witam mam pytanie będe brał ofertę z TP/Orange routerAxesstelMV410 moje pytanie jest takie co jest potrzebne aby ten router łączył sie z kompem bo ja dostane router i nic więcej a przecież ten
witam,posiadam nowy ruter MVH650 Axesstel w Orange i chciałbym podłączyć do niego antenę zewnętrzną (bez niej internet bardzo wolno chodzi), przedtem miałem inny router z anteną zewnętrzną, ale miał inne wejście na antenę) Niestety mam problem ze znalezieniem odpowiedniego connectora/adaptera by w miejsce odkręconej...
SprzedamRouter Pentagram Cerberus P6343. Router praktycznie nieużywany. W 100% sprawny. Opis:Pentagram Cerberus P6343 umożliwia wykorzystanie usług dostępu do Internetu zarówno opartych o linie telefoniczne ADSL+ (Neostrada, Net24, Dialog, Multimo i inne), jak i zapewnia rozdzielenie Internetu udostępnianego...
Witam(Jak wybrałem zły dział to przepraszam) Zastanawiam się nad kupnem router'a Wybrałem 4 i proszę powiedzieć który najlepszy i czy warto kupić ten droższyhttps://saturn.pl/komputery-i-tablety/router-asus-rt-n53?utm_source=porownywarki&...
No i sprawa jasna. Adresy routerów należą do dwóch różnych podsieci xD. Napisałem przecierz że mogą się różnić tylko ostatnią liczbą :P. Adres tp-linka powinien być 192.168.0.byle_nie_jeden np. 192.168.0.10. Teraz aby móc wejść na TP-linka i zmienić jego adres musisz zrobić tak:1. Odłączyć tp-linka od routera z...
witam, mieszkam w akademiku i mam pewien problem z internetem na routerze, opisze problem:Mieszkałem w akademiku z kolegą i korzystaliśmy z internetu na routerze. Jakaś sieć miejska udostępnia net w akademiku, po opłaceniu aktywacji dają Ci kabel do netu i udostępniają net. Mieliśmy ze współlokatorem początkowo na...
Urządzenie podpięte przeze mnie (przepraszam za słabą jakość zdjęcia oraz bałagan w kablach,starałem się wyjaśnić co jest do czego podpięte)no właśnie mam problem z poprawną konfiguracją routera ;/.Przy instalacji rutera z płytki faza instalacji zatrzymuje się na adresie mac daje,żeby mi go sklonowało potem daje next i klepsydra się kreci i nic się...
Normalnie podłączasz router do przewodu który masz - tylko wpinasz go w normalne wyjście LAN (nie WAN). Jedyne co musisz znać to parametry sieci - tj maska podsieci,i zakres adresów i czy włączony jest serwer DHCP - ale to można odczytać ze statusu połączenia karty sieciowej. Powinno normalnie działać - jedyny wyjątek to jak napisałem wyżej gdy urządzenie...
Nie wiem jak to co poustawiałeś, ale spróbuję napisać co powinno być poustawiane xD.1. Router 1 - ten podłączony do modemu - w nim praktycznie nic nie zmieniasz - tylko nazwa sieci wi-fi jakaś twoja i hasło. I zapisz jego numer IP: Network->LAN->IP Address2. Router 2 - tu jest trochę gorzej - najpierw podłącz...
Czyli najlepiej byłoby pierwszy zostawić jak jest. Musisz znać jego adres, maskę, zakres adresów IP serwera DHCP, oczywiście nazwę sieci wi-fi, sposób kodowania/szyfrowania. W ustawieniach tego routera (1 - Polsat, 2 - TP-LINK) 1-ego musisz ustawić kanał (channel na wartość stałą np 5 oczywiście po każdej zmianie trzeba zapisać ustawienia. Teraz w drugim...
Witaj jestem tutaj nowy i tylko tutaj zapewne uzyskam odpowiedź na moje pytanie. A mianowicie. Posiadam UPC - router cisco, laptop Sony Vaio, gdy klikam w ikonkę mój komputer, po lewej jego stronie jest pasek ( menu ) jest tam napis sieć, gdy kliknę, pojawia mi się nazwa mojego routera, nazwa komputera i...
Witam wszystkich serdecznie.Mam jedno pytanie odnośnie Internetu.Otóż chcę się zapytać czy jest możliwość podłączenia drugiego routera do routera z Orange.Dokładniej mówiąc co chcę zrobić.Moja ciocia mieszka obok mnie i posiada owy Internet z orange.Ja natomiast nie mam możliwości podpięcie tego Internetu i muszę się...
Witam,Niestety mam w domu "martwe" punkty wifi. Z góry zaznaczam, że jestem totalnym laikiem i nie ręczę za herezję jakie mogę tu wypisać :P. Po przeszperaniu kilku stron internetowych dowiedziałem się, że dobrym rozwiązaniem było by kupienie repeatera albo drugiego routera i utworzenie połączenia mostowego. Zdecydowałem się na drugą opcję i kupiłem drugi...
Teoretycznie da się - piszę teoretycznie bo nie wszystkie routery działają w ten sposób ze sobą.Ustaiwenia dla TP-Linka przy których powinno to działać:Working Mode - Standard Wireless RouterNetwork->LAN->IP Address: z tej samej podsieci co główny router: np jak Dlink ma...