Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Ostatnio zakupiłem laptopa Asus K52DR-EX040 Posiada on: Procesor: AMD Athlon II 2.1GHz Przekątna ekranu: 15,6 cali (1366x768) Pamięć: 2 GB (DDR3) Dysk: 500GB Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5470 Czytnik kart pamięci: MS, SD, MMC, MS-Pro Karta sieciowa bezprzewodowa: WiFi IEEE 802,11b/g/n Procesor: Co do procesora jest to AMD Athlon II który...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...
Witam, pragnę przedstawić przez kilka osób oczekiwaną recenzję laptopa Acer Aspire 5552G - P322G32Moja ocena:Zalety: - Dosyć długo trzymająca bateria (3H na najjaśniejszym trybie ekranu)- Bardzo dobra wydajność jak na laptopa za tą cenę [1800zł]- Nieokrojony Radeon 5650 który w pełni wspiera DX11 i posiada high-end- Bardzo cicha praca nawet przy...
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
Witam.Chciał bym przedstawić moje odczucia z zakupu oraz użytkowania coolera.Cooler Scythe Musashi SCVMS-1000 zakupiłem w sklepie cooling.pl za cenę 149,00zł. Szybka obsługa i szybka realizacja zamówienia. Żadnych problemów, polecam!Na początek kilka fotek samego coolera:CZERWONY - izolator na podstawce o grubości około 5mm. Jest to największy minus całego mocowania. Nie pozwala on na...
WITAMOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
Witam wszystkich serdecznie !Chciałbym kupic laptopa do 1900zl.Znalazlem takowy model ktory mnie osobiscie zainteresowal:http://sklep.vobis.pl/oferta/notebooki/tft...cq50-105ew.aspxTeraz pytanko, co sadzicie o Tym wlasnie laptopie ???Chetnie wyslucham opinii...w ostatecznosci poprosze Was o polecenie mi innych...
Witam!Która grafika jest lepsza Radeon HD5650 czy GeForce 420M GT czy ATI Mobility Radeon HD 550v?(laptop) Szukam lapatopa do 2500-Budżet ok 2500 raczej to jest max-Marka - nie znam sie ,wiec nie wiem czego unkać a na co polować-Laptop ma być powiedzmy na jakiś czas, co by...
Otóż zacznę od początku. Każdy chyba zna/kojarzy sandboxową grę minecraft Ja, jako posiadacz laptopamam w nim 2 karty, zintegrowaną i dedykowaną. Minecraft korzysta ze karty integrowanej, więc trzeba go przełączać ręcznie. Przełączyłem i się grało. Różnicy nie widziałem, ale tematu nie drążyłem. Zaczęło się od tego, że pograłem na laptopie siostry. Ona...
Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...
Witam,bardzo prosze o porade i opinie co do mojego aktualnego pomyslu na odswiezenie komputera. Maszynka ma służyć głównie do gier.Aktualnie posiadam:- MSI P45 Neo3- Intel E7200- 2x Kingstone 2GB DDR2-800- Radeon HD 4830- zasilacz Chieftec'a 450W- Obudowa, dyski, napedyCo planuje?Poki co, w grudniu chce zmienic...
Witam, przedstawiam wyniki OC Radeon'a 5650 HD. Aby dokonać overclockingu musiałem obejść pewne rzeczy i trochę poedytować .txt w pewnych folderach, niestety nie będę zdradzał jak to zrobiłem - szukanie nie boli. Przejdźmy do rzeczy.Przed OC:Laptop Acer Aspire 5552G:- Athlon II x2 P320 2,2GHz [ON AMD VISION]- Mobility ...