Witam.Mam problem z komputerem i niewiem co nawala.Włączam kompa wszystko startuje i o dziwo nie ma nic na monitorze,brak ładowania biosu no to reset.Po tym resecie komp włancza sie ok. bios sie ładuje system też.No i [beeep] samoczynny restart kompa.I znowu bios sie nie ładuje,dopiero za piatym razem reset pomaga.Wtedy komp juz chodzi normalnie nawet w stresie brak zwisów i...
Więc wątek ten służy do rozmowy na temat kart graficznych i tunerów telewizyjnych a także innych urządzeń przetwarzania wideo instalowanych w komputerach osobistych .Tutaj możecie zamieszczać testy z różnych portali dotyczące nowych modeli kart graficznych , testy tunerów , zapowiedzi nowych urządzeń , można także merytorycznie dyskutować na temat urządzeń , komentować je , zawierać wolne...
Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:...
Pogrzebałem na allegro i parę ciekawych znalazłem, i dziękuję oraz przepraszam że Cię tak "wykorzystuje" do wszystkiego, ale przed kupnem lubię zaczerpnąć porady kogoś bardziej doświadczonego a GPU jest najważniejszy z tych trzech wyborów.. Nie jestem typem który ma kasy jak lodu, ale trochę mi jej ostatnio przybyło i chcę zainwestować na przyszłość, dlatego potrzebuję dobrej opinii....
Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem przeciętnym użytkownikiem komputera. Dlatego też nie posiadam zewnętrznych mierników temperatur oraz napięć, a także możliwości dostępu do takich. Nie podkręcam podzespołów, a moja wiedza nt. hardware jest minimalna.Specyfikacja sprzętowa:System...
Mam jeszcze kilka dylematów. Po pierwsze znowu karta graficzna. Poczytałem sobie trochę o tej karcie i podobno jej wielką wadą jest bardzo duże nagrzewanie się. Dlatego chciałem się zapytać czy nie lepsza byłaby karta z Gigabyte lub Asusa 4870 TOP albo Radeon 4870 Gainward 1GB...
Witam prosze o ocene następujących części i wypowiedź czy są one ze sobą zgodne, rowniez prosze o podsuniecie jakiegos cd-romu z wyzszej polki.Komputer ma słuzyc do m.in. do gier starszych typu gta:sa oraz chodzących z dx10.1 czyli np. gta:iv bądź nfs:u, ale rowniez do multimediow z naciskiem na odtwarzanie muzyki. Co myslicie o zainstalowaniu na maszynie nizej Windowsa Media Center czy byl by...
Kupiłem nowego kompa, restetował się to zaczołem instalować sterowniki niby się troszkę ustabilizowało ale dalej od tak sobię się resetował(bez żadnego obciążenia specjalnego tak poprostu czy to przy wyłanczaniu gry , czy właczaniu przeglądarli czy poprostu pisaniu w notatniku ), posprawdzałem everestem temperaturki i oscylują od 35 C do 50 C, o zakurzeniu też nie ma mowy bo nówka komp,...
WitamChcę sobie kupić nowy komputer, przede wszystkim do gier. Mam do dyspozycji 1000 zł. Najbardziej wpadły mi w oko dwa zestawy:PierwszyProcesor: AMD ATHLON X2 4200+ (2*2.2GHz)Płyta główna: GIGABYTE M61SMEDysk twardy: 160GB SATA 8MB cacheKarta Graficzna: nVidia GEFORCE 8400GS 512MB Karta sieciowa: Realtek RTL8201 10/100 MBpsKarta muzyczna: 6 kanałowa...
Wszystkie GIGABYTE TECHNOLOGY Socket 775 - Intel G31 - GA-G31M-ES2L (rev. 1.x)W takiej cenie można szukać HD 4870 DDR5 która jest szybsza od 8800 GTShttp://allegro.pl/listing.php/search?category=4312&sg=0&string=4870&...
Pamięci RAM zmieniam na GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9-320zlZasilacz wybrałem Corsair 400W-190zlPłyta główna niech będzie ta:Gigabyte MA770T-UD3P /AMD 770, DDR3 1333. Da radę na niej podkręcać grafe i procka bo pisze że OC przy 1666MHz a pamięci RAM mają 1333MHz? Typ procesora: AMD Phenom™ II X4/ AMD Phenom™ II X3 ale mój AMD Phenom II X2 550...
Mam taki problem ze jak gram w World of Warcraft'a, War Rocka'a to po 5-15 minutach wyłącza mi sie komputer bez zadnego komunikatu poprostu gasnie jak by odcieło sie zasilanie. Bardzo prosze o pomoc, próbowałem restartu zmiany systemu z xp na viste. Mój sprzęt to:Pole WartośćKomputer Typ komputera Wieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPISystem operacyjny Microsoft...
WitamZamierzam kupić nowy komputer do 1800 złMieszkam w Warszawie i nie znalazłem sklepu w którym by można było kupić bardzo tanio części. Wybrałem więc Allegro uwzględniając jak najwięcej produktów z możliwością odbioru osobistego.Zebrałem taki zestaw. Co o nim sądzicie? Co byście w nim zmienili? Elementy wybierałem takie, które mi pasują, więc może z niektórymi będę miał w przyszłości...
Witam, chcę kupić sobie komputer stacjonarny, najbardziej wymagającą grą która by była na nim odpalana to będzie właśnie The sims 3 + dodatki - nie musi też to być na najwyższych ustawieniach. Więc nie potrzebuję jakiegoś wypasionego komputera, może być używany. W związku z tym na allegro mam 3 typy podam linki oraz dane (bo aukcjie kiedyś wygasną a temat może być dla kogos przydatny). Tak...