Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
1. PrologJakiś czas temu tworzyłem anglojęzyczną prezentację o tytule "How to create a good enough website?". Rzecz jasna starałem się tam przedstawić przede wszystkim kwestie teoretyczne i przygotowawcze do kreowania stron internetowych, bo jakakolwiek próba praktycznego przedstawienia tak szerokiego zagadnienia w formie ustnej zakończyłaby się za pewnie wielogodzinną przemową bez...
Na sprzedaż wystawiam notebook TOSHIBA Satellite X200-253.Ekran LCD 17 cali. (Na dole strony pełna specyfikacja)CENA 1500złWysyłka kurierem 25zł.Notebook jest wstawiony na aukcji ,poniżej podaje link:http://allegro.pl/show_item.php?item=1944178037 (Proszę Administratora o nie kasowanie tematu w przypadku gdy na tym forum obowiązuje zakaz umieszczania linków do serwisu Allegro.proszę jedynie o...
Możliwe zabrudzenie styków kontaktowych karetki z tuszami, są to takie złote pola w głębi koszyka na tusze, należy przemyć wacikiem z alkoholem. Drukarki wymagają okresowego przeglądu, po takim czasie i intensywnym użytkowaniu nie można wykluczyć poluzowania taśm w ich gniazdach, co należy skontrolować.Producenci zalecają używanie oryginalnych materiałów...
Wspomniana wyższość najprostszego modelu dedykowanego do prostych domowych zastosowań nad drukarkami dedykowanymi głównie do wydruku fotografii budzi we mnie szereg wątpliwości i każe mi się zastanowić nad moimi dotychczasowymi doświadczeniami z wydrukiem fotografii.Czy nie wolisz zwrócić jednak uwagi na coś dedykowanego do wydruku zdjęć? Polecam rozglądnąć się za jakąś drukarką foto taką jak...
Każdy kto używa drukarki po pewnym czasie zastanawia się nad możliwością obniżenia kosztów eksploatacji drukarki czy urządzenia wielofunkcyjnego.Jednym z sposobów jest uzupełnianie atramentu w pojemnikach urządzenia/drukarki. Ceny takich atramentów są różne i są nie wielkie różnice w cenie za pakiet 3*20ml atramentu kolorowego i 2*20ml za atrament...
Don’t Sleep. Aplikacja zapobiega zamknięciu systemu, zrestartowaniu,Hibernacji, wylogowania się, blokuje wygaszacza ekranu.Jest to istotnie jak używamy starsze programy. W10Privaty to gratka dla tych, którzy chcą zachować prywatność w systemieWindows. Program działa tylko na Windows 10 i do pełnej fukcjalnościwymaga uprawnień administratora....
Epson DX8400 czy DX8450 (różnią się jedynie kolorami) to podobne modele do wcześniej wspomnianego przeze mnie sx405 (jego poprzednik). Używa tych samych tuszy i ma podobne parametry a można do dostać już od ceny ok 250 zł: http://www.ceneo.pl/869941Ma 4 osobne tusze (jak najbardziej dołączone są do zestawu). Na...
WitamMam taki oto problem, kupiłam używaną drukarke Lexmark Z602Poprzedni właściciel twierdził że drukarka kiedyś drukowała ale potem była troche nie używana.DO drukarki był tusz niby nowy , ale nie chciało drukować więc kupiłan zupełnie nowy kartridż z czarnym tuszem,...
W zestaw wchodzą:- telefon - całkiem sprawny, bateria wytrzymuje do 9 dni (po dwóch latach używania), wyświetlacz bez ani jednej rysy. Wadami mogą być lekko wytarty górny kursor, i pęknięta obudowa pod zerem. Poza tym jest zadbany,- ładowarka,- słuchawki - oryginalne, używane tylko raz (sprawdzałem czy działają),-...
Hej, szukam PC do gier, kwota do 5300zl już z przesyłką.Interesuje mnie cały zestaw + klawiatura (z niskim osadzeniem klawiszy). Ewentualnie cały zestaw do 5200 i tą stowkę przeznaczę osobno na klawiaturę.Zależy mi, żeby uciągnął wiedźmina 3 na ultra + bez problemu dało się na nim streamować, używać photoshopa itd.Przy czym koniecznie:- i7-dysk SSD
Co do Epsona to masz wybór pomiędzy DX7450 lub DX8450 (różnią się jedynie wyświetlaczem LCD). Tak jak wspomniał Weksel są tam same tusze (4 osobne). Jeśli chodzi o ceny i wydajności to odsyłam na stronę: http://swiat.drukarek.pl/drukarki/6635/eps...lus-dx7450.htmlZ ciekawych rzeczy to można do nich dokupić tusz czarny o większej pojemności (jak masz...