WitamParametry PC:Athlon 2000+ 512MB RAMGeForce 5200Płyta VIAOpis problemu:Co jakiś czas ostatnio PC zaczął mi się restartować, ale to pewnie dlatego że podkręciłem go o ok. 300Mhz i to nie dokładnie w tym mam problem, ale w tym, że popełniłem błąd gdy właśnie postanowiłem to naprawić i ustawić parametry procesora na domyślne.Od razu zaznaczam że nie...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej półki cenowej i wydajnościowej. Miały premierę w ubiegłym roku. Wszyscy, którzy się interesują sprzętem wiedzą, że...
Chodzi ci o Taki niby "podręcznik" jak podkręcić proca ??1. UstawieniaBIOSuPodkręcania najlepiej dokonywać z poziomu BIOSu, jest ono wtedy ustawione na stałe, niezależnie czy mamy włączony odpowiedni program pod Windowsem, czy też np. pracujemy pod Linuksem.Aby...
witam mam problem z taktowaniem procesora otóż posiadam athlona 1ghz, plyte glowna DFI AK74 na tej płycie chodzil duron 750mhz i gdy wlozylem athlona 1 ghz to bios wyswietla athlon 750 mhz, plyta jest na ...
Witam!Mam takie pytanie odnośnie biosu do płyty msi k9n neo, mianowicie czy istnieje możliwość ustawienia w biosie 1st boot device- dla CD/DVD-RW??? Kiedy wchodzę w bios: Advanced Bios Features...
Witajcie, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Zajrzałem tutaj przypadkowo podczas przeglądania for internetowych. A więc zaczynajmy !1. Czym są pamięci RAM ? Jest to tzw. pamięć operacyjna w której programy typu: (Windows/Linux , przeglądarki, gry, komunikatory, dokumenty i inne) przechowują pliki, do których procesor ma szybki dostęp, znacznie szybszy niż w wypadku dysku stałego - dysku...
Nowe dyskusje ogólne:Co lepiej kupić dużo pamięci RAM czy dysk SSDCo ważniejsze ilość MB czy częstotliwość1. Mam w swoim komputerze pamięć XXX, chcę dokupić więcej, jaką pamięć mam kupić i czy będzie współpracować.Jaką dokładnie mamy w komputerze pamięci i o jakich parametrach możemy sprawdzić np. programem Everest badz CPU-Z. Najczęściej interesuje nas rodzaj pamięci (zwykle to będzie DDR lub...
Witam, nie znam sie za bardzo na kręceniu kompa dlatego na początek pytanie czy da sie jeszcze coś wydusić z mojego ?Procesor AMD athlon xp 2500+ code name Barton chodzi na 167 x 11 = 1837 gniazdo socket a 462 (dane z cpu -z)płyta shuttle an 35n ultra v 1.1chipset nforce 2 ultra 400pamięć Nanya M2U51264DS8HC1G-5T 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200...
jesli Twoja znajoma jest absolutnie pewna, ze procesor chodzil na 1200MHz, to tylko dwa procki wchodza w greAthlon 1200B 1200 MHz 256 KB 200 MT/s 12x 1,75 V 66 W Socket A Athlon 1200C 1200 MHz 256 KB 266 MT/s 9x 1,75 V 66 W Socket A a zeby dowiedziec sie ktory to, wystarczy ustawic FSB na 100 MHz i...
Witam Serdecznie, mam kłopot z uruchomieniem windowsa. Cały problem pojawił się gdy zmieniłem kości pamięci z 2x 128 MB SDRAM PC133 na kości 512 MB DDR PC3200(tak mi pokazuje Everest, ale na kościach pisze PC2100) + 256 MB DDR PC2700 (tak samo jak wcześniej). Reszta konfiguracji poniżej.Procesor: AMD Athlon XP 2200+Płyta: ECS K7S5A ProSystem: Windows XP...
Po włączeniu komputera pojawił się taki komunikat: CMOS checksum error - Defaults loaded - pisze żeby dać F1 żeby przejść dalej więc daję - pojawiają się kolejne ekrany - bzyka stacja dyskietek i wyskakuje coś takiego:Verifying DMI Pool DataBoot from CDBoot from CD - i koniec na tym - nic dalej się nie da zrobić. Gdzieś mi się obiło o uszy że ten komunikat o błędzie cmosu może świadczyć o...
witam serdecznie,1) Co byście zmienili w podkręcaniu takiego zestawu PC.Preferuję nieekstremalne podkręcanie, tylko takie, które da mi parę fpsów w grach. Nie chcę mieć za wysokich rachunków za prąd. Stabilna praca oraz zwiększenie wydajności systemu to priorytet.2) Może mi ktoś wytłumaczyć czy teraz pamięci RAM są wydajniejsze po podkręceniu bo AMD ma dziwne zasady,...