Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Intel Core i5 2500KAsrock P67(B3)Kingston 4 GB x2 razem 1400złalbo Intel Core i5 2320Asrock P67(B3)Kingston 4 GB x2 razem 1200złCo sadzicie o tych zestawach ? A mam pytanie jak mam Intel Core 2 Duo...
Będę musiał dozbierać 400zł i kupie 1 zestaw tylko temperatura mnie martwi na procku.Intel Core 2 DuoE7200 +Scythe Mugen 2(3.8GHZ) i temperatura 1 rdzenia jest 71-75 stopni a...
WitamMam pełno syfu w komputerze, otwierają mi się jakieś skanery online na stronach www, same włączają mi się okna gg, oraz przełącza mnie pomiędzy różnymi oknami, tak się nie da normalnie pracować przy komputerze. Skanowałem różnymi anty-spyware niby usunęło, ale same to wróciło.Proszę o sprawdzenie loga:Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2Scan saved at 20:22:34, on 2007-08-24Platform:...
Witam , mam taki problem z laptopem, model Asus F3Sc. Chodzi o to , że przegrzewa się procesor i chyba karta graficzna , wentylator pracuję pełną parą tzn. co chwila zwalnia jak schłodzi porocka a potem znów na maxa jeśli się grzeje. Ogólnie laptop chodzi jak odkurzacz..głośno. Rozbierałem laptopa prawie całkowicie , ponieważ wymieniałem jeszcze zawiasy ale mniejsza z tym. Ogólnie czyściłem ,...
Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...
Ok będę patrzył, dzięki wielkie za pomoc. A co byś powiedział o takim procesorze:http://ark.intel.com/products/33915/Intel-Core2-Duo-Processor-T5750-2M-Cache-2_00-GHz-667-MHz-FSBTeż jest to Core2Duo, jest dużo tańszy od T7200 czy T7400 ale pewnie też słabszy. Ale myślę że taktowanie 2 x 2Ghz, szybsza szyna 667FSB i...
Witam, chciałbym jakiś dobry komputer do 1000 zł do gier, stawiam raczej na używane. Znalazłem dwa modele, proszę o opinie:1.Procesor: Intel Core 2 Duo E7300 2.66 GHzPamięć: 3GB ram Karta grafiki: 512MB Geforce 9600gt (DDR3 256bit)Dysk: 320gb2.Procesor - Intel
Mam E7200 (2.53Ghz 266x9.5 Vcore 1.22) do testowania używałem OCCTNa defaultowym coolerze z box'a w spoczynku grzał sie do 56 st.Podczas 100% obciążenia po 3 min nagrzewał sie do 69 st. i program kończył prace z komunikatem CPU TO HOT!Dziś założyłem mu Pentagram Freezone HP90 (2000rpm) przyklejony na...
Witam wszystkich,Z góry przepraszam za długość posta, starałem się być jak najbardziej dokładny.Mój problem występuje od niecałego tygodnia.1) Pierwsze objawy to spowolnione działanie gier i dość wysoka temperatura w stresie (ok. 90C). Po 1-2 dniach od tych objawów komputer zawiesił się po raz pierwszy - obraz stanął w miejscu, dźwięk zaczął "skakać"...
83 stopnie to dobra temperatura dla Core2Duo? 100C to jest max., a 70-75 to normalna i akceptowalna temperatura w stresie dla tego procka; zresztą nie napisał po jakim czasie uzyskał taką temperaturę i w jaki sposób.