Po przeczytaniu tego artykułu myślałem że nie wyrobie, taka bzdura że mało sie ze śmiechu nie uduśiłem! A więc tak, wymienie w punktach o co mi chodzi:1) Screen nr1 - wynik karty "XFX 8800GTX XXX" w 3dmarka06 - widać tu że liczba punktów procesora Głównego wynosi 5260, co nie ma zbierzności ze screenem nr2 na którym przy testowanej karcie...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Zasilacze Thermaltake’a nie są zbyt dobrze znane w Polsce. Dlatego też, specjalnie na potrzeby konkursu, zdobyłem produkt tej firmy. Nie należy on do najniższej półki- wręcz przeciwnie. Thermaltake, oprócz zasilaczy, posiada w ofercie dużo innych rzeczy- głównie znany jest z obudów, chłodzenia oraz wentylatorów. Prezentując wam test tego zasilacza, postaram się w pełni przybliżyć i...
Dzisiaj chciałem go troche podkręcić a co tam pomyślałem może się w końcu ruszy do pracy. W biosie zmieniałem fsb z 1333 na 1400 zapisałem. Odpalam Windowsa a tu klops dalej nieszczęsne 2.5GHz i ani myśli się ruszyć. Czym może być to spowodowane ? No i jeszcze moja nieszczęsna pamięc mam 2 x 2 GB 800 MHz CL5 GoodRamyw CPU-Z wykrywa mi że pracują tylko z częstotliwością 400MHzjakie mam...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Na Słońcu pojawiła się plama, która zapoczątkowuje kolejny 11- letni cykl aktywności słonecznej. Na zaprezentowanym zdjęciu widać dużą plamę oznaczoną numerem 10980, jeszcze z poprzedniego cyklu oraz niewielką nową (nr 10981), która zwiastuje cykl nr 24.Jednak, aby naukowcy uznali, że cykl nr 24 stał się dominujący, musi pojawić się jeszcze wiele nowych plam.Plamy słoneczne to obszary na...
Jak radzić sobie z dyskiem ?WstępDyski jako urządzenia mające umożliwić nam zapis, przechowywanie i odczyt danych którymi obracamy w codziennym życiu, mają niezwykle ważne znaczenie. W dzisiejszym świecie bez nich nie bylibyśmy stanie pracować, bawić się ani przetwarzać informacji. Warto więc zastanowić...
Netbook Acer Aspire ONE D255EMINI WPROWADZENIE CZYLI O CO KAMANNetbooki jak wiemy zdominowały już mocno światowy rynek co za tym idzie ciężko jest przekonać klientów tylko poprzez konfigurację sprzętową czy też designem. Producenci starają się za wszelką cenę by wprowadzić na rynek coś innowacyjnego. I tutaj...
Witam mam problem z resetowaniem się komputera. Reset następuje w różnych okolicznościach.Gdy gram ,gdy przeglądam internet czy robie coś innego.Dużo szukałem i próbowałem ,aby rozwiązać ten problem lecz najwyraźniej wszystko na nic.Zainstalowałem program EVEREST Home Edition ,który pokazywał temperaturę plyty glównej75+°C ,zainstalowalem program AIDA64...
Witam!Od mniej więcej pół roku mam problemy ze sprzętem, które niestety się ciągle nasilają i obecnie mam już tego dość.Zanim opiszę swój problem napiszę o swojej konfiguracji sprzętowej:Procesor: Athlon XP 2000+ 1,67 GHzPłyta główna: MSI KT4AV Karta graficzna: GForce MX 440HDD: 80GB SygateRAM: Twinmos DDR 512 MB PC 3200 400 MHz1. Bardzo często system operacyjny (linux, windows, open...
Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...
Witam.Wydaje mi się że temperatury w moim komputerze sa zbyt wysokie i boję się że coś w koncu sie spali... A zatem (temperatury mierzone programem SpeedFan i EVEREST, I temp - podczas normalnej pracy, II temp najwyzsza zanotowana temperatura...
Recenzje obudów komputerowych nie należą do najciekawszej lektury. Pisane zwykle są wedle utartego schematu, według wcześniej ustalonej metodologii (wiem z autopsji ). Specjalnie na potrzeby konkursu i tego forum, postarałem się napisać recenzje inaczej. Postaram się przedstawić tą obudowę w sposób ciekawy, inny niż...