Witam,Problem polega na tym, iż komputer przy włożeniu pamięci 2GBx2 800Mhz Dual Channel, po minucie się zawiesza i wyskakują bluescreen’y. Ale to tylko koniuszek kłopotów, cała historia poniżej.Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.Początkowa specyfikacja komputera:Płyta: Gigabyte GA-M57SLI-S4 nVidia nForce 570 SLI rev. 1.0 BIOS ver....
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
meesha, a co myslisz o tej ?? Gigabyte 965P-DQ6, P965 Express, Dual nofollowPrzerost formy nad trescia. Ludzie z Pure psioczyli na to , ze DQ6 jako flagowy model gorzej sie kreci niz DS3/DS4. Rewizje 3.3 czyli wspomniane przez Meeshe 6 fazowe Gigacrapy sa ok ale to kosztuje 700 zl wiec zastanowilbym sie. Meesha napisal o przelaczaniu PCI-E na P5xx od...
Cześć.Na początku chciałem przeprosić za brak litery n z kreską ale coś mi się z klawiaturą stało. A co do meritum sprawy to wygląda ona następująco. W sierpniu tego roku kupiłem komputer o specyfikacji:CPU: Intel Core I5 2500KPłyta: AsRock P67 Pro3Dysk: Segate 500GBPamięci: 2x goodram ddr3 4096mb pc1333 cl9GPU: Gigabyte HD7850 OCZasilacz: XFX Core 550WOd...
Witam Panowie i Panie eksperci…Zamierzam kupić nowego kompa i już na wstępie mam 3 sprzeczności…Wydajny, ale cichy, i możliwie najbardziej ekonomicznie… (choć z pewnych rzeczy nie zrezygnuję )Chcę np. w ciszy i spokoju odpalić Gothica 3 na full detail i co by chodził piknie…Konkrety:CPU - AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX Brisbane (Socket...
Witam, chcę kupić sobie komputer stacjonarny, najbardziej wymagającą grą która by była na nim odpalana to będzie właśnie The sims 3 + dodatki - nie musi też to być na najwyższych ustawieniach. Więc nie potrzebuję jakiegoś wypasionego komputera, może być używany. W związku z tym na allegro mam 3 typy podam linki oraz dane (bo aukcjie kiedyś wygasną a temat...
Witam, otóż mam dośc duży problem, jakieś 2 tygodnie temu zacząłem mieć aferakty na karcie GeForce 8800 Ultra. Odesłałem ją do serwisu, kartę odesłali naprawioną. Ale w między czasie kupiłem najtańszą kartę żeby korzystać z komputera (ASUS EN6200LE). Wszystko było ok, wiadomo grafika dużo gorsza ale aferaktów nie było i wszystko działało. Wczoraj odebrałem kartę po naprawie, włożyłem ją,
Siemka! Ostatnio jestem nękany przez taki oto problem:kiedy robię cos na kompie to po około 20 minutach od odpalenia zawiesza się tak że nawet myszka nie reagujei niestety zostaje mi tylko twardy reset ale... kiedy zresetuje nie chce się odpalić Tzn. odpala się na 2-3 sek....
Chodzi ci o Taki niby "podręcznik" jak podkręcić proca ??1. Ustawienia BIOSuPodkręcania najlepiej dokonywać z poziomu BIOSu, jest ono wtedy ustawione na stałe, niezależnie czy mamy włączony odpowiedni program pod Windowsem, czy też np. pracujemy pod Linuksem.Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy najpierw zaktualizować BIOS swojej płyty głównej, są one dostępne na stronach producentów...
Kupiłem nowy sprzęt do firmy:* MB - Gigabyte S-Series (GA-M61SME-S2) [AMD Socket AM2]* CPU - AMD Sempron 3400+ oraz AMD Sempron LE-1100* RAM - 677Mhz DDR2 1GbPo instalce Windows XP (pare razy instalowałem na 3 sposoby: "goła", z Service Pack2, z SP2 + wszystkie uaktualnienia z sieci), wbudowany w Windows XP emulator DOSa (ntvdm) nie
Dlaczego uważasz, że Goodram nie nadają się pod płytę Gigabyte ?Dlatego , ze na nich nie chca cie odpalac z nominalnymi predkosciami. Jesli odpala sie to sa zwisy , resety , problemy ze stabilnoscia. Dotyczy to DFI i ...
Witam wszystkich na forum. Chciałbym Wam przedstawić mój problem i mam nadzieję, że ktoś mi będzie wstanie pomóc. Mój problem polega na tym, iż mam dziwne zakłócenia w obrazie, w postaci jakiś różnokolorowych pasków prążków itp. (zobaczcie załącznik) Zaczęło się to jakieś 2 dni temu podczas gry w fifę kiedy to zniknął mi obraz z gry, a w zamian pojawiły się skośne czerwone linię na czarnym...
witam,chcialbym nieco zmodernizowac swoj komputer tak aby odpalic na nim i grac w plynnie chodzaca Mafie II i pare innych nowszych tytulow.do wymiany mam na pewno:plyte gl.procekgrafikezasilkeramobudowe tez najlepiej bo obecnie mam klamota z 97 roku wymagania cenowe bardzo wysokie,wiem ale mysle ze daloby rade cos skompletowac za taka kase zeby
Czesc, czesci doszly czekam tylko na ram ;Mam kilka problemow ze skladaniem komputera; wiec rozlozylem stary komputer; plyte glowna,ram,karte graficzna itd.Wlozylem nowa plyte glowna ; zaczalem od przykrecenia srobek, pozniej probowalem zamotnowac karte graficzna ; i tu jest pierwszy problem jezeli ktos moze zobaczyc na zdjecie mojej karty ; 7600gs gigabyte&...