może i jest duża różnica cenowa między e4300 a e6600.ale pomyśl logicznie. gdyby różnica była tylko 10% to po co ten e600 byłby aż o prawie 100% droższy od e4300.Po to zeby zarobić. Zauważ że 4300 musisz podkręcic żeby uzyskac taktowanie 6600 wiec różnica w cenie jest uzasadniona. Nie wiem dlaczego piszesz...
WitamZamierzam kupić nowy komputer do 1800 złMieszkam w Warszawie i nie znalazłem sklepu w którym by można było kupić bardzo tanio części. Wybrałem więc Allegro uwzględniając jak najwięcej produktów z możliwością odbioru osobistego.Zebrałem taki zestaw. Co o nim sądzicie? Co byście w nim zmienili? Elementy wybierałem takie, które mi pasują, więc może z niektórymi będę miał w przyszłości...
To że różnice przy wielu aplikacjach na raz to bzdura. Beda takie same jak przy jednej, jezeli uważasz inaczej to wytłumacz dlaczego, jezeli nie to nie pisz głupot.Wyciagnąłes stary test, w zasadzie nie e4300 tylko 6300 ale niech bedzie. Przy niskich czestotliwosciach procesora różnice sa bardziej zauważalne ale to też przeżyję. Często jest ok 10%...
Nie wiem, jakoś nie mam zaufania do AMD. Mój kumpel informatyk jest po baaardzo ciężkich przejściach. Całe życie na AMD, same problemy. W końcu postanowił się przesiąść na intel, doradziłem mu E6550 i stwierdził: "[beeep] mać nareszcie pożądny komp."W takim razie taki z niego informatyk jak z koziej ....Wiatrak mu przeważnie stoi, tylko jak gra to się włącza (Pro Street, Crysis). A...
Witam!doradźcie mi jaki procesor wybrać do tej płyty głównej.Składam sobie komputer i nie mogę się zdecydować który procesor kupić.Bardzo mnie interesował E4300 1800MHz szyna 800MHz L2 2x1MB rdzeń Allendale cena 415zł,z powodu na bardzo dobrą podatność na podkręcanie, z biegiem lat mogę go sobie podkręcić i nie muszę kupować nowego.Niestety jest...
Po co płacić 500 zeta za kartę kiedy można kupić Palita 8600GT i po wykręceniu mamy też praktycznie wersję 8600GTS a cena 365 zeta w morele.Co do procka. Warto czy nie warto e6750. e6750 ma stepping G0 i lata na 3.7GHz (tyle na idg uzyskują użytkownicy) a na labie to mieli sztukę która 3.8 na stocku robiła. Oczywiście na co dzień bym go tak nie katował ale 3.5 myślę że nie będzie dla niego aż...
Chce kupic sobie nowy komputer (a wlasciwie kilka czesci) oto proponowany zestaw:Dysk twardy: Seagate ST3250620AS 250GB sATA II 16MB http://www.proline.pl/sho...ATE+ST3250620AS Karta Graficzna: Galaxy GF 7900GS 256MB 256Bit CM PCI-E DDR3 1.2 ns http://www.proline.pl/sho...Y+7900GS+256+CM Pamięć: Geil 2GB DDR2 800 Dual Chanel Kit Ultra CL4 http://www.proline.pl/sho...2GB+DDR2+800+KU Procesor:...
Witam, w wakacje mam zamiar kupic sobie nowego kompa i podaje jego parametry:Procesor: Core 2 Duo e4300Płyta główna Abit AB9Karta graficzna Galaxy GeForce 7300GT 128mb + zalmanPamięć RAM: Kingston HyperXdo tego zestawu pasuje tez jakis 500w zasilacz ale nie mam pojecia jaki to moze byc mam nadzieje ze taki zestaw bylby dobry bo procek da sie krecic do...
witamzdecydowałem się na kupno mobo foxconn p35a-s i zastanawiam się jaki zasilacz do niej będzie najlepszy (czyt. cena/jakość ), na płycie są wejścia 12v 24-pin i 12v 8-pin, to drugie chyba zasila procesor a z racji że myślę o OC mojego e4300 to chciałbym zasilacz z pełnym 24-pin i najlepiej chyba żeby miał też pełne 8-pin a nie 4 albo 2x4, może ktoś...
Gigabyte 965P-DS3 - płyta główna, jedna z lepszych płyt do overclockingu Core2DuoCore2Duo E4300 - procesor 2.8 GhzTaniej nie będzie, wszystko po 200zł.Sprzedaję, bo nie korzystam z komputera. Sprzęt był używany dwa miesiące, na chłodzeniu wodnym. Więcej informacji w aukcji, można zakupić prywatnie, wtedy pokrywam połowę kosztów transportu lub na Allegro.
Nie wiem, jakoś nie mam zaufania do AMD. Mój kumpel informatyk jest po baaardzo ciężkich przejściach. Całe życie na AMD, same problemy. W końcu postanowił się przesiąść na intel, doradziłem mu E6550 i stwierdził: "[beeep] mać nareszcie pożądny komp." Wiatrak mu przeważnie stoi, tylko jak gra to się włącza (Pro Street, Crysis). A wszystko na fabrycznym coolerze. Temperatura 32'C w...
Niepotrzebnie tak kombinowałeś z tym e4300 bo e4500 byłby równie dobry. No ale jak juz zamówiłes to też może bycCo do pamięci - są dobre tylko zalezy ile kosztują. Żeby wykręcić e4300 na 3GHz w zupełnościu wystarczą najtańsze 800MHz (a w zasadzie 667 tez by starczyły) więc nie ma co pakowac kasy w drogie pamięci bo...
@NurekDzięki za podpowiedzi.O 14 dzwoniłem do sklepu internetowego z pytaniem czy mają jeszcze E4300 no i okazało się że mają za 368zł z gwarancją 36 miesięcy.Więć długo się nie wahałem i zamówiłem! Jestem ciekawy kiedy go dostane?Co do E4300 można jeszcze go znaleść na różnych porównywarkach cen, niestety ceny...
E4500 kręci się równie dobrze jak e4300 więc żaden problem jak go weźmiesz. E4300 już nigdzie nie dostaniesz bo wyszły z produkcji.E6550 raczej nie warto - do podkręcania musiałbyś miec sporo mocniejszą pamięć niż planujesz, a to podniosłoby koszty całego zestawuNie ma takiej karty jak 8600GS do komputerów...