Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Co warto kupić? Listopad 2018 r. Witajcie niestrudzeni poszukiwacze sprzętu. Chciałem Wam przedstawić comiesięczne zestawienie polecanych laptopów na listopad 2018 r., które skatalogowałem według cen oraz przeznaczenia modelu. Finalnie wybór należy oczywiście do mnie, lecz inspiracji dostarczają mi modele polecane na forum/testy oraz...
Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Jaki laptop warto kupić? Listopad 2020 r. Witajcie niestrudzeni poszukiwacze sprzętu. Chciałem Wam przedstawić comiesięczne zestawienie polecanych laptopów na listopad 2020 r. , które skatalogowałem według cen oraz przeznaczenia modelu. Finalnie wybór należy oczywiście do mnie, lecz inspiracji dostarczają mi modele polecane na...
ASUS G750JH-T4100-24 i7-4700HQ/24GB/250+1TB GTX780 Jest o wiele lepszyy pod względem rozbudowy.W tym Asusie masz o wiele pamieci RAMUSB 3.0 - 4 szt. - a nie USB 2.0 jak w MSINo i dysk SSD SATA III który, daje mocnego kopa systemowi(szybszy start i o wiele szybsze ładowanie aplkacji systemowych) oraz gierkom lezących na tym wlasnie dysku. Tutaj masz...
Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Co warto kupić? Kwiecień 2020 r. Witajcie niestrudzeni poszukiwacze sprzętu. Chciałem Wam przedstawić comiesięczne zestawienie polecanych laptopów na kwiecień 2020 r. , które skatalogowałem według cen oraz przeznaczenia modelu. Finalnie wybór należy oczywiście do mnie, lecz inspiracji dostarczają mi modele polecane na forum/testy...
Najtańszy Dell z Windowsem, matową matrycą i grafiką która poradzi sobie z mniej wymagającymi grami kosztuje ~2550 zł W cenie <2000 zł pod względem wydajności najlepiej wypada Lenovo Ideapad 510-15 z i3, GF940MX, matową matrycą FullHD i podświetlaną klawiaturą. Recenzja: https://www.notebookcheck.pl/
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...
Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Jaki laptop warto kupić? Kwiecień 2022 r. Witajcie niestrudzeni poszukiwacze sprzętu. Chciałem Wam przedstawić comiesięczne zestawienie polecanych laptopów na kwiecień 2022 r., które skatalogowałem według cen oraz przeznaczenia modelu. Finalnie wybór należy oczywiście do mnie, lecz inspiracji dostarczają mi modele polecane na forum/testy...
Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Jaki laptop warto kupić? Grudzień 2020 r. Witajcie niestrudzeni poszukiwacze sprzętu. Chciałem Wam przedstawić comiesięczne zestawienie polecanych laptopów na grudzień 2020 r. , które skatalogowałem według cen oraz przeznaczenia modelu. Finalnie wybór należy oczywiście do mnie, lecz inspiracji dostarczają mi modele polecane na...
Gdy podłączymy nasz komputer w świat internetu to musimy zaopatrzyć się w dobry program, który zapobiegnie przedostaniu się wirusów na nasz dysk. Gdy nie zakupimy oprogramowania przeciwdziałającemu wirusom, możemy się spodziewać, że nasz komputer będzie zachowywał się przeróżnie albo...
Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Jaki laptop warto kupić? Luty 2022 r. Witajcie niestrudzeni poszukiwacze sprzętu. Chciałem Wam przedstawić comiesięczne zestawienie polecanych laptopów na luty 2022 r. , które skatalogowałem według cen oraz przeznaczenia modelu. Finalnie wybór należy oczywiście do mnie, lecz inspiracji dostarczają mi modele polecane na forum/testy oraz...
Acer VN7-792G i7-6700HQ/16GB/1000 GTX960M FHD + SSD na M.2 pożądanej pojemności i klasy szybkości http://www.gaminglaptopsjunky.com/acer-aspire-vn7-592g-15-6-skylake-i7-6700hq-gtx-960m-4gb-gddr5-good-1080p-ips-display-thunderbolt-3-1tb-hdd-for-900/http://www...
Hejpo dwutygodniowym usiłowaniu zamówienia zestawu z prockiem i7-6700k, którego po prostu nie ma w sklepach, albo jest w zaporowej cenie, zacząłem szukac alternatywy. Wpadł mi w oko i7-5820k i po przeczytaniu recenzji i testów wybór padł własnie na niego.Ze względu na moc jaką daje nam 6 rdzeni, które łatwo można podrkęcić. Do programów graficznych, 3d i...
Witam, pragnę przedstawić przez kilka osób oczekiwaną recenzję laptopa Acer Aspire 5552G - P322G32Moja ocena:Zalety: - Dosyć długo trzymająca bateria (3H na najjaśniejszym trybie ekranu)- Bardzo dobra wydajność jak na laptopa za tą cenę [1800zł]- Nieokrojony Radeon 5650 który w pełni wspiera DX11 i posiada high-end- Bardzo cicha praca nawet przy...