Infekcje w plikach wykonywalnychInfekcje w plikach wykonywalnych są ciężkie do usunięcia, dlatego że atakują pliki z których zbudowany jest system, co często skutkuje różnego rodzaju błędami.W każdym przypadku modyfikowany jest kod systemowej biblioteki NTDLL.dll można to zobaczyć w logu i będzie wyglądało tak:detected NTDLL code...
Na Słońcu pojawiła się plama, która zapoczątkowuje kolejny 11- letni cykl aktywności słonecznej. Na zaprezentowanym zdjęciu widać dużą plamę oznaczoną numerem 10980, jeszcze z poprzedniego cyklu oraz niewielką nową (nr 10981), która zwiastuje cykl nr 24.Jednak, aby naukowcy uznali, że cykl nr 24 stał się dominujący, musi pojawić się jeszcze wiele nowych plam.Plamy słoneczne to obszary na...
witam. tak jak w temacie kompa co jakis czas przycina pare dni bylo byl spokoj mam ESSv4 zacina czesto przy grach mam tylko Loga Hijackthis i Silentrunner z powodu ze mam jakiegos windowsa X-Treme i combofix pokazuje mi ze nie ma pliku regedit.exe Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2Scan saved at 15:38:33, on ...
Witam proszę o sprawdzenie logów, komputer jest mocno zainfekowany. Po pojawieniu się komunikatu Zapraszamy podczas uruchomienia mija 2-3 minuty zanim mogę co zrobić.Google chrome często się zawiesza.,OTL logfile created on: 2012-07-21 17:18:46 - Run 2OTL by OldTimer - Version 3.2.54.0 Folder = C:\Users\JACOB\Downloads64bit- Ultimate...
Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...
PCI-EPCI-s (PCIe, PCI-E), znana również jako 3GlO (od 3rd Generation I/O), jest pionową magistralą służącą do podłączania urządzeń do płyty głównej. Zastąpiła ona magistralę PCI oraz AGP.PCI-Express stanowi magistralę lokalną typu szeregowego, łączącą dwa punkty (Point-to-Point). Nie jest to więc magistrala w tradycyjnym rozumieniu, i nie jest rozwinięciem koncepcji "zwykłego" PCI w...
Pomocne zagadnienia, porady i sztuczki w programie MS Excel Poradnik stworzony dla wersji 2010, ale kompatybilny z innymi wersjami, jak 2007 i 2013 (niektóre polecenia mogą znajdować się w innym miejscu, ale na pewno będą w programie). Wybrane zagadnienia, które najczęściej sprawiały problemy lub były ciekawe wg kursantów biorących udział w...
Mam nowy komp, od jego początku mam z nim problemy tzn. często (szczególnie podczas grania) wyskakują BSOD. Zawsze przed jak i po tym zdarzeniu w dzienniku zdarzeń przewijają się te same komunikaty. Robiłem test programem memtest oraz pełne skanowanie 6 antywirusami oraz Spybodem. Skanowałem dysk na obeznośc "bad" sektorów i nic nie znalazło....
Witam.Przedstawie po krótce mój problem.Mój komp to athlon x2 5000, hdd 500 gb, 2Gb ram, ati hd 3850,Sound blaster live 24bit, system Windows 7 x64 bit oryginał.Jeszcze miesiąc temu komp chodził idealnie.Nagle zaczęły sie kompletne zwiechy czy to na necie czy to po odłączeniu netu w grze.Niedało sie nawet poruszyć myszką bądz dać ctr alt delete.Zero...
a "dual" to niby co wg. Ciebie oznacza?Dual channelZ WikipediiSkocz do: nawigacji, szukajArchitektura dual-channel (dwukanałowa) – technologia stosowana w płytach głównych do wydajniejszej obsługi pamięci DDR, DDR2 lub DDR3. Polega na podwojeniu przepustowości przesyłu danych przez magistralę łączącą pamięć RAM z mostkiem północnym (ang. northbridge), pełniącego rolę kontrolera...
Panel Sterowania->Klawiatura->Polski Programisty ustaw jako domyślny, angielski i 214 usuń (Wątpię żeby to coś pomogło ale można spróbować)Hmmm we właściwościach klawiatury mam tylko możliwość ustawienia:1) Opóźnienia powtarzania2) Częstotliwości powtarzaniai 3) Częstotliwość migania kursoraGdzie znajdę Polski...
możesz tę myśl rozwinąć, tym bardziej że odświeżanie dell'a przy rozdziałce 1600x1200 to 75-85Hz i taka sama jest przy niższych. Takie odświeżanie jest osiągalne również przy LCD'kach, może pomyliło ci się z input lagiem, responsywnością? Ale od czego jest v-sync off.kazdy gracz -...
Witam.Zdecydowałem się pop[rosić kogoś o pomoc, bo powoli ogarnia mnie dezorientacja.Ma dosyć stary komputer-Duron 1800 na płycie Epoxa KT400A, 1GB DDR, Geeforca 2 64 MB i do niedawna jeszcze dysk Seagate'a 40 GB. Na dysku tym zaczęły sypać się klastry. Wtedy zaczęły się też problemy z wieszaniem systemu. Średnio kilka razy na dzień, potem coraz częściej. Po prostu wszystko nieruchomieje,...
Ok , zrobię to ale najpierw napiszę jak to wygląda na chwile obecną .W Atitool udało mi się bez zwiech podkręcić GPU do 598 MHz , wyżej się nie da podnieść bo chyba w biosie karty jest zablokowane przekraczanie tej częstotliwości .Pamięć bez problemu poszła na 750 MHz , dalej nie podnosiłem bo nie mam na niej...