Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...
LISTA POLECANYCH ZESTAWÓW KOMPUTEROWYCH W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHprzygotował: jackassOstatnia aktualizacja - 01.2016Zestawy przystosowane są główne dla graczy, lecz sprawdzą się w innych zastosowaniach - dom/biuro, multimedia itp Wszystkie części są odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe podzespoły, bez żadnych No-Name....
Witam.Niedlugo zamierzam sprawic sobie nowy sprzet jako, ze obecny z komputerem ma juz nie wiele wspolnego. Poczytalem co nieco, a ze nie bylem na bierzaco z nowosciami zasiegalem rady na innych forach, teraz kiedy mam juz praktycznie to co by mi odpowiadalo chcialbym zasiegnac i opinii z innych zrodel, aby miec calkowita pewnosc i pozniej nie zalowac. Tak wiec przychodze z tym do Was Glowne...
Witam, potrzebuje zrobić spis podzespołów do komputera za około 3000 kupowanego w sklepie w Warszawie (wszystkie sklepy internetowe odpadają), i teraz chodzi mi o coś takiego, aby napisać jak najwięcej porównywalnych do siebie rzeczy, które można będzie dopasować do kompa.. (w sklepie może nie być np: Foxconna albo jakiegoś ASUS-a). Ja wybrałem coś takiego numerki odpowiadają chęci zakupu np:...
Witam stara karta graficzna spaliła się .Model jaki miałem to GeForce 8500GT Silient 256MB,na której grałem w gry jak Call of Duty 4: Modern Warfare,w zimowe wieczory pograłby w jakieś gry. Myślałem np Call of Duty: Black Ops II,lecz nie chciałbym zbyt inwestować gdyż komputer jest już leciwy.trochę poszukałem i znalazłem parę kart.Fundusz jaki mam to 100...
Mam płytę główną FCGIGABYTE 7VT880-RZ i od początku w niej jest karta graficzna SP8834T 128MB GeForce FX5200 ale ona sie spaliła i chce kupić nową karte graficzną lecz nigdzie nie mogę znaleść tego modelu więc czy tak karta działa by na tej płycie...
Więc postanowilem sobie kupic nowa karte graficzna... w tym celu przeszukalem allegro i tu jest problem... moje srodki sa niestety bardzo ograniczone ostatnio... i chialbym fachowej dorady, i czy mozna na Wasza profesjonalna rade:) szukam karty od 200-300zl wypatrzylem juz...
Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Co warto kupić? Listopad 2018 r. Witajcie niestrudzeni poszukiwacze sprzętu. Chciałem Wam przedstawić comiesięczne zestawienie polecanych laptopów na listopad 2018 r., które skatalogowałem według cen oraz przeznaczenia modelu. Finalnie wybór należy oczywiście do mnie, lecz inspiracji dostarczają mi modele polecane na forum/testy oraz...
Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem przeciętnym użytkownikiem komputera. Dlatego też nie posiadam zewnętrznych mierników temperatur oraz napięć, a także możliwości dostępu do takich. Nie podkręcam podzespołów, a moja wiedza nt. hardware jest minimalna.Specyfikacja sprzętowa:System...
Karty graficzne AGP powoli wychodzą z użycia – jednak wiele osób dale korzysta z tej przestarzałej technologii . W tej chwili żaden nowy komputer nie posiada interfejsu agp.Postaram się więc skupić na najniższych przedziałach cenowych – jak i tych wyższych , nie wykluczając kart używanych .Do 100zł Radeon 9550 128mb 128bit Gigabyte – około 50zł+Świetna podatność na...