Witam.Mam drukarkę canoni350, która służy mi od kilku lat. Dzisiaj przestała drukować (pojawia się komunikat "błąd operatora", a kontrolka miga 1x na zielono i 5x na pomarańczowo)....
Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forumMam mały problem z płytą DFI INFINITY Ultra II M2 Złożyłem kompa z następujących elementów:Płyta gł : DFI Infinity Ultra II M2Procek: Athlon 64 X2 4200Pamięć: Goodram dual channel 800 2 x 1GBDysk: WD 320 gb sataKarta graf: GF 7300 GT 256 mb 1,4 ns chłodzenie ZalmanZasilacz: Tagan 400 WJuż po pierwszym starcie komp zachoiwywał się dziwnie:1. na...
W komputerze z awarią po wpisaniu adresu IP 192.168.10.2, nie akceptuje maski 255.255.255.252. Nie wiem czy ta informacja się do czegoś przyda. Moze być tak że karta sieciowa jest niedziałająca? Niby świeci sie zielonadioda i miga...
Wczorajszego wieczoru chciałem urochomić komputer, ale spotkałem się z niemiłą niespodzianką. Kiedy włączam go, monitor nie reaguje. Dioda w monitorze zamiast przełączyć się z koloru pomarańczowego na niebieski, nadal jest pomarańczowa. Niebieska jest wtedy, gdy monitor coś...
witam!mam "mały" problem - prosze o pomoc.posiadam notebooka Toshiba Satellite Pro 4600 i pewnego pięknego dnia padł tzn. nie odpalił.opisze co zaobserwowałem:laptop nie daje prawie zadnych oznak zycia- po załączeniu zasilacza swieci sie zielonadioda (fot 1 - nr1), po nacisnieciu przycisku Wł/Wył...
Siema mam problem. Od 2-3 dni gdy włączałem komputer to nie uruchamiał sie od razu tj. na ekranie nie pojawiało się nic(migałazielonadioda), nie było pikania przy włączaniu tylko jakby dźwięk "przewijania".. obie diody na...
Kupilem monitor i po podlaczeniu dioda z zielonego koloru przechodzi na pomaranczowy i pisze geen signal, po podlaczeniu monitora tylko do pradu, dioda po chwili przechodzi na pomaranczowy, gdzie jest...
Jakis czas temu kupilem sobie używany komputer, wtedy głównie jako maszynę do pisania pracy dyplomowej. Jego parametry to Płyta główna ECS K7VZA rev.3, Duron 800 Mhz, 256Mb PC133 SDRAM, GeForce 4MX440 SE, zasilacz Maxpower 250W, 2 Dyski Samsung w sumie 28GB Ta konfiguracja działa jak należy jednak zachcialo mi sie wlożyc do niego lepszy procesor wiec kupiłem Atlona XP 1700 na Allegro (osoba od...
Witam. Posiadam modem z Vectry Cisco EPC3008Cztery początkowe diody świecą się na zielono ostatnia natomiast na pomarańczowy. I tu pytanie czemu pomarańczowy, a nie zielony od czego to zależy. ...
Cześć, ostatnio musiałem zmienić ekran (niestety na starszy) który ma wejście inne niż te które miałem na karcie. Więc odłączyłem kartę i podłączyłem go pod zintegrowanego Intela 950. Zainstalowałem stery, wszystko działa. Dziś kupiłem przejsciówkę ze starego wejścia na takie jakie miałem w karcie, podłączam kartę, ekran z przejściówką, komp się włącza. I tu jest problem bo obraz na ekranie...
Witam,Z góry dziękuję, za pomoc.Komputer po włączeniu zaczyna wydawać dziwne "tykanie", nie startuje monitor, słychać wiatraczki, a diody (power, klawiatura, myszka)zaczynają migać w tempie tego "tykania".Po otwarciu obudowy - dioda na płycie głównej świeci...
gniazdko telefoniczne > router > kabel > komputer > zasilaczPodłączony do kompa....gdy mam kicka diody Wlan i DSL są zapalone na zielone < nie migają > a dioda Internet pali się na czerwono <...
A ja mam jeszcze jedno pytanie..dotyczace włożenia ramow do płyt głownej...bo mam w jedno wejście włażona juz 1gb ramow i to wejscie jest zielone...a nastepne trzy sa -zielone.pomaranczowe.pomaranczowe..i mam wsadzic w
Hejka! Sytuacja jest następująca. Siedzę sobie przed kompem wczoraj nocką, a tu nagle kuku, i komp się w ciągu ułamku sekundy wyłączył. Not sure co do tego, ale chyba go lekko przy tym szturchnąłem. Mam na myśli naprawdę lekko, a nie kopnięcie z czuba w obudowę Zdziwiony, myślałem, że kabel od zasilacza się rozłączył na chwilkę, ale nie. Naciskanie przycisku power w obudowie daje teraz...