 gb ram ddr2 1066 MhzZasilacz 500w korsarza HIS HD 4670 1gb ddr3Przenaczenie to:CAD + gry (bat3, Civ V inne) + filmyTrochę już popatrzał i ma...
Witam.Szukam laptopa do 3000zł. W sumie myślałem, że już znalazłem, ale pan w komputroniku mi namieszał.Laptop głównie do domu, filmy, muzyka, internet, czasem jakaś gra, ale średnia grafika mi wystarczy spokojnie, no i co jakiś czas będę jeździł z nim gdzieś.Byłem zdecydowany na Dell vostro v3550 - 36ms. gwarancja NBD , procesor i5 2.5Gz, 4gb ram, dysk 500, 7200 obrotów/min , dobra bateria...