OK sam sobie odpisze, moze sie komus te informacje przydadza Wiec tak, na radku zamontowalem Zalmana NB47J, niestety prawo konwekcji cieplnej dziala niemilosiernie i cieplo chce uciekac do gory - co przy obecnym standardzie plyt glownych (ma sie to ponoc zmienic w BTX) - jest nieuniknione. Czyli cale cieplo i tak zasuwa do gory - czyli do GPU, ktore jest chlodzone, radiator jest najgoretszy...
Z gf4mx440 niewiele wycisniesz... to bardzo stara grafa (obsluga jeszcze dx7, brak vertex i pixel shadera), przez to i tak nie pociagniesz na niej nic wiecej, niz to co do tej pory chodzilo.Najlepiej sprzedaj ta grafe (chodza za 45-50zl ) a za niemal te same pieniadze kup jakiegos starego radeona 9000 (ok 40zl - 50zl) albo R...
Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Chce przerobic karte His Radeon 9000Pro (GPU:275 MEM:550) na pasywne chlodzenie - orginalnie zamontowany jest hałasliwy wiatraczek z malutkim radiatorkiem. Nie mam zamiaru podkrecac tej karty.Myslalem nad zamontowaniem Zalmana NB47J (ten niebieski... stosowany na chipsety mobo), chcialbym uniknac potrzeby chlodzenia go kolejnym wentylatorem, bo w koncu...
Witam. Miałam lekkie problemy z moim laptopem, coś tam mu nie ten, został sformatowany. Nie mam płyty ze sterownikami, laptop jest w rodzinie już od paru lat. Jestem kompletnie zielona, więc proszę o pomoc..bo chciałabym słuchać muzyki;) Everest podaje: (nie wiem co się przyda, więc wklejam wszystko)...
karta graficzna: czy Dwa razy po Nvidia GeForce (słyszeliście zapewne o najnowszej i najfajniejszej serii GeForce +9000) 9000 GTS, czy tylko raz.Tak słyszeliśmy, 9600GT ma wydajnośc radeona 3870 więc mniejszą lub porównywalną do tego co masz teraz. Jak chcesz najszybszego kompa i masz ful kasy to bierz 2x8800GTX...
Witam!Mam pytanie i chciałbym doradzić się fachowców. No więc:Właśnie przymierzam się do kupna nowego kompa + monitora, gdyż ten mnie nie zadowala:Procek: Cztero rdzeniowy po 2,4Ghz = 9,6Ghz; RAM: 2GB; Na partycji C: 200GB, D: 500GB;monitor: Samsung 19" z DVI;karta graficzna: Dwa razy po Nvidia GeForce 8800 GTSA oto co bym chciał po sprzedaży tego kompa:Procek: Cztero rdzeniowy po...
Witam i prosze o pomoc w temacie jak wyzej.Niedawno wymieniłem karte gr z rodeona 9000 na rodeona 9600 pro i od jakiegos czasu, po włączeniu systemu xp home legal ,na monitorze pojawia sie pływajaca ramka z napisem Sync.Out Of Range , a monitor pozostaje czarny.Pomaga dopiero reset kompa (przyciskiem reset na obudowie) >Dodam ze mam monitor Samotron...
Radek 7500 raczej nie ma takich wodotrysków nawet w radku 9000 gdzie ma starsze wersje tych funkcji niektóre gry nie chcą iść. Wystarczy włączyć 3deMark2001 i tam widać że nie włączą się te testy. Miałem radka 7500 ale zaraz zmieniłem go na 9000 i różnica była wielka w grafice. Teraz zmieniłem go na 9800.
Witam,jest to mój oficjalny zestaw którego zamierzam kupić.Ktoś coś w nim by zmienił ?Kupić teraz czy trochę poczekać co o tym myślicie ? Myślę że zestaw przez ten czas by się raczej nie zmienił, tylko kwestia cen czy by, np. 760 dużo potaniała po premierze HD 9000 i dodatkowo ten przedświąteczny szał ( pewnie by byłby dodatkowo jakieś promocje...