TO nie do konca tak to co masz wpiete w USB to karta sieciowa WLAN ona nie zadziała po wpieciu jej do routera w port USBTobie potrzeba dwoch urządzen np routera i AP badz jednego ustrojstwa w postaci Ovis Link G.DuoW pierwszej wersji do jednego urządzonka wkrecazs sobie antene panelową i ustawiasz go w tryb WISP badz Client, łaczysz go z drugim routerkiem badz AP ktory rozesle sygał Wi-Fi po...
Witam.Tylu linków to chyba jeszcze nikt nie powrzucał A tak poważnie, to jeśli chcesz mieć spokój ze sprzętem to nie szukaj jakiś plastikowych pudełek z diodami po 40zł, bo o ile zakup przebiegnie łatwo, tak potem stracisz przy tym tylko mnóstwo nerwów. Jak już nie raz mówiłem, mam pełne zaufanie dla produktów firmy NetGear i kilka osób za moją radą poszło i są zadowoleni - przykład wyżej. Z...
Livebox to straszna kicha, wcale nie dziwię się, że są z nim problemy. Polecam oddać to badziewie i nie płacić miesięcznego haraczu. Do neostrady warto kupić normalny router z wbudowanym modemem ADSL2+. W zależności od szybkości obecnego łącza-do 10 Mb/s wystarczy router w standardzie g, np. Netgear DG834G, a do szybszych łącz warto kupić w standardzie n,...
Powerline komplikuje nieco sprawę i koszt jest większy, ja pozostałbym przy standardowym routerze-rozwiązania są 2: albo kupujesz drugi AP/router z funkcją WDS i łączysz go kablem z routerem, który obecnie posiadasz, albo kupujesz router z funkcją AP-Client i łączysz go bezprzewodowo z obecnym routerem. W drugim przypadku musisz mieć 2 radia, żeby sygnał przekazać dalej drogą bezprzewodową. Z...
Witam mialem w domu siec przez kabel RJ-45 neostrada udostepniona tak ,ze byl intenet na 2 komputerach. Teraz zakupilem router netgear dg834g i mam problem z konfiguracja a wlasciwe oprogramowaniem do niego.Otrzymalem plytke z instrukcja podlaczenia tego routera .Wszystko podlaczylem dioda lan swieci sie na zielona tak jak adsl .W moim miescu sieciowym...
Witam serdecznie Mam zamiar zrobić format wszystkich dysków i postawić Win XP od nowa, jednak posiadam router Netgear DG834g.Do opcji routera wchodzę poprzez wpisanie w przeglądarce 192.168.0.1. Tam mam wszystkie opcje. Jako że w domu mam jeszcze kilka laptopów, to poprzez router one łączą się z naszym internetem.Żeby podłączyć urządzenie do naszej...
No to niestety nie jestem w stanie więcej pomóc.Trzeba szukać rozwiązań w internecie.Tutaj znalazłem jeden wątek:http://www.skyuser.co.uk/forum/asking-help/28294-trying-flash-dg834gt-router-using-vista-anyone-done.htmlPrzeczytaj całość.
Witam.Posiadam Router Netgear Sky DG834GT i w ustawieniach (Patrzyłem we wszystkich zakładkach) nie ma pola na nazwę użytkownika i hasło do internetu, posiadam internet z "Netii" po przez kabel "Telefoniczny" czyli ADSL, próbowałem wszystkiego ale nic nie wychodziło proszę o szybką odpowiedź.Dołączam SS: (ScreenShot)1 SS:...
Witam.Mam podobny problem gdy: posiadam Router Netgear Sky DG834GT i w ustawieniach (Patrzyłem we wszystkich zakładkach) nie ma pola na nazwę użytkownika i hasło dointernetu, posiadam internet z "Netii" po przez kabel "Telefoniczny" czyli ADSL, próbowałem wszystkiego ale nic nie wychodziło proszę o szybką odpowiedź.Dołączam SS:...
Ale wpadka. To jest zwykły router do podłączenia kabla LAN, a nie linii telefonicznej. Potrzebujesz router z funkcją modemu ADSL, a to już wydatek kilkudziesięciu złotych więcej. Jak chcesz to mogę odsprzedać Ci Netgeara ADSL+ DG834G nie jest już mi potrzebny od kilku miesięcy..
Witam. Kolega nakierował mnie na Wasze forum więc łapię się ostatniej deski ratunku, czyt. Was! Na wstępie napiszę że chodzi tu o grę Battlefield3, problem powtarza się notorycznie uniemożliwiając normalną grę. Mam z nią problem, nie wiem czy to wina gry czy mojego komputera. Do tej pory grałem na rozdziałce 1280x1024, ustawienia ultra i wszystko było okej 60 fps zero ścinki aż tu nagle na...
Takie dzialanie jak opisales obecnie mija sie z celem. Podstawowe routerki sa dosyc tanie, a przynajmniej nie bedzie to tak upierdliwe jak z kompem udostepniajacym wifi. Takze zakup moze dg834g. Sam go kiedys mialem, dlatego smialo polecam;)
jak wyzej, tani router wifi bedzie najlepszym rozwiazaniem. chocby dg834g/dgn1000. generalnie udostepnianie neta przez komputer jest uciazliwe i malo wydajne.