Skocz do zawartości

geforce gt520m vs radeon 5470

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: geforce gt520m vs radeon 5470

Który laptop jest lepszy Dell Inspiron 15R

WitamChciałem Was prosić o pomoc odnośnie wyboru laptopa. Laptopa używał bym głównie do internetu, jednakże i od czasu do czasu do gier. Jeśli było by to możliwe to w miarę nowe gry. Na oku mam cztery modele:1. Dell Inspiron 15RProcesor Intel® Core™ i3 2,4 GHzModel procesora 370MPamięć podręczna CACHE 3 MBEkran 15,6'', WXGA 1366 x 768 (16:9)Pamięć RAM 4 GB, DDR3 1333 MHzDysk...

laptop do 2000 zł

Witam, chciałbym kupić laptopa dla dziecka w wieku 10 lat do 2000zł. W kilku sklepach do tej kwoty były tylko te modele. Proszę o porady na który się zdecydować, czy istnieje może inny model w tej cenie? Dziękuję za wszelkie porady.Asus X54HY-SX045V 1999złPentium B950 (2.1 GHz, 2 MB cache)LCD : 15.6"RAM: 4GBHDD: 320GBWindows 7 HP 64 bitGwarancja 2 lata w serwisie zewnętrznymkarta...

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...

[Poradnik] Dobieranie laptopa pod względem karty graficznej

Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...

Wybór laptopa na co należy zwrócić uwagę

Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...

Który laptop jest lepszy Dell Inspiron 15R

To z tych podanych Asus K53SJ-SX093V będzie jednak lepszym rozwiązaniem Wujku, ale czy GeForce GT520M nie jest wydajniejsza od HD 5470?

Radeon 5470 czy nVIDIA GeForce GT 420M 1G DDR3

Jestem w tym zielony więc, a chce kupić laptopa no i mam 2 na oku jeden ma Radeon HD 5470 z 512 MB pamięci DDR3, a drugi NVIDIA GeForce GT 420M 1G DDR3 Która lepsza, pod gry i ogólnie.
  • Karty graficzne
  • napisane 17 04 2011 18:36
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 5158

[Poradnik] Dobieranie laptopa w cenach 1500-6000 pod względem wydajności

Laptop za 1500zł:Asus K52N K52 - 2.30GHz 2GB 500GB HD4200 Powinien posiadać coś pokroju C2D i grafiki z serii 4xxx radeon / 8xxx geforce (Nie polecam 5470 / 8400m gs/gt)Laptop za 1800zł:Acer Aspire 5552G - Athlon II X2 P320 2GB 320GB HD5650Powinien...

Techplanet - Zestawy Komputerowe Kwiecień 2013 (TOP)

Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1500zł do 7500zł

WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...

Techplanet - Zestawy Komputerowe Czerwiec 2013 (TOP)

Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...

Upgrade jednostki: RAM, dysk twardy i karta graficzna - pomoc w wyborze

Pogrzebałem na allegro i parę ciekawych znalazłem, i dziękuję oraz przepraszam że Cię tak "wykorzystuje" do wszystkiego, ale przed kupnem lubię zaczerpnąć porady kogoś bardziej doświadczonego a GPU jest najważniejszy z tych trzech wyborów.. Nie jestem typem który ma kasy jak lodu, ale trochę mi jej ostatnio przybyło i chcę zainwestować na przyszłość, dlatego potrzebuję dobrej opinii....

POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1000zł do 11000zł [STYCZEN 2015]

LISTA POLECANYCH ZESTAWÓW KOMPUTEROWYCH W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHprzygotował:  jackassOstatnia aktualizacja - 01.2016Zestawy przystosowane są główne dla graczy, lecz sprawdzą się w innych zastosowaniach - dom/biuro, multimedia itp Wszystkie części są odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe podzespoły, bez żadnych No-Name....

Pomoc w doborze karty graficznej.

Witam!Jestem szczęśliwym posiadaczem komputera marki HP z systemem Windows 7 64-bit. Mianowicie 2 miesiące temu spaliła mi się karta Nvdia Geforce GTX 460 wersja 1GB. Karta została zamieniona na Geforce'a 8600 GTS. Niestety nie jest to karta z wyższej półki. Na poprzedniej karcie mogłem spokojnie siąść w zimowy...
  • Karty graficzne
  • napisane 10 12 2014 19:56
  • Odpowiedzi: 14
  • Wyświetlenia: 3471