Skocz do zawartości

gt 540m najnowsze sterowniki

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: gt 540m najnowsze sterowniki

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...

System nie widzi karty graficznej.

Witam mam problem z instalacją sterowników do nvidia geforce 540MMenedżer urządzeń nie widzi karty tak samo program driver max.Gdy próbowałem zainstalować najnowsze jak i trochę starsze sterowniki do tej karty ze strony producenta...

Geforce GT540m, problem z dedykowaną kartą graficzną

Witam, Od pewnego momentu mam spory problem z dedykowaną kartą graficzną. A mianowicie: Kilka miesięcy temu zrobiłem totalny format dysku. Po formacie i instalacji wszystkich sterowników przez kilka tygodni było w porządku. Lecz ostatnio pojawił się pewien problem. W grach (jakichkolwiek) nowych/starych, odnotowuję bardzo niską wydajność na...
  • Notebooki
  • napisane 05 12 2016 16:54
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 9894

Grafika zaczęła zamulać po podłączeniu do TV.

WitamNie wiem czy piszę w odpowiednim dziale, ale ten wydawał mi się najbardziej do tego przeznaczony.Mam dziwny problem z grafiką w moim laptopie.Otóż zachciało mi się pograć w Fife 12 na większym ekranie , tak więc podłączyłem laptopa do TV przez kabel HDMI i okazało się że gra zaczęła strasznie ciąć, myślałem że mam nawłączane syfu tak wiec uruchomiłem "menadżer zadań" i ku mojemu...

Asus X53SV - czarny ekran oraz zacinanie w grach

Witam.Mam taki problem nawet nie wiem jak go opisać, bo nie wiem co tak na prawdę jest tego przyczyną. Kupiłem niedawno laptopa Asusa z serii X53SV. Parametry: i5-2410M CPU @2.30GHZ 2.30GHZ, karta graficzna Nvidia GeForce GT540M 2gb, 8Gb ramu.Otóż problem jest taki ściągnąłem 2 gry:cod black ops i Deus Ex, i jest tak że cod black ops - mi się tnie...
  • Notebooki
  • napisane 02 09 2011 15:52
  • Odpowiedzi: 14
  • Wyświetlenia: 9177

Sterowniki ati hd5450 Win 8.1

Witam, mam mały problem. Po świeżej instalacji windowsa 8.1 system sam zaraz po podłączeniu automatycznie instaluje mi sterownik karty graficznej i instaluje. Sprzęt w menadżerze urządzeń widnieje jako hd 5400series a nie jak wcześniej hd5450. Sterownik ten jest 2 dni starszy od oficjalnie
  • Karty graficzne
  • napisane 01 06 2014 11:51
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 2607

Komputer zawiesza się w grach i filmach. Dodatkowo problem z ładowaniem systemu.

Witam wszystkich,Z góry przepraszam za długość posta, starałem się być jak najbardziej dokładny.Mój problem występuje od niecałego tygodnia.1) Pierwsze objawy to spowolnione działanie gier i dość wysoka temperatura w stresie (ok. 90C). Po 1-2 dniach od tych objawów komputer zawiesił się po raz pierwszy - obraz stanął w miejscu, dźwięk zaczął "skakać" wydając dość piskliwy hałas.Zresetowałem...

[PORADNIK] Neostrada na Debianie

Witam. Dziś wam pokarzę, jak zainstalować Modem Sagem F@st 800 lub Thomson SpeedTouch 330 pod systemem Debian (Rodzina systemów UNIX).Uruchomienie Neostrady (zwłaszcza w przypadku modemu Sagem) wymaga zainstalowania kilku dodatkowych pakietów. Najłatwiej jest to zrobić przy użyciu narzędzia apt-get, które automatycznie rozwiąże zależności między pakietami. Jeśli to możliwe, należy zapewnić...

Czarny ekran po logo Windowsa 7/8.

Dzień dobry, od 3,5 dnia męczy mnie problem, którego nie jestem w stanie najwyraźniej rozwiązać sam. Problem jest następujący: Podczas przeglądania internetu na Windowsie 8 (operze), zamknąłem zakładkę i wtedy muzyka zaczęła lecieć w zwolnionym tempie, kursor się nie poruszał. Trwało to około minuty i nagle muzyka zaczęła lecieć normalnym tempem, ale ekran stał się czarny....

HP g62-b45ew - Uszkodzona karta graficzna Radeon HD 5470?

Parametry:System operacyjny - Windows 7 Home Premium 64 bit Procesor - AMDŸ Turion™ II Dual-Core P540 2,4 GHz (1MB L2 Cache) Pamięć RAM - 3 GB, DDR3 SDRAM 1066 MHz (2 moduły DIMM) Dysk twardy - 320 GB, SATA (7200 obr./min)Karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 5470 przełączana na AMD 880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 A teraz o co chodzi...2 dni temu ściągnąłem grę World Of Tanks (już...
  • Notebooki
  • napisane 26 11 2012 13:44
  • Wyświetlenia: 4698

Komputer nie włącza się po instalacji sterowników do grafiki

Cześć wszystkim użytkownikom 4um.Mam następujący problem z kartą graficzną GeForce 7600GS... Dostałem ją od kumpla i po powrocie do domu przystąpiłem do jej montowania. Najpierw usunąłem wszystkie stare sterowniki mojej karty zintegrowanej i wyłączyłem komputer. Włożyłem ją w slot PCI-E i włączyłem komputer. Zobaczyłem, że litery podczas uruchamiania się...

Problem z nowymi sterownikami do karty AMD 6470M, spadki fps w grach.

Witam mam laptopa Hp pavilion g6 1030ew Windows 7 Home premium 64 bit przedtem miałem 32 i formatowałem laptopa i wgrałem 64bit bo miałem 10 i nie spodobała mi się i pobrałem windowsa 7 32 bit home premium a później zainstalowałem 64 bit. xD dobra ale jest problem z spadkiem fps w cs go i innych grach lub mało fps gra chodzi nie płynnie. na naj. ustawieniach graficznych. karta graficzna Radeon...

GTX 560 - Artefakt podczas instalacji/dezinstalacji sterowników

Otóż ostatnio postanowiłem zainstalować najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej. W czasie instalacji wyskoczył mi właśnie artefakt taki jak na filmiku, ale nie zdawałem sobie sprawy, że to coś aż tak złego.Dopiero po 2-3 dniach gry zwróciłem uwagę, że FPSy w grze szybko zaczynają skakać i od 300 skacze mi do...

Sterowniki do GTX570 - brak ikon na pulpicie po instalacji

Witam, mam problem ze sterownikami do grafiki GF GTX 570. Mianowicie, po instalacji sterownikow i standardowym restarcie komputera pokazuje sie jedynie tapeta (bez ikon itp), przy probie wlaczenia menagera zadan (ctrl alt del) ekran robi sie czarny.W trybie awaryjnym jak i w sytuacji gdy ...
  • Windows 7
  • napisane 31 07 2011 10:40
  • Wyświetlenia: 2330