Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Procesor ujdzie ale wypadałoby podkręcić co najmniej do 3.0Ghz.GF 9800 GX2 to dwie karty 9800 w 1.http://allegro.pl/karta-grafiki-geforce-9800-gx2-1gb-dwie-w-jednym-i1517537360.htmlMożesz wziąć też HD 4870http://allegro.pl/sapphire-hd-4870-toxic-800-1100-mhz-full-box-i1517727243.htmlPoczytałem trochę na temat...
Witam,Przymierzam się do kupna kompa na końcu tego miesiąca, lub początek przyszłego i tak sobie poczytuję od jakiegoś czasu forum i nadrabiam zaległości w sprzęcie, bo od dawna się tym nie interesowałem. oczywiście przy ogromnej pomocy tematu z gotowymi zestawami złożyłem sobie coś takiego, ale i tak mam kilka pytań żeby rozwiać wątpliwości. mój budżet to około 2000-2400zł. komp czasem ma...
Witam, niedawno spalił mi się dość wiekowy komputer i planuję w ciągu najbliższych kilku dni zakupić nowy sprzęt. Chciałbym naturalnie usłyszeć opinię doświadczonych hardware'owców na temat proponowanych podzespołów. Zdaję sobie sprawę, że takich...
Witam, jak zapewne wielu, którzy piszą tematy dopiero kupują komputery.. Natomiast ja chciałem fachową radę i ocenę, czy obena skrzynia którą złożyłem ma szanse pożyć.. I co warto w najbliższym czasie jej zmienić..Kupuje komputer po kosztach gdyż wiadomo, nie chce wlać mnóstwo pieniędzy, a obecny komputer czyli Intel Pentium 4 ht, i karta graf ...
a więc dzisiaj wybrałem sie do sklepów niedaleko mnie i stwierdziłem, ze chyba tam kupie ponieważ ceny maja porównywalne z proline no i mam blisko, jednak jak to bywa nie posiadali wszystkich podzespołów i zaproponowali mi troszkę inne.Sklep 1 ProcesorAMD Athlon II X2 250Płyta głównaGigabyte GA-MA770T-UD3P PCI-E s.AM3Pamięć RAMKingston 2GB
Jakby nie było tyle możliwości do wyboru to bym się szybciej zdecydował powiedzcie mi:1. Czy jest duża różnica w szybkości pomiędzy pamięciami DDR2 o tej samej częstotliwości ale innym CAS: 6, 5 lub 4?2. Sam nie wiem czy potrzeba mi aż 4 GB RAMU? Do gier nie wystarczy 2GB? Czy ta ilość jakoś drastycznie wpłynie na gry, biorąc pod uwagę że kupię poniższą...
Witam!Chciałbym poznac zdanie szanownych forumowiczow co sadza o tym zestawie. powiem tylko ze kierowalem sie glownie tym zeby Gothic smigal jak najlepiej.oto zestawienie:PROCESOR-CORE 2 DUO 2.66GHz E6750 socket 775 BOX Socket: s. 775; Częstotliwość szyny FSB: 1333 MHz; Typ procesora: Core 2 Duo; Częstotliwość taktowania procesora: 2666 MHz; Pamieć cache: 4 096 KB; Ilość rdzeni: 2;...
Cześć.Mój aktualny komputer to: Płyta Główna: ASUS Coś tam.Procesor: Intel Core Duo E7300 2.66GHz 2.66GHzPamięć Ram: Dwie kostki DDR2 po 2GB o taktowaniu 400.Karta Graficzna: ASUS GeForce 9500 GT 1GB, 128bit, DDR2 Chciałbym kupić nowy komputer ponieważ ten jest stary i w CS:GO z msaa x2...
Witam!Zamierzam złożyć sobie laptopa do gier o następującej konfiguracji i chciałbym was prosić o opinie (szczególnie chodzi mi tu o grafike i kwestie chłodzenia). Ewentualnie o jakieś modele laptopów do gier w porównywalnych cenach (ok.650 funtów brytyjskich)Chassis & Display Optimus II: 15.6" Glossy Full HD LED Widescreen...
Dzięki waszej pomocy i opiniach złożyłem coś takiego myślę ze to najlepsze rozwiązanie dla mnie :Płyta – Gigabyte MA770T-UD3P /AMD 770, DDR3 1333/Pamięć - GOODRAM DDR3 4GB (2x2GB) 1333MHzProcek - AMD Athlon II X4 630 /2.8GHz, 2MB,...