Witam chciałbym zaprezentować artykuł dotyczący tego, w jaki sposób można podkręcić procesor Pentium Dual-Core E2140 kosztujący ok. 250 zł do 2,6 GHz czyli częstotliwości odpowiadającej procesorowi Core 2 Duo E6750, kosztującego ok. 700 zł.Wydaje mi się ze zainteresuje to nie jednego użytkownika owego procesora.Jednak przed przystąpieniem do...
Chodzi ci o Taki niby "podręcznik" jak podkręcić proca ??1. Ustawienia BIOSuPodkręcania najlepiej dokonywać z poziomu BIOSu, jest ono wtedy ustawione na stałe, niezależnie czy mamy włączony odpowiedni program pod Windowsem, czy też np. pracujemy pod Linuksem.Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy najpierw zaktualizować BIOS swojej płyty głównej, są one dostępne na stronach producentów...
Witam! Prosze o jakąś sugestie bo już brak mi pomysłów... Posiadam stary bo już 5 letni komputer Pentium 4 2.4Ghz 512kb FSB 800 na płycie ASUS'a P4PE na chipsecie i845 otóż ok. tygodnia temu komputer przestał działać i przy próbie uruchomienia czarny ekran i odzywa sie pani "system failed cpu test" ok wyczyściłem komputer wyjąłem i...
Witam!Chciałbym poznac zdanie szanownych forumowiczow co sadza o tym zestawie. powiem tylko ze kierowalem sie glownie tym zeby Gothic smigal jak najlepiej.oto zestawienie:PROCESOR-CORE 2 DUO 2.66GHz E6750 socket 775 BOX Socket: s. 775; Częstotliwość szynyFSB: 1333 MHz; Typ procesora: Core 2 Duo; Częstotliwość...
Witam . Jestem nowy na forum ,przewertowalem je cale i nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytanie jak podkrecic ten sprzęt i czy wogole da sie z niego cos wyciągnąc .. Typ procesora AMD Athlon XP, 1400 MHz (10.5 x 133) 1600+ (palomino)Nazwa płyty głównej Chaintech 7AIA5(E)Pole WartośćWłaściwości mostka północnego (Northbridge) Mostek północny (Northbridge) VIA VT8363A Apollo...
Witam,Ostatnio zakupiłem E2140, ASUS P5K-PL i Patrioty 2 x 1GB i zastanawiałem się nad podkręcaniem procesora chociaż do stabilnego 2,5 GHZ. Dodam, że posiadam zasilacz firmy Enlight 350 W i boxowe chłodzenie. Niestety jestem na tyle dokształcony o overclockingu, iz wiem zeby zmienic FSB.Czy mogę spokojnie dać na 300...
Jak w temacie mam pytanie odnośnie podkręcenia procka e2140 na płycie Foxconn 945P7AD-8KS2H, chipset i945P.Otóż nie mogę znaleźć w BIOS'ie opcji przestawiania FSB, znaczy to że na tej płycie nie podniosę wartości FSB?Płytę doradzoną mi forum idg, także powinna być dobra i...
Witam jak w tytule procek Q8200,po przekroczeniu fsb mniej więcej 376-378 (2,33 @2,63) i zwiększeniu napięcia na szynieFSB +0,25 i MSH +0,50 i VCore powyżej nawet 2,6XXXXpo zapisaniu ustawień komputer się włącza ,normalka system startuje , (uruchomił...
Witam jak w temacie kupiłem sobie na allegro a w zasadzie to złożyłem składaka.Procesor: E4300 1.8GHz lga775Chłodzenie procka: Cooler Master Hyper 101Pamięć RAM: Kingston HyperX DDR3 2 X 2GB 1333MHz CL9 blu. 4 GBPłyta główna: ASUS P5G41C-M LXKarta graficzna: ASUS EN8800GS TOPDysk: 120GBZasilacz: seasonic ss500et 80+ bronzePytania...
Nie jest to black edition także kręcić możesz tylko poprzez szynęFSB oraz szynę dla pamięci RAM.Przy kręceniu CPU FSBszyna pamięci automatycznie idzie Ci do góry także musisz ją ustawić tak aby nie...
Nie jest to black edition także kręcić możesz tylko poprzez szynę FSB oraz szynę dla pamięci RAM.Przy kręceniu CPU FSBszyna pamięci automatycznie idzie Ci...
Ok będę patrzył, dzięki wielkie za pomoc. A co byś powiedział o takim procesorze:http://ark.intel.com/products/33915/Intel-Core2-Duo-Processor-T5750-2M-Cache-2_00-GHz-667-MHz-FSBTeż jest to Core2Duo, jest dużo tańszy od T7200 czy T7400 ale pewnie też słabszy. Ale myślę że taktowanie 2 x 2Ghz, szybsza szyna 667