Witam, Mam problem z serverem ktory ma dwa procesory a system Windows 2003 pokazuje tylko jeden. Sprawdzalem to od strony systemu w Biosie nie widze zadnych dodatkowych ustawien do tego.Wiec chyba potrzebuje wsadzic inny procesor i sprawdzic czy to cos zmienia ale niestety nie umiem dobrac wlasciwego bo mam sprzeczne informacje. Ten jeden procesor przedstawia sie nastepujaco: W...
Szybszy będzie Pentium G....pytanie po co?Skoro za 450zł można kupić i kartę i procesor pod obecny sprzęt.E7200/300/400 używany na allegro + nowy HD4850DDR5proca kręci i jest git.E7400 za 180złhttp://allegro.pl/c2d-e7400-2-x-2-8ghz-i2218526016.htmllubE8200 za...
ok dzieki wielkie. 1. Podsumwujac musze miec ze soba procesor tak czy siak, rozumiem ze ten http://www.amazon.co.uk/Intel-BX80571E7400-E7400-Core-Processor/dp/B001J55LFYto jest dokladnie ten sam co mam w swoim serwerze? Dzieki Waszej pomocy chyba znalazlem problem. Na tym problematycznym serwerze mam Advanced Configuration and Power...
Tak to jest ten sam procesor. Widocznie stary system inaczej go interpretuje bo nie rozpoznaje do końca prawdziwego modelu tego CPU. W czasach debiutu W 2003 nie było jeszcze długo tych procesorów.Wiec spokojnie moge kupic ten z amazon? Przymierzalem sie do tego http://www.amazon.co.uk/Intel-BX80571E7400-E7400-Core-Processor/dp/B001J55LFY ...
Witam!Mam do sprzedania opisany poniżej komputer. Pod każdym komponentem opisałem jego stan oraz ewentualne braki. Sprzęt sprzedaję z powodu wymiany na coś szybszego, choć nadal jest bardzo dobrym komputerem. Sprzedaję bez napędów ponieważ mam zamiar zatrzymać je do nowego komputera. By uniknąć nieporozumień starałem się jak najdokładniej opisać niedoskonałości tego sprzętu. Po parametry...
Witam, Podczas normalnej pracy wszystko jest jak najbardziej okej. Podczas obciążenia komputer nagle ni z tego ni z owego się wyłącza (nie restartuje, tylko wyłącza, jakby odciął mu prąd) - brak jakichkolwiek błędów. Sytuacja najczęściej pojawia się podczas grania w gry. Temperatury są okej, pasta na procesorze wymieniona, nic się nie przegrzewa. Nie wiem na czym się skupić w diagnozie...
Tak jak napisalem wczesniej mam serwer w ktorym sa 2 procesory ale widac tylko jeden. Wydaje mi sie ze jeden moze byc popsuty choc nie mialem zadnych bledow ani sygnalow ze strony systemu. Po prostu byl i nie ma. Wiec musze jechac go zobaczyc osobiscie daleko i chcialbym wziac procesor na ewentualna wymiane. Ten jeden procesor co chodzi to pokazuje mi tak jak napisalem: W System...
Witam,parę lat temu kupiłem zestaw komputerowy, który teraz chciałbym trochę udoskonalić, aby pograć w gry komputerowe. I tutaj moje pierwsze pytanie, czy da się jeszcze zmodernizować ten zestaw w takim stopniu, żeby uciągnął dzisiejsze gry na wysokich detalach? Chciałbym zostawić płytę główną, ale jeśli to będzie konieczne jest możliwa jej wymiana. Płyta główna: Gigabyte...
Witam. Mam problem z dźwiękiem na komputerze. Otóż chciałem, aby w moich ustawieniach do nagrywania byłą opcja "mix stereo". Więc wyczytałem, że podobno pomoże instalacja sterowników do płyty głównej. Więc tak zrobiłem ;) Faktycznie mix stereo się pokazało, lecz kompletnie straciłem dźwięk w komputerze. I tu pytanie: Co zrobić aby znowu był dźwięk, oraz miks stereo? Mój komp: Windows 7...
Gram teraz w lola ale chcę spróbować dota2. Mam toshibę A200-1IZ (Typ Core 2 Duo T7250Moc [GHz] 2.00; Karta graficzna Nazwa ATI Mobility Radeon HD 2600) Nieźle śmiga ale się psuje, nie chcę go naprawiać. Chcę inny kupić bo jestem na wyjeździe(będę w domu za parę miechów). Nie mam na czym grać . Normalnie w domu gram na PC. wymagania lol: Zalecane Procesor 3 Ghz RAM 1 GB...
Witam, mam problem z komputerem, mój sprzęt to: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz, płyta gigabyte 945p-s3, zasilacz 400, grafa amd radeom hd5450 1Gb ddr3, 4 Gb ddr2 800mhz. Mój problem polega na tym, że BIOS czyta mi taktowanie procesora jako 1.6 Ghz i nie wiem dlaczego tak jest skoro powinien czytać 2.8Ghz. Zwiększałem...
Witam.Mój problem polega na tym że podczas grania w niektóre gry, komputer zawiesza się i wywala bluescreen. Przy grach takich jak : Call of Duty 4 MW , FiFa 12, Gothic , czy SpellForce nie (wszystkie oryginalne z wyjątkiem fify). A taki Shaun White Snowboarding , NFS Hot Pursuit czy też State of Decay.Mój sprzętPłyta : Asus P5QCProcesor : Intel core 2 duo e7400...