Instalacja systemu Windows XP na AcerzeSterowniki do Windows XPInstalacja karty muzycznejInstalacja WIFIInstalacja kart graficznejStandardowa instalacja systemu1. Uruchamiamy program nLite, jego obsługa w punkcie 3.1. Kompletujemy sterowniki do jednego folderu i podajemy go do programu nLite (jak dojdziemy do...
Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
Witam. Z góry przepraszam , jeżeli pomyliłem działy , ale miałem dylemat do jakiego działu pasuje to pytanie. Uaktualniałem sterowniki przez Catalyst Control Center. Wybrałem opcję autodetekcji sterowników dla mojego laptopa (Acer Aspire...
Witajcie, mam problem z zainstalowaniem windowsa XP na dysku sata mojego laptopa hp 550.Nie jest problem zintegrowanie sterownikow za pomoca nlite z XP i wypalenie plytki problem jest w tym, że pomimo tych zabiegów windows podczas instalacji nie widzi dysku sata czyli jednym slowem sterowniki są złe ...(korzystalem...
Witam wszystkichmam problem z instalacją XP (W7 bez problemu) na płycie P5B w trybie AHCI na ICH8R =>zapodawałem już wszelkie stery przez F6 na początku instalacji =>niestety dysk jest nie widziany =>stery były z samego intela ,asusa i inne =>płyta oparta jest o chipset i965/ICH8R =>jak bym tego nie robił niestety..=>ktoś tu pokazał...
z tej pierwszej to zależy co Ci jest potrzebne. Ustawiasz sobie na jaki system. Na pewno do chipsetu, grafiki, audio. Jest ich sporo ponieważ ten model był wyposażany w użadzenia równych producentów:( Nie wiedomo do końca jakiej firmy masz np karte WiFi. Z tego względu pobierasz wszystkie ...
Witam,kupilem Acera Aspire 5530. zainstalowalem system XP i od dwoch dni mecze sie ze sterownikami do karty graficznej. na stronie acera w ogole nie ma sterownikow do XP.probowalem juz kilku roznych sterownikow, choc ciezko bylo znalezc....
Kupiłem płytę GA-EX38-DQ6 rev 1.1. Do tej pory (przed zakupem płyty) wykorzystując stworzoną przez siebie płytę DVD byłem w stanie w trybie DOS'owym uruchomić z DVD takie programy jak PQMagic, Norton Ghost oraz wiele innych. Nigdy nie było problemów z uruchomieniem tak stworzonej płyty na wielu płytach głównych, markowych komputerach Dell czy notebook'ach.Dodatkowo całe oprogramowanie...
pod Windowsem XP na controlerze dysków iNTEL (który obsługuje AHCi oraz RAiD i co w teorii powinno działać) nie ma mowy o trybie AHCi - nie zadziała, są jakieś ostre kombinacje z rejestrem, dłubania i dłubania i to tylko na niektórych kontrolerach iNTELa ale nie znam nikogo komu...
witam wszystkichpisze na forum ponieważ mam problem z którym nie mogę sobie poradzić, a mianowicie posiadam lapka Acer Aspire 7720G mam już kilka lat ale nadal daje rade, jednak 2 tyg temu zauważyłem że coś nie tak wyświetla jakies artefakty itp, zwiechy... postawiłem na kartę i był to dobry strzał. Jednak...
Witam,mam problem z moim laptopem. Mianowicie - wiesza się. Na początku zawieszał się po czym pokazywało się czarne okno i wirujące jakby na nim kolorowe robaczki. Koledzy z uczelni doradzili mi, że to wina karty graficznej i żeby zrobił aktualizację grafiki. Owszem, ściągnalem nowe sterowniki po czym laptop wykazywał inne problemy. Obraz zatrzymywał się...
A więc tak, w dniu wczorajszym bez powodu, podczas gry w gre internetową zaczęły mi wyskakiwać komunikaty "nastąpił błąd z twoim połączeniem", trwalo tak z 2-3 sec, i potem znowu dobrze (jakos to wytrzymałem...) Po wyłączeniu gry widze że nie moge wejść na żadną ze stron iternetowych, patrze na ikone sygnału wifi, i widze że nie jest połączony. W takim razie próbuje połączyc...
Witam! Borykam się od jakiegoś czasu z wariujaca myszka laserowa bezprzewodowa Acer, model MG-0766. Działam na Windows 7 64-bit, a komputer to Acer Aspire AX5950. Wraz z komputerem dostałem zestaw mysz + klawiatura Acer'a. Od momentu, kiedy kupiłem nowy monitor i zainstalowałem go pojawił się problem z mysza....
Witam. Niedawno robiłem format dysku C w laptopie Acer Aspire 7552G z Windowsem 7. Zainstalowałem sterowniki, wszystko śmiga poza wyświetlaniem się klawiszów skrótów. Klawisze fn + strzałka w górę, w dół zmienia częstotliwość głośności jak poprzednio ale nie wyświetla się pasek regulacji głośności. Podobnie z...