W niniejszym temacie zamieszczam polecane przeze mnie płyty główne działające pod procesorami AMD z wyszczególnieniem podstawki AM3 i AM3+. Jak wiadomo nie każda płyta nadaje się do podkręcania, więc przy nie drogiej płycie nie liczmy na duży potencjał OC. Ceny ułożone sa rosnąco, według oferty sklepu morele.netDo 200zł Asus M5A78L-M LX~300złASRock 880GM-LE FXASRock 970DE3/U3S3ASRock 970...
Cztery podzespoły w kompie są najważniejsze bo ich raczej się nie wymienia, płyta główna, zasilacz, dysk twardy, obudowa i plus monitor.Pamięć RAM, procesor CPU, karta graficzna, nagrywarka DVD to są detale które z czasem można wymienić na lepsze bardziej wydajniejsze.Co w laptopach jest to trochę problematyczne a jeśli tak to bardzo kosztowne jedyny plus laptopa że jest mobilny. Zestaw...
Witam!Potrzebuję kupić płytę główną + procesor + ram do kowty 500zł. Oczywiście mówię tutaj o częściach używanych gdyż wątpie, że kupię coś nowego w tej cenie. Przeszukałem już naprawdę sporę i sam już nie wiem co będzie najlepsze tak więc może wy mi podpowiecie :)Mój obecny sprzęt:ZASILACZ: Corsair CX 430PŁYTA GŁÓWNA: AsRock conore 1333 d667RAM: 2GB kingston ddr2PROCESOR: intel core 2 duo...
Będzie to mój pierwszy taki zakup na esc.pl ma sporo pozytywnych opinii ale negatywne tez się znalazły .Tak więc żeby być pewnym dla potwierdzenia który zestaw będzie lepszy. Będzie to mój pierwszy taki zakup na esc.pl ma sporo pozytywnych opinii ale negatywne tez się znalazły : Corsair 4GB 1600 CL9 Vengeance...
Witam otóż do wydania mam 1100 zł tak jak w temacie proszę o pomoc w dobrze reszty podzespołów (Komputer ma służyć do gier)AMD X4 965 6MB BOX 125W Black Edition - Procesor Phenom II (AM3) - Sklep komputerowy - X-KOM.PLGigabyte GA-970A-UD3 (970 2xPCI-E DDR3) - Płyta główna Socket AM3/AM3+ - Sklep komputerowy -...
Damian, nie słuchaj "czarów-marów", jakoby podkręcony Core 2 Duo miał dorównywać FX-6300 ; )Jeśli masz niewielki budżet, to śmiało kupuj AMD. Ale nie FX-4100, nie FX-6100 - to były pierwsze, bardzo nieudane wersje procesorów FX. Ciebie interesują te z "trójką" w środku: 4300, 6300, 8320.Płyty główne pod AMD też są tańsze, biorąc pod uwagę ilość oferowanych funkcji. AsRock Asrock 970 Extreme4...
Nie oszczędzaj na płycie. To po prostu nie jest tego warte.Gigabyte GA-970A-UD3P - świetna płyta.Co do zasilacza - nie podales jaką posiadasz lub zamierzasz posiadać kartę graficzną, więc ciężko coś doradzić...
Witam.Jak większość osób szukam komputera do "wszystkiego". Wiem taki komputer to 20000 mało bo serwera z tego nie zrobię :D Głównie zajmuje się grafiką ale czasem pogram więc no przydało by się nowe gry jakieś odpalić na tym. Moje propozycje : I zestaw : Procesor : AMD X8 FX-8350 AM3+ Płyta : Gigabyte GA-