Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Pogrzebałem na allegro i parę ciekawych znalazłem, i dziękuję oraz przepraszam że Cię tak "wykorzystuje" do wszystkiego, ale przed kupnem lubię zaczerpnąć porady kogoś bardziej doświadczonego a GPU jest najważniejszy z tych trzech wyborów.. Nie jestem typem który ma kasy jak lodu, ale trochę mi jej ostatnio przybyło i chcę zainwestować na przyszłość, dlatego potrzebuję dobrej
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
Po wielu podpowiedziach skleiłem taki zestawik. Co o nim sądzicie ?Ja mam pewne wątpliwości co do paru elementów:2.Płyta główna. Ona działa na nowym chipsecie P45 i nie wiem czy on się sprawdza. słyszałem różne opinie. Czy za tą cenę polecacie inną płyte ? Zaznaczam tylko że płyta musi mieć pełne crossfire 2x163.Pamięc RAM. Za bardzo nie wiem czy to...
WITAMOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
6770 to jest to samo co 5770 tylko z "nowszym" numerkiem więc bez różnicy. Co prawda 6770 zdarzają się jeszcze na gwarancji producenta - szczególnie modele od producentów MSI, Asus, Gigabyte i HIS. Tę możesz licytować http://allegro.pl/gigabyte-amd-radeon-hd6770-1gb-i4221529408...
Witam!Która grafika jest lepsza Radeon HD5650 czy GeForce 420M GT czy ATI Mobility Radeon HD 550v?(laptop) Szukam lapatopa do 2500-Budżet ok 2500 raczej to jest max-Marka - nie znam sie ,wiec nie wiem czego unkać a na co polować-Laptop ma być powiedzmy na jakiś czas, co by...
Witam chcialbym was poprosic o porade. Chce sobie kupic nowy sprzet bo aktualnie korzystam z kilkuletniego "dinozaura" ale niestety moj budżet jest bardzo ograniczony. Moje pytanie do was jest takie czy ten sprzet bedzie ze soba współgrał i jaką do tego dać płytę główną , pamięć ram ( 4gb) i zasilacz. Chyba ze macie jakies lepsze propozycje co do procesora i karty graficznej . O i...
Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...
399zł Radeon6770 Karta graficzna MSI Radeon HD 6770 1GB DDR5 PCI-E BOX - Karty graficzne - Sklep internetowy Agito.plGT 430 jest za słaby, ciężko nawet w Assassin's Creed Revelations się grało.
WitamProsze o pomoc w wyborze karty graficznej. A mianowicei mój GF 9800GT po dwóch latach wiernej sł€żby wkońcu się odmówił posłuszeństwa. Szukam w miarę tańszego rozwiązania na wydajność równej mojej starej karcie nawet nie mówię. Potrzebuje po prostu na szybko kartę możliwie najbardziej wydajną do 150 zł. Nie gram już tyle co kiedyś i nie musze zagrać w każdą nowość.Posiadam...
A ten SSD to tak koniecznie? Bo skoro komputer do grania i nagrywania to ja bym go wolał wywalić i dopłacić do R9 290http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-290-4gb-gddr5-512-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9290-dc2oc-4gd5--631342/ Reszta ok. Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.Obecnie sklep...
Ostatnio zakupiłem laptopa Asus K52DR-EX040 Posiada on: Procesor: AMD Athlon II 2.1GHz Przekątna ekranu: 15,6 cali (1366x768) Pamięć: 2 GB (DDR3) Dysk: 500GB Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5470 Czytnik kart pamięci: MS, SD, MMC, MS-Pro Karta sieciowa bezprzewodowa: WiFi IEEE 802,11b/g/n Procesor: Co do...