Na Słońcu pojawiła się plama, która zapoczątkowuje kolejny 11- letni cykl aktywności słonecznej. Na zaprezentowanym zdjęciu widać dużą plamę oznaczoną numerem 10980, jeszcze z poprzedniego cyklu oraz niewielką nową (nr 10981), która zwiastuje cykl nr 24.Jednak, aby naukowcy uznali, że cykl nr 24 stał się dominujący, musi pojawić się jeszcze wiele nowych plam.Plamy słoneczne to obszary na...
Na forum faktycznie rozwiązali problem. Ale trzeba je doczytać do końca. Nie wszystkim pomoże samo usunięcie gąbek (choć niektórym tak). Problemem jest elektrostatyka obudowy. Przeskakuje ładunek między częścią gdzie jest płytka touchpada i dolną częścią. Trzeba otworzyć netbooka i:1. Usunąć dwie gąbczaste podkładki (niektóre egzemplarze mają od razu jedną lub wcale)jeśli nie zadziała, to2)...
Witam.Mam problem z laptopem. Po bardzo spowolnionym uruchomieniu systemu, gdy próbuję otworzyć jakiś program lub pasek autostartu, następuje zawieszenie komputera (ikonka klepsydry przy kursorze). Ma to miejsce szczególnie po kliknięciu na pasek autostartu i uruchomieniu okna Panelu Sterowania, gdzie edytować można takie ważne ustawienia jak włączenie oprogramowania antywirusowego,...
ja w choroskopy nie wierze one maja to do siebie ze sa napisane w taki sposob ze kazdy zodiak po przeczytanieu moze pasowac do kazdego czlowieka a te choroskopy co sa w gazetach to pisza jacys ludzie co wogole sie nie znaja na Astrologii strata czasu na to jak bym chcial poznac swoja przyszlosc to bym wolal isc do...
Link do licytacji na allegro: http://allegro.pl/lenovo-ideapad-y700-17isk-akcesoria-bcm-i6645593407.html Witam. Mam na sprzedaż ciekawy zestaw dla graczy. Co sprzedaję? 1. Laptop: Lenovo IdeaPad Y700-17ISK. 2. Podkładka pod mysz: Lenovo Y...
Tu masz sposób na "czystą" instalację systemu Windows na Lenovo:1. Upewnij się, że wykonano kopię zapasową wszystkich danych, które chcesz kopii zapasowej na dysku zewnętrznym. Upewnij się także, aby wykonać kopię zapasową sterowników na partycji
Pomocne zagadnienia, porady i sztuczki w programie MS Excel Poradnik stworzony dla wersji 2010, ale kompatybilny z innymi wersjami, jak 2007 i 2013 (niektóre polecenia mogą znajdować się w innym miejscu, ale na pewno będą w programie). Wybrane zagadnienia, które najczęściej sprawiały problemy lub były ciekawe wg kursantów biorących udział w...
WprowadzenieMiesiąc temu kupiłem telefon LG Optimus Black, który pojawił się na rynku w drugim kwartale 2011 roku, więc jest to całkiem świeży model. Równocześnie z nim pojawiły się też dwa inne modele, LG Optimux 2X oraz LG Optimus 3D. Czy dobrze zrobiłem wybierając akurat ten model? Za chwile
BTW.Toldo a gdzie ustawa o ochronie danuch osobowychCzak ta ustawe potraktowal z polobrotu A teraz Nowosci z zycia "czaka"Dobry, lepszy, Chuck Norris. Chuck Norris uprawiał sex nawet z Matką Ziemią. King Kong to historia Chucka Norrisa na Pałacu Kultury i Nauki.Chuck Norris w chińskiej restauracji dostaje prawdziwego kurczaka. Chuck Norris rozumie polską scenę polityczną.Na początku...
Na wstepie przepraszam za brak polskich znakow, ale klawiatura i Windows niemiecki Model 1215B-BLK151M, ktorego jestem posiadaczem jest chyba najslabszym z modeli opartych na nowym APU (karta graficzna zintegrowana z procesorem) od AMD dostepnych na rynku.Jednordzeniowy procesor, zaledwie 1GB pamieci RAM, dysk 320GB, brak USB 3.0 i bluetootha.SPECYFIKACJAProcesor: AMD C30 1.2GhzKarta...
Telefony SE podstawowe pojęcia i terminy przygotowanie platformy db2020 do patchowania i zdjęcie simlock-a.SEUS ( Sony Ericsson Update Service) ang. Centrum aktualizacji Sony Ericsson)CID = Ten numer oznacza wersje zabezpieczenia telefonu obecną w Sony Ericsson. Nowe systemy zabezpieczeń są wypuszczane, co jakiś czas, po to, aby zatrzymać osoby przez odblokowywaniem/flashowaniem/manipulowaniem...
VSWitam. W swoim krótkim artykule chciałbym przedstawić różnicę pomiędzy Firefox 2.0 oraz Internet Explorer 7.0. Chyba każdy zauważył, że podobnie jak przy każdej innej wersji Microsoft robi dużo szumu odnośnie IE, szumu zupełnie nieuzasadnionego. W 7 wersji IE dodano m.in. system zakładek, obsługę kanałów RSS, zintegrowane wyszukiwanie, czy też możliwość dodawania nowych funkcji poprzez...
Postanowiłem napisać poradnik o Gimpie dla początkujących.Spis treści:1. Krótko o programie.2. Download i Instalacja.3 Funkcje programu.--------------------------1. Program GIMP służy do edycji grafiki. Oferuje nam bardzo dużo nowych możliwości. Jest dużą konkurencją dla programu firmy Adobe, Adobe Photoshopa. Ma NIEPORÓWNYWALNIE więcej opcji, niż paint. Jest łatwy w obsłudze, przejrzysty....
Jak radzić sobie z dyskiem ?WstępDyski jako urządzenia mające umożliwić nam zapis, przechowywanie i odczyt danych którymi obracamy w codziennym życiu, mają niezwykle ważne znaczenie. W dzisiejszym świecie bez nich nie bylibyśmy stanie pracować, bawić się ani przetwarzać...