Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę, ale na tej karcie nie pograsz komfortowo w Battlefield 3. Po drugie nie rozumiem po co to porównanie do PeCetowych karta graficznych, przecież 540M nie wiele przypomina pecetowe GT 545 np. przepustowość M-ki jest 128 bit. gdy gt545 ma już 196 bit. magistrale pamięci lub wyższe taktowanie.Masz testy użytkowników 3D Marka i...
na 540m chcecie grać w BF3 na lepszych ustawieniach? To powodzenia.Na średnich ma ~ 27fpsPolecam lekturę Jaki laptop poradzi sobie w Battlefield 3. benchmark.plDo nowego kolegi OutlawThug: Ghost to nie BF3 i mają inne wymagania więc mi o niej tu nie wypisuj że na 540m grasz na średnio-wysokich. Kolejne posty nie w...
Mam zamiar kupić laptopa w cenie do 2500zł. Laptop bedzie służył raczej do w wszystkiego co będzie mozliwe, nie ukrywam że sporo do grania. Wybrałem kilka, nie wiele się od siebie róznia. Czekam na wasze opinie i może jakieś propozycję innych laptopów. http://allegro.pl/acer-5755-i5-2430-2-4ghz-5gb-500gb-gf-gt-540m-w7-i2112907899...
Witam!Zamierzam złożyć sobie laptopa do gier o następującej konfiguracji i chciałbym was prosić o opinie (szczególnie chodzi mi tu o grafike i kwestie chłodzenia). Ewentualnie o jakieś modele laptopów do gier w porównywalnych cenach (ok.650 funtów brytyjskich)Chassis & Display Optimus II: 15.6" Glossy Full HD LED Widescreen (1920x1080)Processor: Intel® Core™i5 Dual Core...
Czy karta graficzna NVIDIA GeForce GT 540M, może mieć pamięć własną 2gb, bo z tej aukcjihttp://allegro.pl/asus-k53sv-k53-i5-2410m-4gb-640gb-gt540-2gb-win7-i1632260107.htmlwynika, że tak, a na notebookcheckhttp://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-540M.45920.0.htmljest napisane, że może mieć maks 1536 MB.Czy ta...
nadszedł ten wielki jakże wspaniały dzień kiedy są pieniądze na nowy komputer w domu;-) i właśnie chciałby prosić Was drodzy użytkownicy tego forum o zestawienie komputera, tak aby miał jak najlepsze osiągi i żeby kosztował ok 1600-1800zł bez monitora. jeśli można to prosiłbym kartę graficzną z 512mb ale żeby nie miała obniżonej częstotliwości pamięci. czyli ...
Ja tam od Goodramów bym się trzymał z daleka.... mam z nimi przykre doświadczenia Ja bym troszkę dołożył i wziął te:http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5092Co do płyty głównej... Nie wiem czy warto aż tyle na nią wydawać. No chyba że planujesz korzystać z tych wszystkich dodatkowych złączy i innych dupereli Jeśli nie to bierz tą:...
Witam, Od pewnego momentu mam spory problem z dedykowaną kartą graficzną. A mianowicie: Kilka miesięcy temu zrobiłem totalny format dysku. Po formacie i instalacji wszystkich sterowników przez kilka tygodni było w porządku. Lecz ostatnio pojawił się pewien problem. W grach (jakichkolwiek) nowych/starych, odnotowuję bardzo niską wydajność na dedykowanej karcie graficznej która miejscami...
Witam mam problem z instalacją sterowników do nvidia geforce 540MMenedżer urządzeń nie widzi karty tak samo program driver max.Gdy próbowałem zainstalować najnowsze jak i trochę starsze sterowniki do tej karty ze strony producenta otrzymywałem informację, że sterownik graficzny nie może znaleźć zgodnego sprzętu graficznego.System W10.Myślałem nad...
Witam, ostatnio grałem sobie w pewną gierkę i co jakiś czas miałem freezy 5-10s. Chciałem sobie poszperać w panelu sterowania karty graficznej i okazuje się że jej nie ma. Wszedłem w panel sterowania i wyszukałem "panelu sterowania nvidia". Kiedy klikam na ikonkę nic się dzieje. Możecie mi pomóc?Z góry dziękuję.Moja karta graficzna:Geforce 540m 2gb,Ram...
Laptok ma już z 4-5 lat. Samsung RF511. 4gb ramu, procesor i7 2ghz, dwie karty, jedna zintegrowana, druga geforce 540m, nie wiem co jeszcze mogę dodać żeby przybliżyć rozwiązanie problemu. Rok temu informatyk mi go rozkręcał i czyścił z kurzu, nie grzeje się i stał się milion razy szybszy. Do czasu. Przed formatem miałem odpalone Google Chrome no i...
Jaki program? G1/G2 to jest typ gniazda na płycie a nie chipset, od chipsetu zależy głównie obsługa danych CPU. Dużej różnicy nie odczujesz po takiej przesiadce, procesor szybszy o raptem 100MHz, jedynie turbo coś da ale i to tylko na 2 rdzeniach. Lepsze szybkie 2 rdzenie niż wolne 4, gry lubią megaherze a taki i7 się zanudzi z tak słabą grafiką jak GT 540M...
Witam, posiadam laptopa Asus K53S i mam problem z kartą graficzną. Laptop ma 2 karty graficzne Intel HD graphics 3000 oraz Nvidia 540m, od pewnego czasu w menadżerze urządzeń nie wykrywa mi Nvidii i nie wiem jak temu zaradzić. Problemem jest to że praktycznie każda gra zacina się. Chciałbym się dowiedzieć jak mogę ją z powrotem przywrócić. Wgrywanie...